Podmiana silnika audi z RS6 do S6
Podmiana silnika audi z RS6 do S6
Mam pytanko czy ktoś to kiedyś robił? czy ktoś wsadzał silnik z RS6 C5 do S6? co będzie pasować a co nie? jak skrzynia? czy wiązki itd też są inne ? wiadomo że komputer też będzie do wymiany. Ktoś się w to bawił w PL? pozdrawiam
-
martin_wml
Myślę,że ładowanie silnika z rs6 nie ma sensu. Oprócz silnika musisz zmienić wzmocnienie czołowe,kilka chłodnic(np.wspomagania) dołozyć doloty,ic,przenieść zbiorniczek w podszybie i akumulator do bagażnika.Poza tym skrzynia biegów+sterownik.Należałoby też heble założyć większe...prnit pisze:Dzieki za info, tak już z Guziorem się kontaktowałem także będe u niego kombinował ale pytanie czy lepszy swap czy uturbianie. Koszty podobne a chyba jednak silnik od RS6 ma mocniejsze graty seryjnie....
Więc jak skończysz wydasz więcej niż byś kupił ori rs6,z tą różnicą,że to nigdy nie będzie rs6 i nie wyłozysz kasy na raz tylko stopniowo...Ale czy warto?
Nie sądzę.
4.2TT w manualu... http://otomoto.pl/audi-s4-4-2-40v-bitur ... 19330.html
-
martin_wml
Tak jeśli ma skrzynię komputer skrzyni i silnika,doloty,ic,zbiorniczki,pompę abs,turbiny+wydech i gromadę innych dupereli i węży np. zbiorniczek wyrównawczyczy podstawka akumulatora do bagażnikanosb pisze: Jak oem tip to generalnie prawie P&P
Czyli oprócz body rs6,hebli i karoserii musi mieć całą resztę...
Bez sensu jest taki swap.