S4 B6 kopci i czuć olej

4.2 / 3.0 / 2.9

Moderatorzy: buba, Mod-Team

bracus
Post autor: bracus »

od wiedzy to są mechanicy a nie fora internetowe - to nie 126p które można było naprawić młotkiem, śrubokrętem i obcęgami
nikt nie kpi ale jakie pytanie taka odpowiedź - to ja Ci też zadam pytanie - mam kumpla 190cm wzrostu, szatyn, tak na oko 100 kg wagi....jak ma na imię ?
jest parę osób które wydały już wspomniane okolice 10 tyś zł aby w tym silniku poszukać serii...mało komu się udało
Ostatnio zmieniony 2014-08-22, 19:58 przez bracus, łącznie zmieniany 1 raz.
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
aw69

Post autor: aw69 »

Gdzie szukać problemu?
W nieuczciwym sprzedającym, który pozbył się problemu :) Nie wiem kto sie decyduje na te S4 B6 z V8 pod maską. Przeciez to taki beznadziejny motor że aż mózg sie lasuje. Nie dość ze nie trzyma mocy to jeszcze w cenzura awaryjny.
Obrazek
Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

Post autor: Flyer »

bebeto pisze:Remont silnika nie wchodzi w grę :-D
żebyś się nie zdziwił.
Tomek

Post autor: Tomek »

aw69 pisze:
Gdzie szukać problemu?
W nieuczciwym sprzedającym, który pozbył się problemu :) Nie wiem kto sie decyduje na te S4 B6 z V8 pod maską. Przeciez to taki beznadziejny motor że aż mózg sie lasuje. Nie dość ze nie trzyma mocy to jeszcze w cenzura awaryjny.
Kolego nie zgodzę się z Twoją opinią, mam taką B6 i motor jak najbardziej na plus , nie hamowałem go więc nie wiem ile mu brakuje ale patrząc na to z innej strony po tylu latach żaden motor nie trzyma serii, reszta jak najbardziej na plus, żadnych awarii i niepokojących objawów, więc moje zdanie jest takie co sobie kupisz to będziesz miał.
Awatar użytkownika
quadysz

Post autor: quadysz »

patrzac na to z innej strony to chocby 2,7 tt trzyma moc, silniki BMW trzymaja, przynajmniej te starsze etc itp
bracus
Post autor: bracus »

25 letnie golfy III 1.9 TDI z przebiegami po 1mln kilometrów też trzymają moc
generalnie jest więcej samochodów które trzymają moc lub mają gifty jak tych które tej mocy nie trzymają :mrgreen:
panowie proste rozwiązanie i żeby nie ciągnąć dyskusji - zaprowadzić samochód do ogarniętego mechanika i szukać przyczyny
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
aw69

Post autor: aw69 »

nie hamowałem go więc nie wiem ile mu brakuje
I tego się trzymajmy :) Masz i nie wiesz nawet co masz, bo nigdy nikt ci tego nie diagnozował. Tak się składa że kilka takich aut miałem u Siebie.
Rekordzista na dzień dobry chyba miał z 220 KM :) po kuracjach 300 i tak dalej cofa sobie zapłony. To jest taki duży głupi motor :)

Dobre konstrukcyjnie silniki trzymają serię nawet po pół miliona przebiegu :) Tak się składa że 2,7 Bit do tych silników należy. Zresztą mozna ich sporo wymienić.
Obrazek
Tomek

Post autor: Tomek »

aw69 pisze:
nie hamowałem go więc nie wiem ile mu brakuje
I tego się trzymajmy :) Masz i nie wiesz nawet co masz, bo nigdy nikt ci tego nie diagnozował.

Jak tylko uporam się ze sprzęgłem to postaram się go shamować - mam nadzieję że będzie miał więcej niż ten rekordzista o którym piszesz :lol:
Ale nie o tym jest ten temat. Więc wracamy do sedna sprawy i czekamy co w dymiącym S4 będzie się działo po wymianie oleju?
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

Bedzie dymil nowym olejem.
rwtnt

Post autor: rwtnt »

Haha Klaps ewentualnie wypłucze moto doktora ;D
ODPOWIEDZ