deSigner pisze:Dlatego ja tym razem pakuję FX400, bo mam dość obaw o to czy wytrzyma czy nie. Adaś mam nadzieję że szybko mi go załatwisz, bo jak nie to zostaje mi ASO....
jak widać po S4 Nikiego i aw69 sprzęgło FX400 jest dobrym mocnym zawodnikiem ale u Ciebie będzie "na wyrost" chyba
Tarcza i docisk a Kolo jednomasowe?? Czy zakladasz na oryginalny dwumas?
Pytam bo na stronie jest informacja ze sprzeglo nie pasuje do oryginalnego dwumasu...
Jak zakladac drozsze porzadnego sprzeglo, to i jednomas lekki do tego jakis.
Dwumas to kibel... sam zaluje, ze od razu nie pomyslalem o tym.
Nawet w glupim dieslu o niebo lepiej jezdzi sie na jednomasie.
ja bym powiedział że przede wszystkim w dieslu się lepiej jeździ bo tam są mega drgania - turbobenzyna jest pod tym względem "spokojniejsza" chociaż może 2.7 bt nie jest najlepszym przykładem bo na wolnych to każdemu terepie samochodem czy to s-ka czy allroad
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
deSigner pisze:Dlatego ja tym razem pakuję FX400, bo mam dość obaw o to czy wytrzyma czy nie. Adaś mam nadzieję że szybko mi go załatwisz, bo jak nie to zostaje mi ASO....
jak widać po S4 Nikiego i aw69 sprzęgło FX400 jest dobrym mocnym zawodnikiem ale u Ciebie będzie "na wyrost" chyba
Nie byłem, nie jestem i nie będę takim "zawodnikiem" jak Nik czy AW, ale jak od czasu do czasu będę chciał się ścignąć, to nie chcę się zastanawiać czy sprzęgło się przyjara tym razem czy nie. I stąd ta decyzja, ale jak będzie duży problem terminowy to zakładam ori z ASO, bo sprzęgło nie jest dla mnie tematem kluczowym....
fx 400 jest mieksze niz seria s4 i rs4 . Pedal chodzi poprostu w szoku. Wlasnie zakladam tez do Jacka rs4 to sprzeglo. Sid co to znaczy na wyrost ? nie ogarniam ni chuja . To co lepiej zakladac ori co 2 mc zamiast raz a porzadnie ? . Zero drgan na tarczy 8 spiekow . Zakladam je u Nika i Jacka i siebie na dwumas i jakos chodzi.
Czy ten FX400 nie jest że tak powiem za lajtowy do aut takich jak Nikolas i Jacek ? pewnie w normalnej jeździe ok ale jak się zacznie mocne napierdalanie, starty z procedury itp nie będzie kłopotu ?
Czy ten FX400 nie jest że tak powiem za lajtowy do aut takich jak Nikolas i Jacek ? pewnie w normalnej jeździe ok ale jak się zacznie mocne napierdalanie, starty z procedury itp nie będzie kłopotu ?
No przecież i Nik i AW niejednokrotnie startowali i sprzęgła żyją
Trochę źle się wyraziłem bardziej mi chodzi o RSa Jacka tam będzie więcej mocy ( chyba oficjalnie będzie to najmocniejsze 2.7 w PL ) i nie wiem czy na styl jazdy Jacka itp itp czy aby wyda to sprzęgło czas pokarze
ale na 2 juz nie postartuja chyba z tego co kojaze :) Jak kupowac tego clutchmastersa to do niego jakis dobry jednomas a to juz koszt ok 1500-2000usd :)
Ciekawe jak się mają ceny dwu tarczy i jak działają czy jest dosłownie on-off czy jest troche ,,luzu" ,,duże" warszawskie firmy które zajmują się modami krzyczą sobie dość sporą kasę za te dwu tarcze, ciekawe czy jest opcja taniej
Adam Ty znasz rynek w USA jak tam z cenami dwu tarczy?
bracus pisze:ja bym powiedział że przede wszystkim w dieslu się lepiej jeździ bo tam są mega drgania - turbobenzyna jest pod tym względem "spokojniejsza" chociaż może 2.7 bt nie jest najlepszym przykładem bo na wolnych to każdemu terepie samochodem czy to s-ka czy allroad
a i mam pytanie że tak lekko odgrzeję sprawę telepania. na wolnych obroty mi trzyma idealnie lecz auto lekko drga. co to takiego bo nie ogarniam tematu..cos się zesrało?