Koledzy wyciąłem katy i zrobiłem logi. Auto zaczęło mi cięzko palić na zimnym (nie wiem czy to jest coś powiązane ze sobą, ale stało się tak po przejechaniu jakiś 200km). Teraz zrobiłem logi i widze że mi dość znacznie cofa zapłony i sondy nie mieszczą się w widełkach zadanych przez VAG-a.
[ Dodano: 2014-05-06, 20:33 ]
koledzy nikt nie pomoże?? Bo nie wiem czy te zapłony są dobrze czy źle...
Auto bardzo ciężko zapala, na początku strzela w wydechu, nie chce wejść na obroty. Po jakiejś minucie wszsytko wraca do normy i auto normalnie jedzie...
odepne zaraz jak wróce z trasy w piątek. Wg logów powinno być nią ok.
Jeśli chodzi o sondy i kąty zapłonów to nie wiem czy stało się to dokładnie po wycięciu katów, bo ostatnio robiłęm logi z pół roku temu... Więc teoretycznie mogło być już wcześniej coś nie tak, ale silnik nie dawał po sobie nic poznać...
Logi zrobiłem bo nie chce palić i zaczynam szukać przyczyny:)
odepne zaraz jak wróce z trasy w piątek. Wg logów powinno być nią ok.
Jeśli chodzi o sondy i kąty zapłonów to nie wiem czy stało się to dokładnie po wycięciu katów, bo ostatnio robiłęm logi z pół roku temu... Więc teoretycznie mogło być już wcześniej coś nie tak, ale silnik nie dawał po sobie nic poznać...
Logi zrobiłem bo nie chce palić i zaczynam szukać przyczyny:)
A sondy dobrze pracują oscyloskopem? Bo może sraka się stała przy cięciu katów i któraś sonda poszła bye bye.
edi_nt pisze:oki, już wiem. Na zimnym silniku VAG pokazuje 80 st. Odpiąłem czujnik i pali od kopa.
Może ktoś wie jaki powinien być numer czujnika. Bo mi jeden brat brat przywiózł (059 919 501 A) ale zły...
jak z A jest nie dobry to musi być bez 059 919 501... niebieski prostokątna wtyczka z tyłu z lewej między grodzią a silnikiem szukaj po zamienniku toprana 109 245 będą mieli w każdym sklepie.
oki, temat ogarnięty. Czujnik temperatury wymieniony, auto zaczęło normalnie palić, zapłony wróciły do normy. Tylko chyba sonda jedna do wymiany. Nie wywala błędu ale pokazuje wartości nawet do 25.