Jak wyczyscic ic
Jak wyczyscic ic
jak w temacie panowie jak umyc IC bo rozne opinie juz byly jedni mowia myc karcherem inni mowia zeby nie myc karcherem, ic mam aluminiowe z ebaya , w necie znalalzem takie cos http://www.youtube.com/watch?v=Mm5NdL4dIjk
Dzizas czy tak ciezko cos umyc? Z wierzchu wal karcherem nawet na jakiejs myjni ( troche piany + goraca woda i beda czysciutkie ) , a cisnienie wyplucze je miedzy zeberkami. Tak chlodnice klimy myja wiec czemu IC mialoby sie inaczej traktowac? W srodku wdg uznania : najlepiej czyms co rozpusci olej a przy tym nie jest jakos bardzo agresywne ( nitro bym chyba odpuscil chociaz jak są cale alu to tez moze byc ) . Generalnie jakis rozpuszczalnik , benzyna zwykla badz ekstrakcyjna. Zalac je , poprzelewac , zmienic plyn na czysty . 2-3 razy i powinno grac. Na koniec mozna przedmuchac sprezonym powietrzem i tyle filozofii 

-
- Tytuł użytkownika: 600HP?
nosb pisze:Z wierzchu wal karcherem

Bo bedzie do wymiany - no, chyba, ze blaszki (fins) sa z 1mm blachy, to moze nie...wiec czemu IC mialoby sie inaczej traktowac?
Jedyny akceptowalny (dla mnie) sposob, to spryskanie tego jakims odtluszczaczem:

i ewentualnie, delikatne splukanie woda -ale w wypadku tego/takiego srodka nie bedzie to potrzebne.
A jesli IC jest wyjety, to zatopienie go w:

lub w benzynie i pozniejsze odtluszczenie.
Tia najlepiej w gumowych rekawiczkach i sterylnym pomieszczeniu. Jakos moim sie nic nie stalo i są jak nowe :) Przeciez nie kaze napie%^alac z bliska zeby pogielo zeberka. Ku#$a kaczy przyslij mi to dam mojej starej wymyje bez problemu i doktoratu w zakresie mycia intercoolerow :)
Takie tam foto z 2009 roku ( wiem prehistoria i nauka poszla do przodu w dziedzinie mycia chlodnic aluminiowych ):
Brudny przed spawaniem ...
I czysty :
Faktycznie normalnie sajgon zniszczylem go na bezdotykowej nie ma co
Ta masakrycznie zraca lakier samochodowy piana + cisnienie wody zrywajace z aut blachy blachy

Takie tam foto z 2009 roku ( wiem prehistoria i nauka poszla do przodu w dziedzinie mycia chlodnic aluminiowych ):
Brudny przed spawaniem ...

I czysty :

Faktycznie normalnie sajgon zniszczylem go na bezdotykowej nie ma co

-
heheeh nosb spokojnie przeciez to nie ja pisze o tym jak mozna myc a jak nie mozna :) dales konkretna odpowiedz ic juz dawno umyte wyjebane woda z zewnatrz bez zadnego pie$%lenia po krzakach tak jak mowiles i gra muzyka ;) zalozone i fura zapier#$la az milo ( dzieki jeszcze raz za program bo smiga zajebiscie) pzdr
Nie no bo po prostu chlopaki nad czym sie spuszczac to sie spuszczac ( nie wiem skladac silnik po slifie w pokoju i co 3 minuty odkurzac go ) a z czym sie nie pierdzielic to nie pierdzielic :)
Fly wiekszosc IC ma delikatne te zeberka, co nie znaczy ze nie mozna ich myc pod cisnieniem i to zle na nie wplywa :) Wiadomo ze jak przywalisz dobrym cisnieniem z bliska to poniszczysz ale z daleka , aktywną pianą to nic mu nie zrobisz a po prosu umyjesz :)
Kaczy w od srodka troche poplukales? :)
Te IC calkiem sympatyczne Ci sie trafily :) Na serie z softem idealne zamiast kosztownego fmic :)
Tak apropo mycia karcherem :) Zdechlibyscie jak kiedys robilem silnik w astrze :) Zdjalem czape , miche i mowie a wymyje sobie go... no ale ze poczciwe 1,4 to nie chcialo mi sie meczyc z nim :) Na myjke , silnik na glebe i jechane pod cisnieniem gorącą wodą wszystko (tloki w bloku i wal itp ) , potem wsio wydmuchalem od razu powietrzem , szybko zlozylem i smigalo kuuuupe kilometrow az ją sprzedalem :) Tak : bywam hardcorem :D
Fly wiekszosc IC ma delikatne te zeberka, co nie znaczy ze nie mozna ich myc pod cisnieniem i to zle na nie wplywa :) Wiadomo ze jak przywalisz dobrym cisnieniem z bliska to poniszczysz ale z daleka , aktywną pianą to nic mu nie zrobisz a po prosu umyjesz :)
Kaczy w od srodka troche poplukales? :)
Te IC calkiem sympatyczne Ci sie trafily :) Na serie z softem idealne zamiast kosztownego fmic :)
Tak apropo mycia karcherem :) Zdechlibyscie jak kiedys robilem silnik w astrze :) Zdjalem czape , miche i mowie a wymyje sobie go... no ale ze poczciwe 1,4 to nie chcialo mi sie meczyc z nim :) Na myjke , silnik na glebe i jechane pod cisnieniem gorącą wodą wszystko (tloki w bloku i wal itp ) , potem wsio wydmuchalem od razu powietrzem , szybko zlozylem i smigalo kuuuupe kilometrow az ją sprzedalem :) Tak : bywam hardcorem :D

-