Po wywaleniu samych katow i pre katow w srodku nie jest wcale jakos specjalnie glosniej. Tylko przy bucie slychac roznice ale w trasie jest totalny spokoj. Tak to u mnie wyglada:(zaraz po wywaleniu)
Jachyr pisze:Po wywaleniu samych katow i pre katow w srodku nie jest wcale jakos specjalnie glosniej. Tylko przy bucie slychac roznice ale w trasie jest totalny spokoj. Tak to u mnie wyglada:(zaraz po wywaleniu)
można wstawić tłumiki przelotowe zamiast katów a prekaty wybebeszyć żeby nie było zbyt głośno??Ile mocy może przywrócić tak zrobiony wydech?
Czy wkład K&N nie zaniża mocy?
[ Dodano: 2013-09-24, 15:23 ]
Flyer pisze:Ja kiedyś hamowałem swoje auto jeszcze z seryjnym softem i na hamowni u Witka wyplul 280PS i 440NM. Byly wywalone katy i prekaty, dolot ITG.
Wynik byl ladny, ale Witek stwierdzil, ze silnik nie jest jakis super mocny... cokolwiek to oznaczalo (lekko cofalo zaplony).
[ Dodano: 2013-09-24, 15:23 ]
no to mnie podłamałeś
Flyer pisze:Ja kiedyś hamowałem swoje auto jeszcze z seryjnym softem i na hamowni u Witka wyplul 280PS i 440NM. Byly wywalone katy i prekaty, dolot ITG.
Wynik byl ladny, ale Witek stwierdzil, ze silnik nie jest jakis super mocny... cokolwiek to oznaczalo (lekko cofalo zaplony).
Flyer tak z ciekawości, wynik osiągnięty na seryjnych coolerach z S4 B5?
Ja też sprawdzałem na hamowni swoją byłą S4. Auto z 2000 r., podczas pomiaru w 100% seryjne. Hamowane w lutym 2012 r., przy przebiegu ok. 250 tys. km osiągnęło: 268 ps, 404 Nm.
Jachyr pisze:Po wywaleniu samych katow i pre katow w srodku nie jest wcale jakos specjalnie glosniej. Tylko przy bucie slychac roznice ale w trasie jest totalny spokoj. Tak to u mnie wyglada:(zaraz po wywaleniu)
Nie wiem skąd takie moce bierzecie z serii nawet po wywalonych katach ale ok.Nie wierze że auto o przebiegu +- 250 tys km ma takie dane na hamowni.Czyli dopiero dotarte powiedzmy z tych katalogowych 265 powinno miec sporo ponad 300,widać te Eski to jak wino im więcej przebiegu tym moc rośnie
Moja akurat ma mniej przebiegu, Witek tez byl zaskoczony, ze tyle wyszlo, na dodatek zrobil 330/505 przy 0.9 opadajace na 0.8bar.
Zloguj porzadnie auto to sie dowiesz czy z nim cos nie tak.
bo to dobre silniki są! jakby nie miały tyle tych pierdzielonych wężyków, kostek, elektroniki, a miejsca by było wystarczającą, żeby można było sobie turbiny wyciągnąć, to już w ogóle były by cudeńka