Mam taki problem od 3 dni szarpie mi autem po dodaniu gwaltownie gazu. Nie zawsze ale co drugi raz okolo i na pb i na gazie troche bardziej co to moze byc?:(
Na postoju przy dodaniu gazu przerywa, czy szarpie tylko w trakcie jazdy? Komp podłączany, jakieś błędy w silniku doładowanie, zapłony? Może być co najmniej 10 przyczyn na mój mechaniczny rozum. Od gazu zaczynając na poduchach silnika kończąc, ale pewnie będą zapłony albo dziurawe podciśnienia.
Sprzeglo mam nowe z rs4 wiec odpada. Układ jest szczelny. A robi jak jade i np z jedynki lub dwojki doda sie szybko gazu i zacznie szarpac autem jakby silnik dostawal szalu. Na gaziem mam blad za uboga mieszanka ale to juz mam dosc dawno a na pb brak bledow. I np jezdzilem na lpg do 3 tys obrotow a potem na pb i bylo zero bledow a teraz na lpg odrazu mi wyrzuca mieszanka za uboga a na pb dalej nic.
Filtry gazu, dobre paliwo, filtr paliwa, pompa paliwa, sondy lambda (sprawdzić kompem), przepływomierz (jak błędów nie ma to raczej odpada), wtryski gazu. W tej kolejności sprawdzać.
Filtr gazu ok paliwo to co zawsze wtryski sprawdzone od gazu jeden mam nowy bo byl padnięty. A moze to byc spowodowane np swiecami albo cewkami? Swiece mam z rs4 ngk i maja zrobione okolo 30tys. Poprzedni wlasciciel tak mi mowil i niewiem jak sie do tego zabrac bo szarpniecia sa czasem jak ruszam a czasem jak dodaje pelny gaz. Na pb a na gazie to wogole szarpie caly czas ale obroty mam w normie nie faluja. Jedynie od paru dni czasem jak odpale rabo to sobie obrtoty faluja na chwilę
[ Dodano: 2014-05-05, 21:55 ]
A jak sprawdzic sondy lambda?
Świece podfalowywałby na postoju, cewki by w kompie wywalało zapłony. A tu mówisz że czysto. Wszystko wskazuje układ paliwowy ale tak to możemy pokolei wszystko oskarżać. Oczywiście do mojej listy możesz świece dopisać.
wisel pisze:Sprzeglo mam nowe z rs4 wiec odpada. Układ jest szczelny. A robi jak jade i np z jedynki lub dwojki doda sie szybko gazu i zacznie szarpac autem jakby silnik dostawal szalu. Na gaziem mam blad za uboga mieszanka ale to juz mam dosc dawno a na pb brak bledow. I np jezdzilem na lpg do 3 tys obrotow a potem na pb i bylo zero bledow a teraz na lpg odrazu mi wyrzuca mieszanka za uboga a na pb dalej nic.
ja jebie. później się dziwią że na auto nie jedzie i że gaz to zło
Nie jezdze na gazie bo sa bledy na nim i bylem u czterech fachowcow od brc. Wtrysk mi wymienili i potem dalej uboga mieszanka i pytam to co teraz a on ze niewie. I pier.. to juz dosc mam jedzenia po gaziorach.. nie mam sil i nerwow na to. Ale bardziej mi chodzi czemu mi tak na benzynie zaczol wariowac.. eh..
Jutro wymienie swiece.. a ile ma byc przerwa na swiecach?
Miałem podobny problem (nie mam podtlenku LPG ) ale u mnie walnięty był moduł zapłonowy i pod obciążeniem "telepało" silnikiem. Jak możesz to podepnij na próbę inne moduły te na obudowie filtra powietrza.