problem szarpie

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
wisel

problem szarpie

Post autor: wisel »

Mam taki problem od 3 dni szarpie mi autem po dodaniu gwaltownie gazu. Nie zawsze ale co drugi raz okolo i na pb i na gazie troche bardziej co to moze byc?:(
Awatar użytkownika
RooS

Post autor: RooS »

Na postoju przy dodaniu gazu przerywa, czy szarpie tylko w trakcie jazdy? Komp podłączany, jakieś błędy w silniku doładowanie, zapłony? Może być co najmniej 10 przyczyn na mój mechaniczny rozum. Od gazu zaczynając na poduchach silnika kończąc, ale pewnie będą zapłony albo dziurawe podciśnienia.
Awatar użytkownika
mogi90

Post autor: mogi90 »

Moze sprzeglo Ci sie slizga? :roll:
Awatar użytkownika
wisel

Sprzeglo mam nowe z rs4 wiec odpada. Układ jest szczelny. A robi jak jade i np z jedynki lub dwojki doda sie szybko gazu i zacznie szarpac autem jakby silnik dostawal szalu. Na gaziem mam blad za uboga mieszanka ale to juz mam dosc dawno a na pb brak bledow. I np jezdzilem na lpg do 3 tys obrotow a potem na pb i bylo zero bledow a teraz na lpg odrazu mi wyrzuca mieszanka za uboga a na pb dalej nic.
Awatar użytkownika
RooS

Filtry gazu, dobre paliwo, filtr paliwa, pompa paliwa, sondy lambda (sprawdzić kompem), przepływomierz (jak błędów nie ma to raczej odpada), wtryski gazu. W tej kolejności sprawdzać.
Awatar użytkownika
wisel

Filtr gazu ok paliwo to co zawsze wtryski sprawdzone od gazu jeden mam nowy bo byl padnięty. A moze to byc spowodowane np swiecami albo cewkami? Swiece mam z rs4 ngk i maja zrobione okolo 30tys. Poprzedni wlasciciel tak mi mowil i niewiem jak sie do tego zabrac bo szarpniecia sa czasem jak ruszam a czasem jak dodaje pelny gaz. Na pb a na gazie to wogole szarpie caly czas ale obroty mam w normie nie faluja. Jedynie od paru dni czasem jak odpale rabo to sobie obrtoty faluja na chwilę

[ Dodano: 2014-05-05, 21:55 ]
A jak sprawdzic sondy lambda?
Awatar użytkownika
RooS

Świece podfalowywałby na postoju, cewki by w kompie wywalało zapłony. A tu mówisz że czysto. Wszystko wskazuje układ paliwowy ale tak to możemy pokolei wszystko oskarżać. Oczywiście do mojej listy możesz świece dopisać.
kris quattro
Kontakt:

Post autor: kris quattro »

a może zawór na listwie paliwowej pb?znajomy tak miał w swojej s4 b5 i też ma lpg
Awatar użytkownika
robertukf
Kontakt:

Post autor: robertukf »

Zakręć butle z gazem. Zdejmil zasilanie z elektrozaworu i ztob troche km.
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

wisel pisze:Sprzeglo mam nowe z rs4 wiec odpada. Układ jest szczelny. A robi jak jade i np z jedynki lub dwojki doda sie szybko gazu i zacznie szarpac autem jakby silnik dostawal szalu. Na gaziem mam blad za uboga mieszanka ale to juz mam dosc dawno a na pb brak bledow. I np jezdzilem na lpg do 3 tys obrotow a potem na pb i bylo zero bledow a teraz na lpg odrazu mi wyrzuca mieszanka za uboga a na pb dalej nic.

ja jebie. później się dziwią że na auto nie jedzie i że gaz to zło
Obrazek
Awatar użytkownika
wisel

Nie jezdze na gazie bo sa bledy na nim i bylem u czterech fachowcow od brc. Wtrysk mi wymienili i potem dalej uboga mieszanka i pytam to co teraz a on ze niewie. I pier.. to juz dosc mam jedzenia po gaziorach.. nie mam sil i nerwow na to. Ale bardziej mi chodzi czemu mi tak na benzynie zaczol wariowac.. eh..
Jutro wymienie swiece.. a ile ma byc przerwa na swiecach?
Awatar użytkownika
RooS

wisel pisze: Jutro wymienie swiece.. a ile ma byc przerwa na swiecach?
W świecach S4 0,7, a RS4 i platynkach 0,8.
Barton66

Post autor: Barton66 »

A cewki? mogłoby to tłumaczyć i LPG i PB...
Awatar użytkownika
wisel

Mam swiece z rs4 i mialem 0.85 a dalem 0.7 i w tedy wlasnie bardziej mi na pb zaczol szarpac. A cewki hm jak je sprawdzić
RAFIII

Post autor: RAFIII »

Miałem podobny problem (nie mam podtlenku LPG :mrgreen: ) ale u mnie walnięty był moduł zapłonowy i pod obciążeniem "telepało" silnikiem. Jak możesz to podepnij na próbę inne moduły te na obudowie filtra powietrza.
///S4
ODPOWIEDZ