Źle ustawiony rozrząd?
Źle ustawiony rozrząd?
Siemka Panowie, ostatnio mechanik oglądał moja s4 i po odczytaniu błędów stwierdził że błąd czujnika pozycji wału może być spowodowany źle ustawionym rozrządem. Czy to możliwe? Może być to spowodowane napinaczem łańcucha?
-
-
kedar pisze:Ja mam wartosci -7 i 4 mechanik twierdzi że rozrzad jest dobrze ustawiony
To jak to jest z tym ustawieniem rozrządu? Z tego co gdzie indziej czytałam to idealne ustawienie mieści się w granicy -3 +3, względne -6 +6, a graniczna tolerancja przestawianie wałka to -15 +10 (w przypadku 4.2) z tym, że różnica pomiędzy głowicami nie większa niż 5. Pytam, bo u mnie mam -9 -9 i nie wiem, czy czepiać się, czy zostawić.aw69 pisze:tak jak masz jest w normie mozesz tak zostawiac
oddalem samochod to specjalisty od tych silnikow na generalne sprawdzenie i okazalo sie ze mam przestawiony rozrzad az o 17° ! Przypominam ze maksymalnie to 6... za ustawienie tego zyczy sobie 400€. Chyba nie mam wyjscia bo sam sie chce sie za to brac. Po za tym wszystkie uszczelki mam do wymiany i jedno turbo wyje.