UWAGA!!!!! UWAGA!!!!! UWAGA!!!!!!
Możemy to sprawdzić :) Ale mam nadzieję że tym razem nie będzie on zwalal na to że coś mu tam nie poszło lub nie działało - bo ja jestem pewny tego, że przy doładowaniu 1,7 w peaku Golfik polegnie  

A co do wypowiedzi kamila - może i są szybsze na południu czy na pólnocy, jednak ja tu nie mam ciśnienia na jakieś wydmuszki. Dla mnie cel osiągnięty - auto zapierdala, cieszy mnie i moją żonę - i o to mi chodziło. A jak będzie ktoś chętny to zawsze do usług 

Tylko jakoś chętnych narazie brak
p.s. aw - to ile siana stawiasz na Daniela?

A co do wypowiedzi kamila - może i są szybsze na południu czy na pólnocy, jednak ja tu nie mam ciśnienia na jakieś wydmuszki. Dla mnie cel osiągnięty - auto zapierdala, cieszy mnie i moją żonę - i o to mi chodziło. A jak będzie ktoś chętny to zawsze do usług

Właśnie dlatego że jest seryjny to ciekawi mnie jego żywotność...narazie jest super jest moc auto łamie kości itp   ale awaryjność i trwałość też jest ważne...oby dalej było bez awaryjnie
  ale awaryjność i trwałość też jest ważne...oby dalej było bez awaryjnie   

Co do ćwiary to Daniel najlepszy czas ma 10,9 a tak to niskie 11 sek...Karolek ma wyjebane na ćwiartke od czasów czarnego GT2 w budzie 996...

Co do ćwiary to Daniel najlepszy czas ma 10,9 a tak to niskie 11 sek...Karolek ma wyjebane na ćwiartke od czasów czarnego GT2 w budzie 996...
...Każda godzina nocy to godzina szczytu...

Karol jest poza zasiegiem  800 hp i 1000 nm w porsche to = masakrator . Doktor popelnil blad bo odlaczyl przod naped wiec jego 670 hp i 800 nm z dwoch gt3071r przekazywane bylo na tyl na oponie 295 r888 . Daniel jest do zrobienia bez nitro spokojnie z nitro bedzie to bardzo ciezki pojedynek ale nie sklanialbym sie stwierdzeniu ze bedzie przepasc. Troche optymizmu Adas , przeciez latali rowno z rolki na doladowaniu Nika 1.3b . W tym tyg przyjdzie apexi i bedzie ponownie strojone pod wiekszy boost z doborem na poszczegolne biegi . 
Michal evo bullita widziales zeby latalo .... musze cie zmartwic bo wyjebvalo w powietrze jego super nowa motorownia 700 hp z japonii. Z porsche przegra NIk poki co napewno . Generalnie myslalem ze bedziecie wspierac audi avant ktore poki co jest w miare nowatorskie na codzienne uzytkowanie a do tego klepie np 997t ale widze ze to nie jest dla was zaden wyczyn, wiec proponuje ustawic sie na taki wyscig aby poczuc i zobaczyc jaki zrobi z was wiatrak. Jakbyscie nie mieli takowego 997t to sluze pomoca bo na placu mam akurat jednego :)

Michal evo bullita widziales zeby latalo .... musze cie zmartwic bo wyjebvalo w powietrze jego super nowa motorownia 700 hp z japonii. Z porsche przegra NIk poki co napewno . Generalnie myslalem ze bedziecie wspierac audi avant ktore poki co jest w miare nowatorskie na codzienne uzytkowanie a do tego klepie np 997t ale widze ze to nie jest dla was zaden wyczyn, wiec proponuje ustawic sie na taki wyscig aby poczuc i zobaczyc jaki zrobi z was wiatrak. Jakbyscie nie mieli takowego 997t to sluze pomoca bo na placu mam akurat jednego :)
Nikolas pisze:Nie wiem ile oni robią na czwiarę, ale wydaje mi się że w tym roku będą szybsi od mojego S4.
p.s. przypominam też że nadal mam seryjny motor ...
A ja sprobuje posumowac moze tak:
Masz najszybsze auto w stolicy:D bo inni nie przyjechali , badz sie wysrali badz nie wiadomo co... na paliwo nie mieli:P i bicie piany kto mogł przyjechac i ile ma na cwiare.... to mozna ksiazke napisac:d
Impreza super, auta tez i przede wszystkim zgrana i fajna paczka ludzi ktorzy mieli wreszcie okazje poupalac bez ograniczen:D:D
Jak bedzie nastepna impreza zaprosimy inne "Grube Auta" lub tych co duzo pisza a nie lataja i beda mieli okazje sie wykazać:D
Niki w zwiazku z sytuacja czekam na przejazdzke na prawym:d
Adaś auto Nika jest spoko i do tego ładne ( kolorek   ) zbudowałeś bardzo mocne S4 to trzeba przyznać które klepie 997 T i w to wierze, nie mam podstaw żeby nie wierzyć
  ) zbudowałeś bardzo mocne S4 to trzeba przyznać które klepie 997 T i w to wierze, nie mam podstaw żeby nie wierzyć   

