Jakie koła do naszych S4 RS4 B5

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Suchar

Post autor: Suchar »

polecam tą strone dla nie wiedzacych jakie dobrac ET, zależnie od rozmiaru/szerokości koła

http://www.rimsntires.com/specs.jsp
kosiniak

Post autor: kosiniak »

ale to trza spik inglisz wery gud!
Awatar użytkownika
Szupryk

Post autor: Szupryk »

willtheyfit.com - też spoko strona i wystarczy dane wprowadzić, bez żadnych udziwnień ;-)
Quattro-GT
Tytuł użytkownika: Lolo

Post autor: Quattro-GT »

Witam raz jeszcze,tak jak wczesniej pisałem chodzi mi o felgi 9x18 et42 czy pasują,Wielu z was mi odpowiedziało że powinny na lekkim dystansie, dlatego przed zakupem mam jeszcze jedno pytanko- Od duższego czasu podobają mi się felgi firmy DARE model LM są to repliki BBS LM oczywiscie 9x18, i tak szukałem opini i przyznam się szczerze że są różne jedni odradzają inni niemają zdania itd, chce was miłosników S i RS-ek:) zapytac co sądzicie o tych felgach,warto wydac ciut ponad 2 tyś za komplet nowych? jak z jakością? czy ktoś widział? jeździł itd z góry dzięki
kosiniak

Post autor: kosiniak »

kup se avusy
Awatar użytkownika
LCQ

Post autor: LCQ »

z tymi felami jest tak że raz sa ok raz nie, wytrzymałość o wiele mniejsza, dla wolengo lansu do golfika poszpanować pod remizą zrobią szał, ale żeby zapierdzielać na tym to nie mam przekonania, one mają tylko wygląd, bo stopy materiałów buduje sie przez wieloletnie technologie, to jakby porównać zwykłą a4 avant do rs4, prawie to samo a jednak nie ;)

P.S. opinia oparta o osoby które handlują nimi, nie moją, nie miałem i nie chce mieć, wole używane w bdb stanie markowe felgi, ale każdy woli co innego
Awatar użytkownika
wujek 2pac

Post autor: wujek 2pac »

Dare i tym podobne sa dobre dla plastikowych chlopcow. A jezdzic na lewvch LM-ach to juz wogole obciach na maxa... nie wspominajac o wytrzymalosci w spotakniu z wieksza dziura.
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

no moje BBS 19" raz wjechały w wielką poprzeczną dziurę, drugi raz zaliczyły poprzeczne przytulenie do krawężników na 2-gim biegu i żyją,
pewnie dostały krzywizny ale dalej łądnie się prowadzą przy +200 km/h :-)
Obrazek
Quattro-GT

Dziekuje wam za wypowiedzi są szalenie pomocne,wsumie macie racje nie warto zburaczyć ESKI podrubami:) wsumie tak oglądam i szukam to chyba wole dozbierac i kupić Keskin KT4 8,5x18 lub RH ZW3 bo chciałbym coś szerokiego z rantem bo mysle nad jakimś projektem w stylu GERMANSTYLE:)
Awatar użytkownika
nosb

Post autor: nosb »

Juz nie chodzi o samo zastosowanie podrobki wdg mnie. Bo gdyby byly tak wytrzymale jak ori fele mialbym to w dupie czy jest ori czy nie. Sek w tym ze sa plastelinowe. Twarde kola robi ronal ( przetestowane na moich 20" i 245/30 :D ) BBS . Na kolach tych firm jezdzilem i moge polecic.
Obrazek
Quattro-GT

Dzieki nosb poszukam jakiś ronali szerokich:) skoro są takie wytrzymałe bo 30 profil u ciebie robi wrażenie:) jezdziłem kiedyś na 35 na 19' na gwincie skrenconym na maxa w bmw e46 i gubiłem pląby hehe
Awatar użytkownika
covall

Post autor: covall »

a ja polecam Ci pancerne Gullideckel z a8 w12 - ta felga przetrwa najcięższe drogi w PL:)
wygląd kwestia gustu
http://img600.imageshack.us/img600/2446/img4195pr.jpg
http://i627.photobucket.com/albums/tt35 ... en/w12.jpg
noorbi

Post autor: noorbi »

A ja polecam moje BBS CK ;-)
Są w dziale ogłoszeń.
Awatar użytkownika
LCQ

Post autor: LCQ »

covall pisze:a ja polecam Ci pancerne Gullideckel z a8 w12 - ta felga przetrwa najcięższe drogi w PL:)
wygląd kwestia gustu
http://img600.imageshack.us/img600/2446/img4195pr.jpg
http://i627.photobucket.com/albums/tt35 ... en/w12.jpg
tak z ciekawości to ile ważą? bez podnośnika da się je założyć :mrgreen: , tylko wygląd zyskujemy nic więcej... obciążają zawiechę w pizdu, a ską chce się pojeździć właściwie, najsensowniejsza na nasze drogi jest lekka/mocna/ładna felga, ale o takie ciężko, albo kosztują kupę kasiory
Awatar użytkownika
covall

Post autor: covall »

Postaram się ustalić szybko.. ale ultra lekkie nie są :roll:
ODPOWIEDZ