S4 By Jachyr

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
Jachyr

Post autor: Jachyr »

Ok dziex

[ Dodano: 2014-04-07, 18:04 ]
Po wizycie w kraju i 4 godz męczenia się z rozruszaniem tyłu... heble na aucie:

Obrazek

Obrazek

Małe porównanie tyłu:
Obrazek

Przy okazji zrobiłem zimeringi na dyfrze.

A na powrocie z Pl pękł mały jubileusz...:
Obrazek

Mam jeszcze pytanko. Zarówno w drodze do kraju jak i na powrocie cały czas miałem lekkie wybracje/drgania całej budy. Jadac w kierunku kraju myslalem ze to coś z kołami ale zmieniłem koła na lato które wyważyłem itp i na powrocie dokladnie to samo... Nie czuc drgan w kierownicy tylko na budzie i tez nie są one jakoś specjalnie mocne poprostu je czuc szczegolnie w okolichach miejsca gdzie sa pedały i pasarzera miejsce na nogi. Obecnie jest to przy ok 110km/h tak do ok 140 pozniej znowu nic... Ma ktos jakies pomysły??

[ Dodano: 2014-04-10, 15:54 ]
Ok zagadka rozwiazana poducha srzyni biegow miala dosc...
Bieniek

Post autor: Bieniek »

Ok,jak poznales,ze to poducha ma dosc?
Awatar użytkownika
LCQ

Post autor: LCQ »

Bieniek pisze:Ok,jak poznales,ze to poducha ma dosc?

bo takie są objawy jak napisał
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

Cos ty uczynil z klockami...
Awatar użytkownika
Jachyr

LCQ pisze:
Bieniek pisze:Ok,jak poznales,ze to poducha ma dosc?

bo takie są objawy jak napisał

Bieniek po prostu wyszlo droga eliminacji. Jak wyciagali dyfer to sprawdzona byla podpora walu i mostu i ok. Jak wracalem obiawy nie ustapily i pojechalem do znajomego, podnieslimy auto i szukalismy. Pod silnikiem byly ok i na koncu sie okazalo ze pod skrzynia poducha miala dosc.

Buba masz na mysli tyl zapewne. Po tym jak byly zapieczone zaciski i po wymianie wszystkich uszczelek w nich, jak wsadzalismy je na auto to zrobily sie czarne.. Poprawilem je lekko juz na aucie i nie maskowalem klockow bo w lipcu jak bede w pl to zaciski ida do malowania proszkowego jak przod.

Wczoraj po dlugich namyslach w koncu zamowilem kola do przyszlego tygodnia powinny byc:

http://www.dekk1.no/felger/sparco/Sparc ... -Black.jpg

Mam tylko nadzieje ze wejda pod zacisk ale jest to 18 wiec nie powinno byc problemu.
Z ciekawostek jak ktos przymierza sie do wymiany hebli... przymierzalem po wsadzeniiu zaciskow na przod i tyl ori avus 17 wchodzi owszem... ale bez dystansu sie nie obejdzie gdyz ciezarki od wywazenia zawadzaja o zaciski i tyczy sie to przodu jak i tyłu...
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Awatar użytkownika
Szupryk

Post autor: Szupryk »

Fajna felga ;-)
Audi Rs3 8P

Audi A4 Avant B6 1.8TQ
Barton66

Post autor: Barton66 »

Jachyr pisze: przymierzalem po wsadzeniiu zaciskow na przod i tyl ori avus 17 wchodzi owszem... ale bez dystansu sie nie obejdzie gdyz ciezarki od wywazenia zawadzaja o zaciski i tyczy sie to przodu jak i tyłu...
Jak masz ZR17 na 330 to nic nie zawadza przy ciężarkach. Może trzeba wyczyścić felge :p no chyba że masz większe ale one to już w ogóle nie wchodzą.
Awatar użytkownika
Jachyr

Barton66 pisze:
Jachyr pisze: przymierzalem po wsadzeniiu zaciskow na przod i tyl ori avus 17 wchodzi owszem... ale bez dystansu sie nie obejdzie gdyz ciezarki od wywazenia zawadzaja o zaciski i tyczy sie to przodu jak i tyłu...
Jak masz ZR17 na 330 to nic nie zawadza przy ciężarkach. Może trzeba wyczyścić felge :p no chyba że masz większe ale one to już w ogóle nie wchodzą.
Barton jakie sa heble widiac u gory. Felgi czyste i nie o brud tu chodzi tylko wlasnie o ciezarki od wewnatrz felgi. Gdyby bylo inaczej nie pisal bym tego. Jak bede mial sciagniete ktores kolo to wsadze ori avusa i zrobie foto. Wiem ze dystans zalatwi sprawe bynajmniej na tyle i slyszalem od wulkanizatora ze sa jeszcze niby jakies specjalne cienkie ciezarki...
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Barton66

Hej Stary widze, że masz na 4 tłokach 330 tarcza, ja mam na 6 tłokach 330 i nic nie haczy. Może w wulkanizacji ktoś dupy dał. Są płaskie i grube ciężarki. Na potwierdzenie foto ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Jachyr

Dostałem dziś długo oczekiwany tel ze mogę odebrać felgi. Po pracy zadowolony jak gwizdek pojechałem do wulkanizacji gdzie je zamawiałem i... Zonk okazało się ze przyszły nie te felgi...:/ Rownież Sparco ale nie ten model i kolor... cholernie poirytowany zacząłem konwersacje z właścicielem lecz kontem oka zobaczyłem felgę którą zawsze chciałem mieć ale $ które kosztowały było zawsze trochę za duże. Jak się okazało te które miał na miejscu miały rozstaw 5-112 i ET35. Postanowiłem wykorzystać zaistniałą sytuacje i tak stałem się posiadaczem tej felgi :-) :-P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolor będzie zmieniony na ,,Gun Metal" ale to z czasem. Na razie trzeba się nacieszyć :-) Nie mam puki co zdjęć na aucie bo nie mogłem ich założyć ze względu na brak na miejscu pierścieni centrujących i szpilek ale do środy ma być już wsio na miejscu, wtedy coś pstrykne na aucie.
Ostatnio zmieniony 2016-05-09, 11:50 przez Jachyr, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
robertukf
Kontakt:

Post autor: robertukf »

To się nazywa szczęście w nieszczęściu :mrgreen: felga zaje*ista.
Awatar użytkownika
ADI

Post autor: ADI »

Kur... Choruje na te OZ'ety :mrgreen:
Ile dales? Tak z ciekawosci. Moze byc pw
Awatar użytkownika
Jachyr

Po dzisiejszych porannych poszukiwaniach i przejechaniu Be z góry na dół, udało mi się jakimś cudem zdobyć od ręki ,,Specjale pierścienie centrujące OZ" bo uniwersalne nie pasują... i koła wleciały na auto.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dostałem też info ze gwint już doszedł bo musi być bliżej ziemi zdecydowanie, więc za miesiąc będzie na aucie na koniec będzie dokładka do zderzaka od Cupry i zmiana koloru felg na zime. A grafit tak docelowo zostaje jeżeli chodzi o wygląd. Poźniej zaczne dziabać z pod maska... :-)
Ostatnio zmieniony 2016-04-05, 22:43 przez Jachyr, łącznie zmieniany 2 razy.
Barton66

no i będzie schludnie, czysto i bez przesady :)
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

Extra. Delikatnie w dół i będzie idealnie. Jakie et felg? szkoda że nie są bardziej wklęsłe ale i tak robią robotę
ODPOWIEDZ