witam wszystkich fanatyków i posiadaczy S4. mój problem polega na tym iż podczas przyspieszania (nie zawsze)auto traci moc i mruga kontrolka trakcji, dodam iz komputer nie widzi żadnych błędów, zostały wymienione czujniki abs, ustawiona zbieżność, podmieniony komputer-było podejrzenie że jest padnięty lecz okazało sie że jest dobry. ma ktos jakiś pomysł ?
w kilku autach mialem juz taki temat....i przyznam ze w żadnym nie udało się tego ogarnąć :) Wydaje mi się że moze to mieć związek z geometrią auta (nie mylić ze zbieżnością)
[ Dodano: 2012-11-22, 13:33 ]
wiadomo ci coś o przeszłości wypadkowej wozu ?
Mi jak auto samo hamowało to właśnie okazało się że koronka była wysrana czego prędkości kół na vagu nie wykazały.
Może coś ze sterownikiem od esp? Pod siedzeniem z tyłu masz od strony pasażera to zobacz bo może jakaś wilgoć się dostała albo coś we wtyczce nie łączy
Właśnie nie. Nie było żadnego błędu. Prędkości na każdym kole były identyczne. Dojeżdzałem do świateł i przed samym zatrzymaniem ABS sam zatrzymywał koła i nakurwiałem głową w kierownicę. Dopiero po rozebraniu przegubu który zaczął wyć okazało się gdzie jest przyczyna. wymieniłem i jak ręką odjął
a tu temat jest zupełnie odwrotny.....jedziesz sobie stałą prędkością nieważne czy 3 czy 4 bieg, kładziesz pełną łyche i zaczyna migać ESP i wóz zachowuje się jakbys gubił trakcje.
u mnie jest tak jak wyzej czasami jak sie da pelna lyche i tylko esp miga auto wtedy swiruje fajna odczucie jak to sie dzieje przy wyprzedzaniu mozna niezle sie przejechac, ja 1 co robie to wylaczam esp