Ale żenada, że jeszcze nie widzieliście, czy że pomysł z jednym turbo ściągniętybuba pisze:Facepalm jak cenzura!
audi rs4
wspolna to mozna miec dziwke z kolega........ totalna bzdura to nie wolnossak w ktorym ma znaczenie rownoodleglosciowy kolektoraltium pisze:Ano takie, że lepszy by był wspólny kolektor wydechowy na środku dla jednego turbo.aw69 pisze:o to że jakie to ma znaczenie w tym temacie bo nie nie bardzo rozumiem :) ?
Przynajmniej tak mi się wydaje...
Hehehehehesportmile pisze:wspolna to mozna miec dziwke z kolega........ totalna bzdura to nie wolnossak w ktorym ma znaczenie rownoodleglosciowy kolektoraltium pisze:Ano takie, że lepszy by był wspólny kolektor wydechowy na środku dla jednego turbo.aw69 pisze:o to że jakie to ma znaczenie w tym temacie bo nie nie bardzo rozumiem :) ?
Przynajmniej tak mi się wydaje...
miałem na myśli kolektor środkowy wydechowy zamiast ssącego tak jak w nowych 4,0 TFSI
wtedy ciężkie turbo nie będzie "wisieć" na tym ładnie uspawanym kolektorku.
W nowych V8 ssące kolektory są po bokach, a wydechowy na środku, odwrotnie niż we wszystkich mi znanych V od VAG'a.
Wychodzi na to, że faceplam jak mega wielki siusiak.
Wszystko da się zrobić, to i przerobić głowice pewnie też się da, ale to tak jak kolega zasugerował wcześniej - facepalm ....
kto zabroni biednemu bogato żyć?!
z technicznego punktu widzenia, przy standardowych ustawieniach wałków na swoich miejscach na pewno jest to nie możliwe.
Ale nie wieżę, że nie da się tego zrobić, kolokwialnie mówiąc - wystarczy zamienić miejscami zawory i wałki.
Oczywiście to dywagacja technologiczna, bo w realu to nie taka prosta sprawa, ale porównując z innymi powstającymi projektami na pewno się da.
Ale to tylko moje zdanie, gdzie jak kolega napisał wcześniej nic nie wnosi do tematu!
Ale nie wieżę, że nie da się tego zrobić, kolokwialnie mówiąc - wystarczy zamienić miejscami zawory i wałki.
Oczywiście to dywagacja technologiczna, bo w realu to nie taka prosta sprawa, ale porównując z innymi powstającymi projektami na pewno się da.
Ale to tylko moje zdanie, gdzie jak kolega napisał wcześniej nic nie wnosi do tematu!
kto zabroni biednemu bogato żyć?!
-
Rafalek114
- Kontakt:
ziom widziales kiedys glowice od 2,7bit ?? chyba nie widziales bo bredzisz . Masz 3 na dwa zawory. 3 ssace ,2 wydechowe ... musialbys stworzyc lustrzane odbicie tej glowicy , wtedy by to sie udalo , innej opcji nie ma . Najprostsza z opcji bylo by poprostu odwrocic te glowice ,ale to tez nie wykonalne bo ci co widzieli kiedys glowice z v6 wiedza jak one wygladaja i zdaja sobie sprawe z tego ze to malo realne ... zreszta po kiego uja to wogole robic??
-
kwazypowah
- Tytuł użytkownika: 600HP?