S4 B6 kopci i czuć olej
od wiedzy to są mechanicy a nie fora internetowe - to nie 126p które można było naprawić młotkiem, śrubokrętem i obcęgami
nikt nie kpi ale jakie pytanie taka odpowiedź - to ja Ci też zadam pytanie - mam kumpla 190cm wzrostu, szatyn, tak na oko 100 kg wagi....jak ma na imię ?
jest parę osób które wydały już wspomniane okolice 10 tyś zł aby w tym silniku poszukać serii...mało komu się udało
nikt nie kpi ale jakie pytanie taka odpowiedź - to ja Ci też zadam pytanie - mam kumpla 190cm wzrostu, szatyn, tak na oko 100 kg wagi....jak ma na imię ?
jest parę osób które wydały już wspomniane okolice 10 tyś zł aby w tym silniku poszukać serii...mało komu się udało
Ostatnio zmieniony 2014-08-22, 19:58 przez bracus, łącznie zmieniany 1 raz.
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
Kolego nie zgodzę się z Twoją opinią, mam taką B6 i motor jak najbardziej na plus , nie hamowałem go więc nie wiem ile mu brakuje ale patrząc na to z innej strony po tylu latach żaden motor nie trzyma serii, reszta jak najbardziej na plus, żadnych awarii i niepokojących objawów, więc moje zdanie jest takie co sobie kupisz to będziesz miał.aw69 pisze:W nieuczciwym sprzedającym, który pozbył się problemu :) Nie wiem kto sie decyduje na te S4 B6 z V8 pod maską. Przeciez to taki beznadziejny motor że aż mózg sie lasuje. Nie dość ze nie trzyma mocy to jeszcze w cenzura awaryjny.Gdzie szukać problemu?
25 letnie golfy III 1.9 TDI z przebiegami po 1mln kilometrów też trzymają moc
generalnie jest więcej samochodów które trzymają moc lub mają gifty jak tych które tej mocy nie trzymają
panowie proste rozwiązanie i żeby nie ciągnąć dyskusji - zaprowadzić samochód do ogarniętego mechanika i szukać przyczyny
generalnie jest więcej samochodów które trzymają moc lub mają gifty jak tych które tej mocy nie trzymają
panowie proste rozwiązanie i żeby nie ciągnąć dyskusji - zaprowadzić samochód do ogarniętego mechanika i szukać przyczyny
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
I tego się trzymajmy :) Masz i nie wiesz nawet co masz, bo nigdy nikt ci tego nie diagnozował. Tak się składa że kilka takich aut miałem u Siebie.nie hamowałem go więc nie wiem ile mu brakuje
Rekordzista na dzień dobry chyba miał z 220 KM :) po kuracjach 300 i tak dalej cofa sobie zapłony. To jest taki duży głupi motor :)
Dobre konstrukcyjnie silniki trzymają serię nawet po pół miliona przebiegu :) Tak się składa że 2,7 Bit do tych silników należy. Zresztą mozna ich sporo wymienić.
aw69 pisze:I tego się trzymajmy :) Masz i nie wiesz nawet co masz, bo nigdy nikt ci tego nie diagnozował.nie hamowałem go więc nie wiem ile mu brakuje
Jak tylko uporam się ze sprzęgłem to postaram się go shamować - mam nadzieję że będzie miał więcej niż ten rekordzista o którym piszesz![]()
Ale nie o tym jest ten temat. Więc wracamy do sedna sprawy i czekamy co w dymiącym S4 będzie się działo po wymianie oleju?