A jakie planujesz zakpic? Tez sie zastanawialem nad tym, tylko czy twardsza sprezyna nie zabije szybciej amorkow... np. takie cos znalazlem, eibach pro kit
Napewno coś tam szybciej amory pójdą, ja jestem zdania ze rowno z wymiana sprezyn powinna iść wymiana lub utwardzenie amorow, bo inaczej to troche bez sensu, chyba ze chodzi Ci tylko o wizuane obniżenie auta.
przy bardzo dobrych i zdrowych amortyzatorach gazowo-olejowych 30 mm jest ok, jeśli amortyzatory są ze sportowych wersji (do 40mm max), prawda jest taka że różnie bywa z tymi obniżeniami, te Eibacha to -20mm , moim zdaniem jak brać to np: -35 mm które jest optymalne, ja u siebie miałem springi Vogtland, polecam
LCQ pisze:przy bardzo dobrych i zdrowych amortyzatorach gazowo-olejowych 30 mm jest ok, jeśli amortyzatory są ze sportowych wersji (do 40mm max), prawda jest taka że różnie bywa z tymi obniżeniami, te Eibacha to -20mm , moim zdaniem jak brać to np: -35 mm które jest optymalne, ja u siebie miałem springi Vogtland, polecam
Ja generalnie celuje w -30mm bo nizej przy 19-stkach moze byc juz hardcore:(.... ja planuje zakupic MTS technik i nie mowcie ze to jakas lipa. Załozyłem jakis czas temu do M3 i wybieraja lepiej nierównosci niz inne bardziej markowe sprezyny. A miałem okazje jezdzic na roznych od eibacha po tein-a itp...
MTS nie ma zbyt duzo dobrych opinii, ale jest tanio i mozna zaryzykowac, nie zapomnij podzielic sie wrazeniami, moze okaze sie, ze akurat w B5 jest ok.
MTS/Tatechnixy to kupa, a wsadzanie tego do S/RS nie wypada..., do takich aut zakłada się markowe a przede wszystkim konkretne graty które sprawdzają się w trudnych sytuacjach na drodze, Racer to że na początku jest super nie znaczy że za 10-20 tys km będzie identycznie(markowe zawieszenia poznaje się na identycznej pracy przez wiele lat), w swoim poprzednim wozie do testów zmieniałem ciągle zawieszenia od samych springów po kity i gwinty (w sumie przez 5 lat prawie 30 razy!!), wierz mi lepiej dołożyć i cieszyć sie taką samą jazdą cały czas, nasze kloce są ciężkie i właściwa amortyzacja jest bardzo istotna
jeżeli chcesz:
1)jeździć komfortowo i dynamicznie, kup np: Eibach/Weitec/Vogtland
2)twardo ale lepiej na zakrętach: H&R/KW
Słuchajcie narazie jeszcze nie zamowiłem, zbieram opinie i osobiscie dogladam jednego zestawu w M3 wiec sie zobaczy, wiem ze markowe tematy sa lepsze, ale powiem szczerze ze np z eibacha nie byłem zadowolony:( był twardy i nerwowy..... zobaczymy jeszcze poczekam chwile