S4 B5 Szwajcar w stanie igła FULL

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
Rydel

S4 B5 Szwajcar w stanie igła FULL

Post autor: Rydel »

Przyszedł czas na mnie. Postanowiłem opisać swój furgon na forum. Wleciała porządna felga i uznałem, że wypada podzielić się moją historią. Zaczęło się od A4 B6 1.8T z napędem na przód i w multitronicu. Kupione od znajomego, więc zaufałem w tą skrzynie (mylnie). Siedziałem dużo na audizine, odkryłem plastidip i zaczęło się szaleństwo:
Obrazek
bilder kostenlos
Miał dostać jeszcze sprężyny eibacha, ale pewien chłopak mający wielką nienawiść od mnie w sercu i przepisy ruchu drogowego w dupie postanowił mi zrobić stancing:
Obrazek
bild hochladen
Z wypadku z dziewczyną wyszliśmy bez szwanku. Doceniłem kurtyny ; )
Następnie pojechałem do Patryka z CompSportu po radę z samochodem i tak się złożyło, że akurat miał S4 Siwego pod ręką i pojechałem z nim po części w deszczowy dzień. Domyślacie się jak było dalej. Zacząłem szukać :D
Znalazłem Audi S4 B5 z 1999 roku (zarejestrowane 2000) w Szwajcarii. Białe skóry w środku z carbonem i wszystko w stanie eleganckim. Przebieg ok 237 tys. jak kupiłem a teraz juz 242 tys. Auto przyjechało przy pomocy forumowego kolegi Quidy. Obtarte z każdej strony, czego dowodów nie chce mi się przedstawiać. Każdy element jest do malowania w każdym razie :P
Jak przyjechał to wyglądał tak:
Obrazek
bilder hochladen kostenlos
Obrazek
picupload
Jak go trochę umyłem to był taką kozą wysoką:
Obrazek
kostenlose bilder
Miał do zrobienia zwrotnicę, wahacze i amortyzatory więc zdecydowałem się na gwint AP, z którego jestem zajebiście zadowolony. Jak samochód usiadł, przestał klekotać, stukać i jęczeć to się zakochałem jeszcze bardziej. Zmieniłem też klapę bagażnika na standardową bo spoiler był przykręcony a jakoś mi nie leżał.
Obrazek
foto hochladen
Został zrobiony pełen serwis i wszystkie elementy wszystkich pakietów startowych zostały wymienione i zrobione. Okazało się, że silnik poza wyciekami i innymi pierdołami jest w dobrym stanie a turbo nie mają żadnego luzu więc wszystko szło elegancko. Sporo stresu z samochodem odeszło i z chłopakami z Łodzi zawitaliśmy na spota ; ) wypucowałem każdą rysę na aucie (nie zniknęły):
Obrazek
picupload
Obrazek
bild hochladen
Bardzo się ucieszyłem kiedy usłyszałem, że na spocie jest konkurs na najbrzydsze auto, ale zawinęliśmy się przed nagrodami i nagroda wpadła chyba Bubie - może za rok...
Obecnie w samochodzie nic się nie działo, poza leczeniem jakiś rzeczy, które zdążyły się zepsuć po 14 latach. Ostatnio jednak wspólnie z kolegą Siwydh dobiliśmy targu i przejąłem jego OZy :D dupa mi się poci jak patrzę na to auto, takie jest piękne.
Na brudasa:
Obrazek
gratis bilder hochladen
Elegancko:
Obrazek
Bilder hochladen

Samochód ma już przetkany wydech (hehe) i kolejny w planach jest fmic. Jak to wleci to oczywiście program żeby był już jakiś stage (I? II???)

