w swojej S4 mialem felgi 18x8,5" ET35 + dystans 5mm i to było max dla tego auta (opony 225/40)
Wiec w S4 max ET to 30 przy feldze 8,5" - najbardziej optymalen to ET35 fel 8,5"
W RS4 ori felgi maja ET20 i 8,5" - ja osobiscie uzywam dystansów 15mm co daje mi ET05,
powiekszenie dystansu to felga wychodzi poza auto (w MTM oferuja dystanse 20mm !)
Obie felgi ori Audi. Jest IMO cienka granica między dobrym wyglądem auta a funkcjonalnością w codziennym użytkowaniu. Szczególnie trzeba uważać żeby nie przesadzić z pomniejszaniem ET dystansami - ja kiedyś tak zrobiłem w B6 i na każdym dołku na drodze opona tarła mi o nadkole...
PS MTM sugeruje w takim razie ET0 Niezły hardcore...
może się okazać iż będa potrzebowały dystansu 2 mm (jeśli są 7,5" bo jeśli 8" to nie)
zaciski zbliżą się do obręczy kół (seryjne et S4 to 35 a tutaj o 3mm głębsze)
Pytanko czy Felgi 17x7.5 plus ET 35 dystans 18mm zmieszczą się nadkolach s4 sedan? Dystans potrzebuję ze względu na zmianę rozstawu felgi 5x100 a wiadomo piasta w s4 5x112.
Koła dosyć rzadkie i może są 3 komplety w pl dlatego chciałem je przełożyć z mojego byłego s3 do s4. 18mm dystans to najmniejszy jaki jest z możliwością zmiany rozstawu.
A i czy ktoś się orientuje ile waży taki dystans koło 20mm wykonany z aluminium?
rwtnt pisze:Pytanko czy Felgi 17x7.5 plus ET 35 dystans 18mm zmieszczą się nadkolach s4 sedan? Dystans potrzebuję ze względu na zmianę rozstawu felgi 5x100 a wiadomo piasta w s4 5x112.
Koła dosyć rzadkie i może są 3 komplety w pl dlatego chciałem je przełożyć z mojego byłego s3 do s4. 18mm dystans to najmniejszy jaki jest z możliwością zmiany rozstawu.
A i czy ktoś się orientuje ile waży taki dystans koło 20mm wykonany z aluminium?
nie ma szans bo wyjdzie et 17 a to będzie pasować juz do RS4 ale tylko na tył
może się okazać iż będa potrzebowały dystansu 2 mm (jeśli są 7,5" bo jeśli 8" to nie)
zaciski zbliżą się do obręczy kół (seryjne et S4 to 35 a tutaj o 3mm głębsze)
One maja 8 cali et 48 i sa z audi s8 to wejda mi do auta????