pytanie do uzytkowników- 2.7 bt na lpg

Moderatorzy: buba, Mod-Team

esss

Post autor: esss »

No tak, ale malo kto liczy, ze trzeba dodac koszty serwisowania, przeglady koszt samej instalacji a wtedy juz nie jest o polowe taniej.
Jest tez mozliwosc, ze Henio spierdoli robote przy zakladaniu i bedzie wiecej problemow niz korzysci.
Awatar użytkownika
killerwik

Post autor: killerwik »

A co mozna spierdolic w instalacji ???? Ja akurat sam zakladalem i bez zadnych problemow, serwisowanie czyli wymiana filterkow co 20 tys ktore sa po 10zl i podlaczenie kabla (ktory kosztuje 50zl i jest darmowy program po polsku do niego) w celu skalibrowania mapy gazu..... wszystko dziecinnie proste jak zrobienie logow Vagiem
sjors.h

S4

Post autor: sjors.h »

Myslalem o gazu do mojej S.Jak s zaworami?Bo ostatnio jak zalozylam gaz w passata 2.8 to po 3000km poprosto niemialem cisnienie.....I co Flash lube?Ma ktosz i dziala?Jakie koszty to w pln.bez dokumentow ze by bylo 100%?!Sobie zalatwie.I moja opinia jest,lpg do orig. RS4 to zalozi tylko swinia.Takie samochody jak Cayenne z lpg to co tam.T zwykle nic.Osobno B5 dla mnie jest taki best "Joungtimer".I dlatego ja tak kocham. :-P Jak sie niepodoba to przepraszam.
Awatar użytkownika
killerwik

Post autor: killerwik »

O ile dobrze pamietam RS4 św.p. pana Kozłowskiego latalo na gazie i tez nie bylo problemow .......
sjors.h

killerwik pisze:O ile dobrze pamietam RS4 św.p. pana Kozłowskiego latalo na gazie i tez nie bylo problemow .......
Napewno chodził wspaniałe.Bym go w ..... kopnął.W samochod co robił się tylko 1.5 łata.No co daje w niego lpg będzie taniej. :evil:
sebastian855

Post autor: sebastian855 »

Pieprzenie że gaz to zło, to przesąd głoszony przez tych którzy się zatrzymali na etapie poloneza.
Teraz instalacje są tak dopracowane że nie odbiegają jakością i osiągami od PB.
Jak ktoś robi swoim autem sporo km, i potrafi liczyć to jasne jest że kasę zaoszczędzoną na paliwie można przeznaczyć np. na mody. :-)
Dla przykładu mam znajomego który w 1.8T tylko po sofcie na PB miał 186KM a na LPG 196KM. Więc czasy kiedy gaz zamulał i szkodził silnikowi minęły.
Pod warunkiem oczywiście że jest dobrze dobrany do auta i dobrze wystrojony ;-)
kosiniak

Post autor: kosiniak »

Pieprzenie że gaz to zło, to przesąd głoszony przez tych którzy się zatrzymali na etapie poloneza.
tak tak, nawet formula pierwsza ma podobno jezdzic na gazie, baaa, nawet f16 maja miec instalacje najnowszej generacji.
Awatar użytkownika
skalarx

Post autor: skalarx »

sebastian855 pisze:Pieprzenie że gaz to zło, to przesąd głoszony przez tych którzy się zatrzymali na etapie poloneza.
Jak ktoś robi swoim autem sporo km, i potrafi liczyć to jasne jest że kasę zaoszczędzoną na paliwie można przeznaczyć np. na mody. :-)
Dla przykładu mam znajomego który w 1.8T tylko po sofcie na PB miał 186KM a na LPG 196KM. Więc czasy kiedy gaz zamulał i szkodził silnikowi minęły.
Pod warunkiem oczywiście że jest dobrze dobrany do auta i dobrze wystrojony ;-)
instalacje może i sa dopracowane, ale nasze 10 letnie silniki na bank nie były robione pod gaz. Nie założe gazu w życiu :mrgreen:
sportmile

Post autor: sportmile »

Panowie troche powagi
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
sebastian855

Post autor: sebastian855 »

skalarx, kosiniak, chłopaki, nie twierdzę że gaz jest lepszy od PB,
ale jest dobrą alternatywą jak ktoś chce mieć auto z dobrymi osiągami,
a przy pokonywaniu wielu kilometrów nie wydawać majątku na PB, jak można pokonac ten sam dystans taniej i wcale nie gorzej. :-)
sjors.h

carlube

I co ten Carlube,Gaslube....?Ma ktosz?Dziala ta ochrona zaworuw?
JohnyBI
Tytuł użytkownika: A6-duży komforcik

Post autor: JohnyBI »

Jeżdżę na JTG ICOM faza płynna.
Na dzień dzisiejszy jestem na tak co do LPG.
JohnyBI
quidy

Post autor: quidy »

Ja mam w swojej esce ori instalację Landi na dwóch reduktorach, program na 300km, nie ma najmniejszych problemów z autkiem.
www.zeszwajcarii.pl - sprowadzamy auta ze szwajcarskich ubezpieczalni.
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

JohnyBI pisze:Jeżdżę na JTG ICOM faza płynna.
Na dzień dzisiejszy jestem na tak co do LPG.
gdzie zakładałeś i jakie koszta? jak robiłem rozeznanie kiedyś to ciężki temat montażu/serwisowania w sensie że nikt tego nie robił a w szczególności do 2.7 to już w ogóle

u mnie w poprzednim 1.8T na gazie było tak na LPG
Obrazek
;-)
Awatar użytkownika
arti_d

Post autor: arti_d »

Mam pytanie w imieniu znajomego. Szuka szybkiego kombi w benzynie i pomyślał na RS6 C5, tylko są dwa "ale". Robi ponad 60tys km. rocznie i chciałby wsadzić do niego jakąś dobrą sekwencję. Czy są instalację które pociągną zmodzone RS6 na 500KM? Widziałem dużo silników 4.2 z gazem ale jest kwestią że tu są jeszcze dwie turbiny i czy to da radę.

- Za złośliwe komenatrze dziękuje, potrzebuję tylko opinii czy się da i będzie działać.

Pzdr
ODPOWIEDZ