Silnik 2,7 T AZA - wydech

Moderatorzy: buba, Mod-Team

PAGOR

Silnik 2,7 T AZA - wydech

Post autor: PAGOR »

Siema

Mam pytanie i mam nadzieję że znajdzie się jakaś mądra głowa która mi pomoże :)

A mianowicie mając 2,7 T cały czas trzeba dłubać, zastanawiam się nad pozbyciem się katów i pre-katów środkowego i końcowych tłumików już nie ma :) ale z katami i pre-katami jest problem tego typu że silnik AZA jest wyposażony w śmieszny system SAI i wyposażony jest w 4 sondy .... i teraz pytanie: jak i czy wogóle jest taka możliwość żeby pozbyć się tych "hamulców"?? czy jeśli sondy zostawie tak jak są tylko wybebesze środki katów i prekatów to będzie OK czy będzie świrował??

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

Pierwsze sondy musisz zostawic, jak chcesz wywalic dwie kolejne to najlepsza opcja to pojechanie do tjunera zeby je wyłaczyl w ECU. Daruj sobie jakies tulejki bo wydasz kase a u jednego zadzialaja a u drugiego nie
PAGOR

buba, no też dlatego pytam bo druciarstwo robić to mija się z celem... hmm musze kogoś poszukać kto by mi to wyłączył i za jaką kase :-)
kosiniak

Post autor: kosiniak »

wylaczy ci to kazdy tuner robiac nowy, mocniejszy soft :)
PAGOR

kosiniak, 1500 nie moje ... czemu to wszystko tyle kosztuje :-D
Awatar użytkownika
nosb

Post autor: nosb »

A ja uderze z innej strony... Te tylnie sondy nie maja praktycznie nic do gadania :) U flyera jezdzi bez nich i ani nie ma braku w mocy , ani spalanie nie jest wieksze... Jedyny minus to blad na ecu... Inna sprawa mozesz je wykrecic i zostawic na zewnatrz tez nie powinno sie nic dziac chyba :) Nadmieniam ze nie kombinwoalem z tym :) Tak tylko glosno mysle.
Obrazek
Awatar użytkownika
igore36

Post autor: igore36 »

a ja mam pytanie. Czy mozna wycinac prekaty? Czy wydech nie bedzie zbyt sztywny? Wydaje mi sie ze one robia harmonijka...
Awatar użytkownika
Gracjan

Post autor: Gracjan »

Możesz spokojnie wycinać :)
Awatar użytkownika
igore36

Post autor: igore36 »

a jeszcze jedno. Przy wyzszych obrotach slychac metaliczny dzwiek z wydechu podczas jazdy, na biegu jalowym przy dodaniu gazu tego nie ma. W bmw mialem tak po wycieciu katow, po wspawaniu ich spowrotrm ten dzwiek ustapil. Da sie to jakos wyeliminowac?
PAGOR

nosb, no tak też właśnie myślę że te drugie sondy są do systemu SAI i nic więcej i podejrzewam że będzie tylko check świeci i błąd ecu... coś czuje że spróbuje je odpiąć i się przejade :-D a jak się uda tooo ehehe znów kolejne częśći wydechu polecą na półkę do garażu hah :-D
kosiniak

PAGOR pisze:kosiniak, 1500 nie moje ... czemu to wszystko tyle kosztuje :-D
wszyscy placa i nikt nie narzeka, stary, kupiles s4 a nie matiza!
PAGOR

kosiniak, hahaha ja nie narzekam :-D
Awatar użytkownika
nosb

Post autor: nosb »

Ja tez nie ale po co przeplacac skoro nie widac roznicy ;) Fly z drugi miech jezdzi bez tylnicj sond i wsio w normie ( poza check na desce ;) )

BTW : 1500 zl za wylaczenie sond programowe ? :roll: Zrobice tunerzy jakas sensowan kase za wylaczenie sond i tyle.
Obrazek
kosiniak

czytajcie ze zrozumieniem panowie :)
PAGOR

nosb pisze:BTW : 1500 zl za wylaczenie sond programowe ? :roll: Zrobice tunerzy jakas sensowan kase za wylaczenie sond i tyle.
tu się z Tobą zgodzę :-) a dwa check i tak co chwilę mi się pali własnie przez te sondy i zakichany SAI.... ekologów to bym powiesił za jaja ...

[ Dodano: 2010-10-19, 19:04 ]
kosiniak, czytamy :-) wiem że mówisz o nowym programie i przy okazji wyłączeniu sond ... ale żeby zrobić nowy program to mnie jeszcze trochę pracy czeka przy motorowni po tym jak mechanicy mi go skrzywdzili ... :-(
ODPOWIEDZ