Dziękuję ogromnie Patrykowi z Łódzkiego CompSportu za zarażenie mnie tym samochodem oraz za dbanie o moje spełnione marzenie i Siwemu za wkład w tym zarażaniu i kontynuacji go :D
Jak ktoś się będzie spinał, że to seria a nie projekt to proszę pamiętać, że dodałem dużo ładnych zdjęć i obiecuję, że będę uaktualniał : )

Pozdrówki
Andrzej
Awatar użytkownika
RooS

Post autor: RooS »

Lux malina, alleluja i do przodu :)

Jak zobaczyłem zdjęcie auta po przyjeździe ze szwajclandii to powiem szczerze, że byłem ciekaw jak się to uda doprowadzić do stanu używalności :)

Dobrze jest, a może być tylko lepiej. Bezawaryjności życzę i fury kasy...
volski1

Post autor: volski1 »

Zostało kupione poobcierane czy uszkodzone podczas transportu?

Fajny sedanek ;-)
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

ktoś inny wygrał ulepa zlotu...
kurpiu

Post autor: kurpiu »

O w lodzi nastepne S4 trzeba by kiedys sie zgadac:)
FB; Gekon garage
Oficjalna dystrybucja podtlenku azotu.
Modyfikacje mechaniczne.
Hamownia 4x4
Awatar użytkownika
Rydel

Kupione poobcierane. Większość sie zgadzała z aukcją, ale wszystko zgadzało sie z umowa 8-)
Andrzej
gowor86

Post autor: gowor86 »

Miło popatrzeć na fajnego sedna :-P
co do spotkania w łodzi jestem za. :-D
Awatar użytkownika
Jachyr

Post autor: Jachyr »

Wojteq dostal ta nabardziej wyszukana nagrode;) kurde slabo pamietam to auto ze spota...:> nie aby za duzo alko czy cos :-P po tym zdjeciu ktore wstawiles to wiem ze napewno ogladalem chwile bo sedana kazdego ogladalem. Autko fajne doprowadzane widac pomalu ale do celu najwazniejsze. Co to za kolo bo troche sie rozni od mojego?
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Awatar użytkownika
Rydel

Stało na samym końcu i poza gwintem to pelna seria wiec sie nie rzucalo w oczy :p felga to Superleggera. Ty masz Ultraleggera i stad ta roznica. Zostalo mi jeszcze duzo karoserii do poprawienia wiec jeszcze dluga droga poza przerobkami silnika. Przynajmniej teraz mysle o zostaniu z tym autem na dluzej wiec wszystko w swoim czasie :mrgreen:
Andrzej
bartek75

Post autor: bartek75 »

pamiętam auto. :-D
fajnie że wyciągasz auto step baj step
Awatar użytkownika
Floro

Post autor: Floro »

Rydel pisze:Stało na samym końcu i poza gwintem to pelna seria wiec sie nie rzucalo w oczy :p
"Zwykłe" eSki zostały w cieniu przykuwających wzrok grubych RSek , heh mojej pewnie większość nie kojarzy 8-)
było :
S4 b5 1998 , S4 b7 2006 , S4 b5 1999 , A6 C5 2002 2,7 BiT , S4 b5 2000
baloon

Post autor: baloon »

Naprawdę fajny esiok :) Spoko, że zaczynasz w pierwszej kolejności od ogarnięcia blacharki, ja w swojej zostawiłem sobie to na sam koniec i na pierwszy ogień poszła mechanika. Powodzenia w dalszych modach :D
bo auto ma dawać frajdę z jazdy
Awatar użytkownika
Rydel

Nie no wlasnie z blacharki to nie zrobilem nic poza bagaznikiem, ktorego mozna bylo obrac z lakieru wraz ze spoilerem. Mechanicznie auto jest teraz praktycznie igla
Andrzej
Awatar użytkownika
Wojt3q

Post autor: Wojt3q »

A ja pamietam autko bo rozmawialiśmy zaraz po zjechaniu z tamy prezentuje sie super ;-) plus że sedan i kolor fajny powodzenia w dalszych działaniach ;-)
stasiek

Post autor: stasiek »

Robi się fajny sedanik, Łódź rośnie w siłę:) faktycznie trzeba się kiedyś spotkać...
ODPOWIEDZ