dystanse
dystanse
Witam.Kupilem felgi 18 s-line i z przodu wadza mi minimalnie o zacisk.Kupilem dystanse 10mm na przod ale bez kolnierza:/ i felga minimalnie sie trzyma..teraz pytanie czy stoczyc dystans o polowe czy idzie kupic pierscienie czy cos takiego zeby to sie trzymalo kupy?
Panowie, toczenie nie wchodzi w gre! Przeciez dystans wchodzi na piaste i musi byc wycentrowany... jak chcecie wykonac dystans, ktory bedzie mial 5mm, wejdzie na piaste i bedzie mial identycznej srednicy centrowanie na kolo?
Z tego co pamietam, to minimum dostepne na rynku z centrowaniem to 12.5 mm
[ Dodano: 2014-04-18, 13:43 ]
Z tego co pamietam, to minimum dostepne na rynku z centrowaniem to 12.5 mm
[ Dodano: 2014-04-18, 13:43 ]
a to zalezy juz od felgi - czesto sa mocno przetoczone i wtedy wydaje nam sie, ze opiera sie ona na piascie - trzeba sprawdzic, bo przy 5mm to jedyna opcjatyrkal pisze:To rozwiązanie którego pewnie większość nie popiera ale przy dystansie 5mm felga będzie się jeszcze trzymać na seryjnej piaście i to jest max granica.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Ja tak rozwiazem sprawe, bo albo inna felga albo dystans 5mm-oczywiscie w s4
W rs4 felga ma et20 i niema problemu.
Więcej niż 5mm niechciałem, bo felga wychodziła za obrys budy.
Jeździłem, nie było problemu ale wiem, że to zle rozwiązanie ale w moim przypadku jedyne :)
Ja tak rozwiazem sprawe, bo albo inna felga albo dystans 5mm-oczywiscie w s4
W rs4 felga ma et20 i niema problemu.
Więcej niż 5mm niechciałem, bo felga wychodziła za obrys budy.
Jeździłem, nie było problemu ale wiem, że to zle rozwiązanie ale w moim przypadku jedyne :)
Sprawdz czy felga, czescia, ktora przylega do piasty jest gleboko wyfrezowana na otworze centrujacym.Igor_s4 pisze:No wlasnie ja tez nie chce aby wystawalo dlatego wybralem 10mm... i felga minimalnie wchodzi na piaste dlatego chcialem stoczyc na 5mm zeby ciut wiecej sie zalapalo..
Nastepnie sprawdz ile ma piasta - wtedy odejmujesz 5 mm, ewentualny frez na feldze i teoretycznie policzysz ile faktycznie tego centrowania zostanie. Jak wyda, kupuj dystanse 5 mm, lub jezeli wiesz, ze wystarczy 3mm aby ominac zacisk, to zamow takie cienkie - zawsze bedzie bezpieczniej
To do quattro nie ma znaczenia. Liczy się średnica całego koła, wszędzie ma być taka sama.RoberToo pisze:Mam takie pytanie. Czy przy Quattro jakbym chciał założyć dystans to muszę zakładać na 4 koła czy mogę sobie założyć tylko na przód ?
Auto będzie jedynie robiło większy zarys dwuśladu. Ogólnie to chyba lepiej jakby tył był szerszy od przodu.... ale możesz po testować :)