Cofanie zapłonów i sondy - logi

Moderatorzy: buba, Mod-Team

edi_nt

Cofanie zapłonów i sondy - logi

Post autor: edi_nt »

Koledzy wyciąłem katy i zrobiłem logi. Auto zaczęło mi cięzko palić na zimnym (nie wiem czy to jest coś powiązane ze sobą, ale stało się tak po przejechaniu jakiś 200km). Teraz zrobiłem logi i widze że mi dość znacznie cofa zapłony i sondy nie mieszczą się w widełkach zadanych przez VAG-a.

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2014-05-06, 20:33 ]
koledzy nikt nie pomoże?? Bo nie wiem czy te zapłony są dobrze czy źle...

Auto bardzo ciężko zapala, na początku strzela w wydechu, nie chce wejść na obroty. Po jakiejś minucie wszsytko wraca do normy i auto normalnie jedzie...
Awatar użytkownika
nosb

Post autor: nosb »

jak bylo dobrze a po naprawie cos nie dziala tzn ze cos zostalo zjebane :)))

[ Dodano: 2014-05-07, 21:19 ]
odepnij testowo przeplywke :)
Obrazek
edi_nt

nosb pisze:jak bylo dobrze a po naprawie cos nie dziala tzn ze cos zostalo zjebane :)))

odepne zaraz jak wróce z trasy w piątek. Wg logów powinno być nią ok.

Jeśli chodzi o sondy i kąty zapłonów to nie wiem czy stało się to dokładnie po wycięciu katów, bo ostatnio robiłęm logi z pół roku temu... Więc teoretycznie mogło być już wcześniej coś nie tak, ale silnik nie dawał po sobie nic poznać...

Logi zrobiłem bo nie chce palić i zaczynam szukać przyczyny:)
Awatar użytkownika
RooS

Post autor: RooS »

edi_nt pisze:
nosb pisze:jak bylo dobrze a po naprawie cos nie dziala tzn ze cos zostalo zjebane :)))

odepne zaraz jak wróce z trasy w piątek. Wg logów powinno być nią ok.

Jeśli chodzi o sondy i kąty zapłonów to nie wiem czy stało się to dokładnie po wycięciu katów, bo ostatnio robiłęm logi z pół roku temu... Więc teoretycznie mogło być już wcześniej coś nie tak, ale silnik nie dawał po sobie nic poznać...

Logi zrobiłem bo nie chce palić i zaczynam szukać przyczyny:)
A sondy dobrze pracują oscyloskopem? Bo może sraka się stała przy cięciu katów i któraś sonda poszła bye bye.
edi_nt

oki, już wiem. Na zimnym silniku VAG pokazuje 80 st. Odpiąłem czujnik i pali od kopa.

Może ktoś wie jaki powinien być numer czujnika. Bo mi jeden brat brat przywiózł (059 919 501 A) ale zły...
Awatar użytkownika
RooS

Post autor: RooS »

edi_nt pisze:oki, już wiem. Na zimnym silniku VAG pokazuje 80 st. Odpiąłem czujnik i pali od kopa.

Może ktoś wie jaki powinien być numer czujnika. Bo mi jeden brat brat przywiózł (059 919 501 A) ale zły...
jak z A jest nie dobry to musi być bez 059 919 501... niebieski prostokątna wtyczka z tyłu z lewej między grodzią a silnikiem szukaj po zamienniku toprana 109 245 będą mieli w każdym sklepie.
edi_nt

oki, temat ogarnięty. Czujnik temperatury wymieniony, auto zaczęło normalnie palić, zapłony wróciły do normy. Tylko chyba sonda jedna do wymiany. Nie wywala błędu ale pokazuje wartości nawet do 25.
ODPOWIEDZ