rs4 designer

Moderatorzy: buba, Mod-Team

CompSport

Post autor: CompSport »

sportmile pisze:fmic potrzebny jest jak rybie woda i tu chyba nie ma juz watpliwosci . Dlatego Andrzej nigdy mnie nie przekona ze 2 boczne nawet wieksze sa dobrym rozwiazaniem . Co do reszty to bedziemy powoli eliminowac. 560 Nm jest do zrobienia ale kosztem peeka sprezarek i bedzie to tylko wartosc na papierku. Mialem tez taki wykres ale go nie wklejalem bo uwazam ze maha robi te korekcje temp zle czytajac przez obd.
Obrazek
dlatego nie korzysta sie z temp. zasysanej przez obd tylko z czujnika ze skrzynki przylaczeniowej
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

aw69 pisze:
Powodzenia w modach,
chociaż myślałem że ta sztuka miała zostać seryjna a tu Fmic wskauje :shock:
No tylko hamulce....a wiecej co tam kosztuje ? jak zwykle utrzymanie Vagowskiej V6 30V. Nie przesadzaj tak więc Andrzejku :)
audi od 2 lat stosuje głupia polityke cen czesci do RSxxx
np: nadkole przód S4 200zł, nadkole przod RS4 600zl :-D
zgodze sie ze to co sie zuzywa kosztuje podobnie jak w S4 ale juz wymiana czesci to majatek !
Obrazek
deSigner
Post autor: deSigner »

Dziś Adaś wymienił mi przepływkę i auto odzyskało wigor :mrgreen: Nie jest zamulone i ładnie ciągnie do odcinki. Nie było dziś warunków i czasu żeby je shamować, ale tak na moje odczucia ok 420PS/500 Nm jest :mrgreen: Sprawdzę to podczas następnej wizyty.

Zmieniliśmy też świece na zimniejsze, z tym że tego akurat w trakcie jazdy nie odczułem :-| ale podobno dla silnika lepiej :-o

Wkrótce ciąg dalszy... :roll:
The Rice Power
sportmile

Post autor: sportmile »

Swiec nie poczujesz , zrobilismy to pod mody 500 hp ;). Przynajmniej znalezlismy kilka niespodzianek :mrgreen: . W tej chwili najwazniejsze to pozbycie sie odglosow z rozrzadu aby stukowki nie cofaly zaplonu. Wtedy powinienes sie cieszyc w pelni . Oprocz tego wymiana uszczelek dekla rozrzadu. W przyszlym tyg dzialamy dalej .
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
deSigner
Post autor: deSigner »

A może byśmy tak FMIC-a od razu wrzucili :?:
The Rice Power
ODPOWIEDZ