urwana poduszka czy coś poważniejszego?

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Suchar

Post autor: Suchar »

mam wóz ponad 2 lata, seryjne sprzęgło i jak jest "dynamiczna sytuacja" na światłach to nigdy nie odpuszczam i z 7 tys. walę. Do tej pory sprzęgło żyje. może jest pancerne, może trzeba umieć strzelać... albo mam mocniejsze, bo poprzedni owner twierdził, że wymieniał sprzęgło na "mocniejsze" od "lepszej wersji"
macyy

Post autor: macyy »

Suchar Twoja eska to w ogóle jest jakiś ewenement niepsujący się ;-)
Pieprzyć wygląd. Auto ma zapierdalać...
Suchar

Post autor: Suchar »

macyy pisze:Suchar Twoja eska to w ogóle jest jakiś ewenement niepsujący się ;-)
chyba dlatego, że cały czas 100% seria... właśnie teraz wóz ma "najpoważniejszą awarię" mianowicie, dodatkowa pompa wody pod kolektorem ssącym, zaczęła wyć i podczas wymiany porwałem jeden przewodów podciśnienia... wóz stoi w garażu od paru dni, ale mam inne wozy do jazdy i jakoś nie chce mi się schodzić i robić. Mój serwis zaśpiewał sobie 900 zł za wymianę z gratami, więc im podziękowałem (to tej pory byli bardzo elastyczni z cenami... :-/)
kosiniak

Post autor: kosiniak »

poczekaj, za chwile po tyle bada s4ki :)
RAFIII

Post autor: RAFIII »

Witam wszystkich,
Wymieniłem na nowe:
- Podpora wału,
- Przegub wału i poduszką skrzyni.

I pozostało mi jeszcze wyważenie wału – dalej jest to co było tylko łagodniej (to tak jakby powyżej 0,5 bar nie przekazuje mocy tylko „drży” a jak odpuszczę i doładowanie spadnie do 0,2-0,3 bar to czuć szarpnięcie i jedzie równo)
Andrzej – chyba miałeś rację z tym torsenem – odezwę się do Ciebie telefonicznie.

P.S. jak wlazłem pod eskę to przy okazji powycinałem prekaty i katalizatory :mrgreen: - tylko polatać się nie da bo drży podłoga :cry: .
///S4
Awatar użytkownika
nosb

Post autor: nosb »

Jak wchodzi wal ? z lekkim luzem czy w mocno na sztwyno ? Moze ktos zapakowal wal ze skrzyni 5 biegowej ( jest dluzszy i napreza miedzy skrzynia a walem ) i dlatego drzy ?

Mialem cos takiego w swojej b5...

Zmierz go dokladnie i popros kogos o zmierzne tego z s4 : jest roznica bodajze 3 cm a to od chuja...
Obrazek
RAFIII

Post autor: RAFIII »

Wał wyważony, podpora wału nowa i jeden przegub - esa powoli wraca do normy - już nie wali w podłogę ale jak dostanie np: na cawartym biegu w podłogę to czuć szarpnięcia i dopiero potem jedzie jak należy (silnikowo jest OK) - zakładam, że to torsen (tak jak pisał SID) - chyba, że Waszym zdaniem coś innego?
///S4
ODPOWIEDZ