Poprostu lubie Porsche tak samo jak i Audi i dlatego chciałbym zobaczyć w akcji Karolka i Nika oczywiście na setupie na 600+ ciekawy jestem kresek po kolejnym strojeniu
  ciekawy jestem kresek po kolejnym strojeniu   

Fakt Auto Bullida widziałem na paru ustawkach w tym roku ale się nie ścigał bo...niby to auto na tor i prosta to nie dla niego a na spoty to wpadał towarzysko...więc masz racje farmazon
Co do Golfa o ile Nik ma faktycznie te 600KM lub ponad 600KM to fakt na zupełnie straconej pozycji nie stoi 

Daniel coś tam pisał że zmienia Golfa bo chce nabyć lżejszą budę i wpakować jakiś mocniejszy motor i niby ma to nadal być grupa VAG
  i niby ma to nadal być grupa VAG 
Co do Porsche Karolka to w sumie cichociemne auto ale robote robi i mam nadzieje że wpadnie na ten spok Nika...pewnie te 800KM to już kres na paliwie ze stacji jak by chciał więcej to musi jakiś Elfem go potraktować 

) zbudowałeś bardzo mocne S4 to trzeba przyznać które klepie 997 T i w to wierze, nie mam podstaw żeby nie wierzyć
  Poprostu lubie Porsche tak samo jak i Audi i dlatego chciałbym zobaczyć w akcji Karolka i Nika oczywiście na setupie na 600+
  Fakt Auto Bullida widziałem na paru ustawkach w tym roku ale się nie ścigał bo...niby to auto na tor i prosta to nie dla niego a na spoty to wpadał towarzysko...więc masz racje farmazon
Co do Golfa o ile Nik ma faktycznie te 600KM lub ponad 600KM to fakt na zupełnie straconej pozycji nie stoi

Daniel coś tam pisał że zmienia Golfa bo chce nabyć lżejszą budę i wpakować jakiś mocniejszy motor
 i niby ma to nadal być grupa VAG
  i niby ma to nadal być grupa VAG Co do Porsche Karolka to w sumie cichociemne auto ale robote robi i mam nadzieje że wpadnie na ten spok Nika...pewnie te 800KM to już kres na paliwie ze stacji jak by chciał więcej to musi jakiś Elfem go potraktować

...Każda godzina nocy to godzina szczytu...

jeszcze troche faktow i ide spac .
porsche 0-100 3.2
1/4 11.1 z takim jak sie scigal przy czym Nik od 3 biegu uciekl mu 2 dlugosci mimo ze dostal na starcie. Nie no kupa to twoje ciezkie kombi Nik
film
http://www.youtube.com/watch?v=m8Knk47oGCE
film z 1/4 auto tak samo po sofcie tylko wolniejsze bo z reczna skrzynia
http://www.youtube.com/watch?v=_7tANjwdGl4
powodzenia

