Trzymanie serii w S4 B5
Trzymanie serii w S4 B5
Witam wszystkich.
Mam pytanie do obeznanych w temacie o parametry katalogowe a trzymanie mocy po "pewnych przebiegach" silnika 2.7 BiT.
Wiadomo że auta młode już nie są i miewają za sobą spore przebiegi i nie lekkie nieraz życie.
Jak to się ma w Waszych Eskach a konkretnie z doświadczenia własnego i zasłyszenia jak te silniki trzymają moc? Wiadomo że kto robił program to mierzył serie swojego autka.
Pytam ponieważ posiadam S4 avant "seria",auto według licznika ma 275 tys km,kupione od 1 właściciela w Polsce które sam je ściągał ze Szwajcarii 3 lata temu.Po pracy silnika i ogólnym jego zachowaniu widać że silnik jest zdrowy,sprawdzane parametry turbin na Vag-u wyszły jak najbardziej ok,nie sypie błędami,niby wszystko jest dobrze.
Po zrobieniu pomiarów na hamowni drogowej,wyszedł wynik 253KM i 397.5 NM.
P.S niech ktoś mi podpowie jak wrzucić wykresy tutaj,to chętnie dodam.
Pozdrawiam.

Mam pytanie do obeznanych w temacie o parametry katalogowe a trzymanie mocy po "pewnych przebiegach" silnika 2.7 BiT.
Wiadomo że auta młode już nie są i miewają za sobą spore przebiegi i nie lekkie nieraz życie.
Jak to się ma w Waszych Eskach a konkretnie z doświadczenia własnego i zasłyszenia jak te silniki trzymają moc? Wiadomo że kto robił program to mierzył serie swojego autka.
Pytam ponieważ posiadam S4 avant "seria",auto według licznika ma 275 tys km,kupione od 1 właściciela w Polsce które sam je ściągał ze Szwajcarii 3 lata temu.Po pracy silnika i ogólnym jego zachowaniu widać że silnik jest zdrowy,sprawdzane parametry turbin na Vag-u wyszły jak najbardziej ok,nie sypie błędami,niby wszystko jest dobrze.
Po zrobieniu pomiarów na hamowni drogowej,wyszedł wynik 253KM i 397.5 NM.
P.S niech ktoś mi podpowie jak wrzucić wykresy tutaj,to chętnie dodam.
Pozdrawiam.
Powiem szczerze że zawsze uważałem i wielu twierdzi że jednak drogowa jest lepsza bo z ta podwoziową też bywa różnie.  

Auto ma wkładkę K&N i ostatni tłumi Remusa niby dedykowany do S4,mam nadzieję że to nie zakłóca mu mocy?
[ Dodano: 2013-09-24, 10:34 ]
w Mr-Motors powiedzieli mi że sprawny silnik S4 potrafi wydobyć z siebie 270-275 KM w serii Zgodzicie się z tym? Tylko teraz nie wiem co znaczy pojęcie "sprawny"
 Zgodzicie się z tym? Tylko teraz nie wiem co znaczy pojęcie "sprawny"  i jak mam sprawdzić niedomaganie u siebie
  i jak mam sprawdzić niedomaganie u siebie 

Auto ma wkładkę K&N i ostatni tłumi Remusa niby dedykowany do S4,mam nadzieję że to nie zakłóca mu mocy?
[ Dodano: 2013-09-24, 10:34 ]
w Mr-Motors powiedzieli mi że sprawny silnik S4 potrafi wydobyć z siebie 270-275 KM w serii
 Zgodzicie się z tym? Tylko teraz nie wiem co znaczy pojęcie "sprawny"
 Zgodzicie się z tym? Tylko teraz nie wiem co znaczy pojęcie "sprawny"  i jak mam sprawdzić niedomaganie u siebie
  i jak mam sprawdzić niedomaganie u siebie