P.S. furacz waży więcej niż sidolot, ale najlepiej niech właściciel napisze do czego ma być :)
kosiniak pisze:tzn? bo nie bardzo rozumiem?bracus pisze:to ja czekam na Sidolota w takim razie
taa 1000km ... To ja ci powiem nie zlosliwie ,ale sid nie ma set up-u na 800km i pewnie w tym roku nie bedzie mial , natomiast pewnie pojawi sie zblizony wynik do cyfr ktore podales w "2,7bit" i nie bedzie to projekt sid-a .... chociaz Sidowi tez zycze jak najlepiej .sokol22 pisze:pewnie sidolot to jakis tajny projekt 800ps++
nie zajarzylem . Seat jeszcze nie gotowy ,ale wierze w to ze w tym sezonie uda sie wyjechac , wbrew pozora przygotowanie auta pod bioetanol to nie tak banalna sprawa jak moglo by sie wydawacsokol22 pisze:Hehe Rafal to byla ironia :D ale nikt niewie co innemu siedzi w głowie, a jak tam seat juz lata ?
kosi Ty jak zwykle masz problemy ze zrozumieniemkosiniak pisze:no ale jak moze byc podobnie? skoro wyszlo 530ps?bracus pisze: tzn czekam na finalne strojenie Sida skorupy i pomiary bo powinno być podobnie ?

I nie twierdzę że lepiej - po prostu na chłopski rozum szukamy zależności masy do osiągów i mocy to że fura ma 100 czy 120KM więcej i waży 200kg więcej nie znaczy że będzie o wiele szybsza
 I nie twierdzę że lepiej - po prostu na chłopski rozum szukamy zależności masy do osiągów i mocy to że fura ma 100 czy 120KM więcej i waży 200kg więcej nie znaczy że będzie o wiele szybsza
albo ja czegoś nie rozumiem.....ale wydaje mi się że to są stare dane Calibry Robina....Ten setup na 670 KM chyba nie był jeszcze mierzony.....chłopaki mówią, że 150kg cięższe niż deklarowane 1470kg a zatem samochód waży +/- 1600 kg o ile dobrze zrozumiałem i z czasów podanych przez Robina robi 0-100 3,988s. 100-200 8,442s.a zatem używając prostego urządzenia jakim jest kalkulator w przybliżeniu można przyjąć że 0-200 ten samochód "robi" w 12.4
Gdzie ty wyczytałeś te 1450 kg Calibry ?1450kg? :) to ja czekam na Sidolota w takim razie
o tu wyczytałem....RobinV6 pisze:Udało się wczoraj zważyć samochód i pomierzyć co nieco Dynometem.
Waga wyszła 1470kg z pełnym zbiornikiem i bez kierowcy.
A co do pomiarów to mały wykres poniżej
[url=http://images37.fotosik.pl/336/55d2486ff60ae625m.jpg]Obrazek[/URL]

ty oczywiscie chcesz wyjsc z glowa do gory i celowo wyprzedasz fakty, najpierw pisales o jakis porownaniach z autem sida a pozniej chlopaki napisali ze auto wazy wiecej niz 1450kg o ktorych pisales. Prosze, nie rob ze mnie glupca. Ok? sam zaczynasz jakies dziecinne porownania a pozniej jeszcze mowisz ze to ktos inny. Ogranij sie chlopie.bracus pisze:osi Ty jak zwykle masz problemy ze zrozumieniem
chłopaki mówią, że 150kg cięższe niż deklarowane 1470kg a zatem samochód waży +/- 1600 kg o ile dobrze zrozumiałem
to nie są przecież jak się okazało czasy samochodu w specyfikacji 670KMRobinV6 pisze:I wszystko jasne
Myślę, ze przyjdzie czas, ze i u mnie będzie co nieco więcej.
[ Dodano: 2010-11-06, 14:29 ]
Wczoraj wieczorem udało mi się troszkę pojeździć i pomierzyć osiągi przy pomocy RaceChrono i GPS, nie wiem na ile to jest wiarygodne ale najlepsze wyniki to:
0-100 3,988s.
100-200 8,442s.