porsche 0-100 3.2
1/4 11.1 z takim jak sie scigal przy czym Nik od 3 biegu uciekl mu 2 dlugosci mimo ze dostal na starcie. Nie no kupa to twoje ciezkie kombi Nik
film
http://www.youtube.com/watch?v=m8Knk47oGCE
film z 1/4 auto tak samo po sofcie tylko wolniejsze bo z reczna skrzynia
http://www.youtube.com/watch?v=_7tANjwdGl4
powodzenia
- 
				kosiniak
Pako w identycznym setupie jak ja, scigal sie niby teraz z takim porsche i mowi ze do 200 byl z 1-2dl. za nim ale ze mial wrazenie ze je dochodzi, troche to dziwne, bo to auto szybsze do 100 o jakies 1,5sek :) a na 1/4 tez jakas 1-1,5sek a to przepasc! wiec albo on cos pierdoli albo wlasciciel Porsche sie nie scigal wogole :)

podsumowaniem calej dyskusji moze byc ten kawalek
http://www.youtube.com/watch?v=OEchYs9HhUg

Poza tym ta impreza nazywa sie King of Warsaw 2010 Street wiec nie ma co porownywac do innych miast/regionow Polski.
Ale mozna to rozszerzyć na cala Polske. Inne miasta robia swoje zawody a pozniej najlepsi z Polski w konfrontacji

http://www.youtube.com/watch?v=OEchYs9HhUg

Poza tym ta impreza nazywa sie King of Warsaw 2010 Street wiec nie ma co porownywac do innych miast/regionow Polski.
Ale mozna to rozszerzyć na cala Polske. Inne miasta robia swoje zawody a pozniej najlepsi z Polski w konfrontacji
już wiem dlaczego nie słucham tego rodzaju muzyki w polskim wykonaniu...dno i 10 metrów mułububa pisze:http://www.youtube.com/watch?v=OEchYs9HhUg

Nikolas stawiam symboliczne 100 zł (sto złotych) że polegniesz z Danielem jak Krzyżacy pod Grunwaldem (no chyba że coś Daniel urwie) :) Faktem jest że w dużym stopniu u Daniela pomaga nitro i mega mocne sprzęgło które pozwala wystartować mu z 2 biegu z mocą katapulty :) Ty porywając się na ta nie zdajesz sobie nawet sprawy co piszesz bo nigdy nie stawałeś z Danielem jak miał auto w 100% (ja miałem tą przyjemność kilkukrotnie na zawodach i wiem co pisze). Pozatym powinieneś sobie wyciągąć też jakies wnioski po pierwszych startach z Cantoną (który miał raptem 417 KM i nie do konca sprawne auto) gdzie po samym wyjściu z progu juz dostawałeś lanie (nie mówie o przepięciu na 2 bieg - bo faktycznie moze i miales popsutą skrzynie) Ja z Piotrkiem wychodziłem z progu równo, a Daniel mnie klepał jak małe dziecko - to teraz wyobraź sobie co zrobi z twoją S4 :)Nikolas pisze:Możemy to sprawdzić :) Ale mam nadzieję że tym razem nie będzie on zwalal na to że coś mu tam nie poszło lub nie działało - bo ja jestem pewny tego, że przy doładowaniu 1,7 w peaku Golfik polegnie
Co do podkręcania boostu na 1,7 bara to uwierz mi ale nie do końca to tak działa jak sobie myślisz...Jest coś takiego jak mapa wydajności kompresora sprężarki i tak się składa ze powyzej 1,4 bara to sprężarka grzeje powietrze i pozatym że na wskaźniku widzisz 1,7 bara to nic się nie dzieje. Analogicznie skoro w silniku 4 cylindrowym 1,8 turbo na takiej spręzarce robi się około 300 - 310 KM to nie wiem jakim cudem w twojej S4 z pojemności 1,35 litra i 3 cylindrów chcesz uzyskać moc 300 KM :) X 2 (czyli twoje teoretyczne 600 KM :) ) aczkolwiek możecie to zmierzyć na hamowni i sprawdzić czy mówie głupoty czy faktycznie tak jest.
Dane osiągów mocnych RWD i AWD mozna sobie wsadzić w d..... :) Zwłaszcza w takiej aurze pogodowej jaką mamy teraz....
Moja rada na przyszłość jak bedziesz przebudowywał S4 na 700 PS. Zmien sprezarki na większe bo te są za małe do tego setupu. I wstaw porządne sprzęgło 2 tarczowe jeśli chcesz mieć atomowe starty. Chociaz i tak nie sądze aby na paliwie ze "stacji" pojawiło się 700 PS.