Audi RS4 Lublin

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Sql
Tytuł użytkownika: RS-maniak

Post autor: Sql »

No wlasnie po doswiadczeniu z tymi co mam balbym sie isc w kierunku kolejnych spawanych.

A te ceny typu 1850 funtow w mrc czy 1700 eur u wagnera to juz konkretny wydatek, poza tym na audisrs forum pisali ze wagnera nie sa jeszcze gotowe do sprzedazy.

Slyszalem o nowych kolektorach Vast ale kolega ktory ma w usa mocne s4, robione wlasnie przez nich, rozmawial z wlascicielem firmy i tamten mu wprost powiedzial ze wlasnie robia pierwsze sztuki wiec nie ma pewnosci jak to sie bedzie zachowywac, natomiast na tych modyfikowanych ori od nich jezdzi podobno sporo calkiem niezlych b5.

I chyba te wlasnie wyrusza w droge do mnie w tym tygodniu...
sportmile

Post autor: sportmile »

Chcialbym zauwazyc ze w czartek jestes u mnie wiec chyba nie zdaza . Pekniecie kolektora moze byc spowodowane za wysokim egt badz nie wlasciwym schlodzeniem . Obejrzymy je i w 85 % bede mogl ci powiedziec co sie stalo. Kazdy kolektor spawany jest narazony na pekniecie i trzeba miec tego swiadomosc. Jak chcecie miec praktycznie 100 % pewnosci to trzeba szukac odlewanych / zeliwnych. Jak bedziesz u mnie pokaze ci kolektory Jacka.
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

no i zamocowaniem turbo,
jak turbo z wydechem bedzie "mocno wisiało" na kolektorze to też zle
Obrazek
Sql

Jak juz tu jestes Adam to Cie spytam od razu o fmic, nie bylem do konca przekonany do pomyslu bo chce zachowac oryginalny wyglad samochodu na tyle na ile to mozliwe a wiekszosc/wszystkie b5 w PL z fmic maja wszystkie orurowania na wierzchu... Myslisz, ze moglbys zrobic mi fmic jak od MRC:

Obrazek

Wszystko jest czarne, dopasowane tak, ze nie zmienia sie pozycja zadnego grilla w zderzaku. Tylko halogeny sie nie mieszcza, na zdjeciu samochod ma wlozone same szkla zeby nie bylo pustych otworow...
Jigsaw
Kontakt:

Post autor: Jigsaw »

Może ten RS który pokazałeś ma jakieś duże boczne Cooler'y ? niby gdzieś jakaś firma ( zapomniałem nazwę ) robi jakieś dość wydaje boczne Cooler'y i podobno kosztują nie małą kasę...nie wiem ile w tym prawdy bo nie którzy je chwalą a nie którzy twierdzą że boczne to shit i że tylko centralny się nadaje
...Każda godzina nocy to godzina szczytu...
Awatar użytkownika
SID

boczne IC do RS4 robi wiele firm - kasa faktycznie duza
np WT za 1990 euro !!!

Maciek FMIC dasz rady upchac i zachowac halogeny
ten podany z foto jest malowany na czarno dlatego nic nie widac
Obrazek
Sql

Ten wyzej ma wlasnie niewidoczny "stealth fmic" od MRC tuning.

Na halogenach mi nie zalezy, i tak ich teraz nie mam, nie chce tylko miliona wystajacych, bijacych po oczach rur i rureczek :)
sportmile

Post autor: sportmile »

oczywiscie ze mozna tak ukryc aby nie bylo go widac. Zaskocze cie ale wiekszosc klientow wlasnie sie domaga aby orurowanie wystawalo :)
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
bracus
Post autor: bracus »

pewnie że się da i halogeny zostają i działają ale troszkę upychania jest :mrgreen:

http://img20.imageshack.us/img20/6015/dsc0642.jpg
http://img196.imageshack.us/img196/747/dsc0650.jpg
BKMM

Post autor: BKMM »

bracus pisze:pewnie że się da i halogeny zostają i działają ale troszkę upychania jest :mrgreen:

http://img20.imageshack.us/img20/6015/dsc0642.jpg
http://img196.imageshack.us/img196/747/dsc0650.jpg
A spryskiwacze do xenonow tez da się "uratować" ???
Awatar użytkownika
SID

spryski bez problemu zmiescisz
Obrazek
bracus
Post autor: bracus »

sprysków nie dotykasz przecież :-) tak że nie ma obaw ;-) w ekstremalnej sytuacji trzeba "spłaszczyć" kratkę o 2-3 mm zeby rura (a raczej łącznik) nie dotykał do kratki (ale spokojnie bo jest "z czego") bo wtedy go mocno widać poza tym to troszkę pracuje podczas szpicowania tak że lepiej jak ma odrobinkę luzu :mrgreen:
Awatar użytkownika
SID

Bracus u Ciebie są rury 2,5" z tego co pamietam - a to wieksza rzeżba
przy rurach 2" lub 2,25" to łątwiejsza sprawa
Obrazek
BKMM

Post autor: BKMM »

bracus pisze:sprysków nie dotykasz przecież :-) tak że nie ma obaw ;-) w ekstremalnej sytuacji trzeba "spłaszczyć" kratkę o 2-3 mm zeby rura (a raczej łącznik) nie dotykał do kratki (ale spokojnie bo jest "z czego") bo wtedy go mocno widać poza tym to troszkę pracuje podczas szpicowania tak że lepiej jak ma odrobinkę luzu :mrgreen:
Ufff no to dobrze. Do tej pory jeszcze nie przymierzałem IC a myślałem, że trzeba spryski i halogeny wywalić bo ktoś mi tak powiedział :) nie będę mówił kto :)
aw69

Post autor: aw69 »

w zimię myśle zbudować sobie kolektory wydechowe spawane....ale chce do tego tematu podejść bardzo profi....jeśli chodzi o materiał z jakiego będa wykonane i następnie ich obróbkę juz po spawaniu....zobaczymy co z tego wyjdzie :)
ODPOWIEDZ