nie mowie o przerabianiu czegokolwiek oprócz nadkoli, przelot powietrza z kratek zderzaka do nadkola juz sam w sobie spowoduje odprowadzanie ciepła na zewnatrz
no ale wez tez pod uwage, ze boczki w coolerach od rs'a sa tak duze, ze nawet jakbysmy je obnizyli usuwajac rurki od klimy, to i tak raczej lampa by nie weszla... dlatego w B5 zderzaki sa nizej osadzone niz w B6 i jest miejsce na coolery wieksze :)
Wiecej szczescia niz rozumu i kasy :) Chociaz tyle ze swoja postacia zaprzeczam powiedzeniu ze biednemu zawsze wiatr w oczy :)
E tam fly wkreca sie jak motorynka :) Jutro jade na wydech u mnie dzisiaj nie udalo sie i w koncu zaleje 98 Dzisaj nawet padalca przeplukalem : w koncu to jego pierwsza podroz
To normalne, ze w upal boost spada (normalnie laduje 0,6b rowniutko) ?
Bo dzis auto mi totalnie nie jechalo, ale tlumaczylem to 40 st na sloncu... postalo 3h, ruszylem, i nadal byla lipa - 0,3b do konca na kazdym biegu (temp 27 st).
No to mi w upał ładuje więcej, dziś dobijało do 1.4 bara przy 33.5*C, przy normalnych temp 1.1-1.2 max.
Brak tlenu sprężarki chcą uzupełnić mocniejszym boostem, tak sobię to tłumaczę.
Boost wrocil, rano zajrzalem i wyszlo, ze trojnik sie zsunal.
Faktycznie przy wyzszej temp. laduje wiecej, w peaku nawet 0,8, a potem wraca do 0,6 (dopiero w sobote uruchomilem wskaznik )