Ile powinien miec RS po ABT?

Moderatorzy: buba, Mod-Team

kosiniak

Post autor: kosiniak »

wiem ze tak wychodzi, ale niby przestali to produkowac teraz w ogole i prod. tylko zestawy naprawcze, nie wazne jaki to ma kolor i jaka wtyczke, ja u siebie tez pilwoalem wtyczke. Oczywiscie lepiej kupic taka jaka ma byc jezeli chce sie miec gwarancje ale tu mowie tylko i wylacznie o wtyczce a nie kolorze czujnika :)
Racer

Post autor: Racer »

kosiniak pisze:wiem ze tak wychodzi, ale niby przestali to produkowac teraz w ogole i prod. tylko zestawy naprawcze, nie wazne jaki to ma kolor i jaka wtyczke, ja u siebie tez pilwoalem wtyczke. Oczywiscie lepiej kupic taka jaka ma byc jezeli chce sie miec gwarancje ale tu mowie tylko i wylacznie o wtyczce a nie kolorze czujnika :)
Ok rozumiem. Czyli trzeba zobaczyc co przyjdzie i wtedy sie martwic?? A moze masz taka sade na zbyciu badz wiesz gdzie mozna cos takiego zakupic oprocz ASO oczywiscie??
sportmile

Post autor: sportmile »

Ziomus zacznijmy od tego ze pokazujesz zle kostki. Tam po lewej masz na gorze 3 szt braz , zielona, czarna to sa lambdy. Obok ta mniejsza brazowa to stukowka !! a nie egt. Pod zbiorniczkiem masz taka sama brazowa stukowke i czarna lambde. Strzelam na pamiec ale tak jest na 100 % . Pod lewym oslona carbonowa masz w piionie 2 kostki czarna i brazowa na 100 % od egt. Ktora ci padla mam obie na stanie a nawet z 10 szt :) Co prawda uzywane ale ... moj nr tel 792 22 44 84 pozdr.
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
pm-motorsport
Tytuł użytkownika: rajdy

Post autor: pm-motorsport »

Juz mu wyjasniłem telefonicznie gdzie ma moduły.I nawet znalas :lol: Pozdrawiam warsztat Qserwis :-P
Racer

pm-motorsport pisze:Juz mu wyjasniłem telefonicznie gdzie ma moduły.I nawet znalas :lol: Pozdrawiam warsztat Qserwis :-P
Ach te zlosliwosci:d No co na AUDI sie nie znam, lepiej idzie mi z Porsche:P:P ale juz idzie mi coraz lepiej:D z RS

Jednak trzeba sonde wyautowac:d bo mimo zabiegów upiekszajacych nie tyr tyt:( a powiedzcie mi czy jezeli sonda od EGT bedzie uszkodzona czy ma jakis wplyw na to ze lamba tez wychodzi z kompa ze jest uszkodzona??
To juz ostatnie pytanie naprawde:D nie bijcie tylko......
Racer

Update- EGT wymienione dzieki "sportmile" dziala i smiga ale sonda lambda jeszcze jesc wola ale narazie sobie ja odpuszczam .
Kupie jak beda lepsze czasy:d
sportmile

Post autor: sportmile »

przyjedz ponownie mam z 10 na stanie :) tylko powiedz ktora
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
Racer

sportmile pisze:przyjedz ponownie mam z 10 na stanie :) tylko powiedz ktora
Pewnie wpadne:d
Pozd
MŁODY
Tytuł użytkownika: atv maniac

Re: Ile powinien miec RS po ABT?

Post autor: MŁODY »

Racer pisze:Swojego RS mam od niedawna i przy okazji uruchamiania wzcieraczek i zdejmowania podszybia okazalo sie ze moj komp ma wklejki ABT itp.
Na hamownie i tak sie wybiore ale jestem ciekaw czego moge sie spodziewac?
WITAM jutro w południe jadę na hamownię jak pisałem też mam kompa ABT po powrocie załączę wykres. Pozdrawiam
kurzy79

Post autor: kurzy79 »

z doświadczenia na dwóch modelach S4, ABT wgrywa dość delikatne programy ( doładowanie w okolicach 1 bara ) . U mnie jest 274 KM i 440 Nm u sąsiada 277KM i chyba też koło 440 Nm. Dane z wykresów zaraz po programie. Jednak może to nie jest reguła i u Ciebie będzie większe ciśnienie.
Racer

Re: Ile powinien miec RS po ABT?

MŁODY pisze:
Racer pisze:Swojego RS mam od niedawna i przy okazji uruchamiania wzcieraczek i zdejmowania podszybia okazalo sie ze moj komp ma wklejki ABT itp.
Na hamownie i tak sie wybiore ale jestem ciekaw czego moge sie spodziewac?
WITAM jutro w południe jadę na hamownię jak pisałem też mam kompa ABT po powrocie załączę wykres. Pozdrawiam
No to zapodaj:d moze humor mi poprawisz:d
Ja tez sie wybieram tylko nie wiem kiedy ale..... mialem okzaje złapac sie z nowym RS6 i od 100 do 220 jechalismy rowno wiec chyba nie najgorzej:d
bracus
Post autor: bracus »

mój szwajcar z programem ABT - silnik AZB 299 KM i 454 nM
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
Racer

bracus pisze:mój szwajcar z programem ABT - silnik AZB 299 KM i 454 nM
Z tego co rozumiem to s4?? ciekawe ile kolega MŁODY wycisnie ze swojego RS4??
MŁODY
Tytuł użytkownika: atv maniac

Post autor: MŁODY »

Racer pisze:
bracus pisze:mój szwajcar z programem ABT - silnik AZB 299 KM i 454 nM
Z tego co rozumiem to s4?? ciekawe ile kolega MŁODY wycisnie ze swojego RS4??
Kolega Młody ma niezłego wkur...... na wykresie wyszło 365km nm nie pamiętam ile mam wykres w garage bo po co mi on w domu skoro tylko tyle wyszło gdyby wyskoczyło z 400 to by wisiał na ścianie w ramce. Skoro ten akurat mój komp powinien dac 40 km to znaczy że zostało mi 325???? proszę to szrot nie rs. Lecz pocieszam sie że trójmiejska hamownia nie ma dobrej historii kolega jak już wcześnie wspominałem zmieniał moc na większą a pokazywało coraz mniej. Gdy miał w swoim evo 420 pokazało mu 360 a gdy miał coś pod 500 pokazało 340, nie wiem czy to wogóle możliwe. Kolejna rzecz która mnie pociesza to to że ten rs naprawdę ciśnie i zbiera sie dobrze. W kwietniu może w maju mam zamiar odwiedzic kolegę z SPORTMILE na modyfikację by wycisnąc 500km. Nie wiem może oni zmierzą dokładniej to wtedy wyśle ponownie wykres bo dzisiejszy wkleję jutro. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Vito

Post autor: Vito »

nie ma co rozpaczać, sprawdź doładowanie turbin, może zamiast programu jest tylko naklejka:) jak na seryjnego RS byłby to dobry wynik ;-)
More boost - more fun
ODPOWIEDZ