pytanie do uzytkowników- 2.7 bt na lpg
A co mozna spierdolic w instalacji ???? Ja akurat sam zakladalem i bez zadnych problemow, serwisowanie czyli wymiana filterkow co 20 tys ktore sa po 10zl i podlaczenie kabla (ktory kosztuje 50zl i jest darmowy program po polsku do niego) w celu skalibrowania mapy gazu..... wszystko dziecinnie proste jak zrobienie logow  Vagiem

S4
Myslalem o  gazu do mojej S.Jak s zaworami?Bo ostatnio jak zalozylam gaz w passata 2.8 to po 3000km poprosto niemialem cisnienie.....I co Flash lube?Ma ktosz i dziala?Jakie koszty to w pln.bez dokumentow ze by bylo 100%?!Sobie zalatwie.I moja opinia jest,lpg do orig. RS4 to zalozi tylko swinia.Takie samochody jak Cayenne z lpg to co tam.T zwykle nic.Osobno B5 dla mnie jest taki best "Joungtimer".I dlatego ja tak kocham.  Jak sie niepodoba to przepraszam.
 Jak sie niepodoba to przepraszam.

Jak sie niepodoba to przepraszam.
 Jak sie niepodoba to przepraszam.- 
				sebastian855
Pieprzenie że gaz to zło, to przesąd głoszony przez tych którzy się zatrzymali na etapie poloneza.
Teraz instalacje są tak dopracowane że nie odbiegają jakością i osiągami od PB.
Jak ktoś robi swoim autem sporo km, i potrafi liczyć to jasne jest że kasę zaoszczędzoną na paliwie można przeznaczyć np. na mody. 

Dla przykładu mam znajomego który w 1.8T tylko po sofcie na PB miał 186KM a na LPG 196KM. Więc czasy kiedy gaz zamulał i szkodził silnikowi minęły.
Pod warunkiem oczywiście że jest dobrze dobrany do auta i dobrze wystrojony

Jak ktoś robi swoim autem sporo km, i potrafi liczyć to jasne jest że kasę zaoszczędzoną na paliwie można przeznaczyć np. na mody.

Dla przykładu mam znajomego który w 1.8T tylko po sofcie na PB miał 186KM a na LPG 196KM. Więc czasy kiedy gaz zamulał i szkodził silnikowi minęły.

- 
				kosiniak
instalacje może i sa dopracowane, ale nasze 10 letnie silniki na bank nie były robione pod gaz. Nie założe gazu w życiusebastian855 pisze:Pieprzenie że gaz to zło, to przesąd głoszony przez tych którzy się zatrzymali na etapie poloneza.

- 
				sebastian855
carlube
I co ten Carlube,Gaslube....?Ma ktosz?Dziala ta ochrona zaworuw?

Ja mam w swojej esce ori instalację Landi na dwóch reduktorach, program na 300km, nie ma najmniejszych problemów z autkiem.

www.zeszwajcarii.pl - sprowadzamy auta ze szwajcarskich ubezpieczalni.

gdzie zakładałeś i jakie koszta? jak robiłem rozeznanie kiedyś to ciężki temat montażu/serwisowania w sensie że nikt tego nie robił a w szczególności do 2.7 to już w ogóleJohnyBI pisze:Jeżdżę na JTG ICOM faza płynna.
Na dzień dzisiejszy jestem na tak co do LPG.
u mnie w poprzednim 1.8T na gazie było tak na LPG

Mam pytanie w imieniu znajomego. Szuka szybkiego kombi w benzynie i pomyślał na RS6 C5, tylko są dwa "ale". Robi ponad 60tys km. rocznie i chciałby wsadzić do niego jakąś dobrą sekwencję. Czy są instalację które pociągną zmodzone RS6 na 500KM? Widziałem dużo silników 4.2 z gazem ale jest kwestią że tu są jeszcze dwie turbiny i czy to da radę.
- Za złośliwe komenatrze dziękuje, potrzebuję tylko opinii czy się da i będzie działać.
Pzdr

- Za złośliwe komenatrze dziękuje, potrzebuję tylko opinii czy się da i będzie działać.
Pzdr