Problem z temperaturą oleju - Chłodnica oleju? S4 B5
-
JohnyBI
- Tytuł użytkownika: A6-duży komforcik
Witam!
Czytam i wnioskuję:
1.Zdjąć osłonę dolną=uwalenie sprężarki od klimy(elektromagnes szczeli jak go hluśniesz kałużą deszczową częsty problem)
2.Sprawdzić czy dodatkowa pompka pracuję PO zgaszeniu motoru.
3.To ty jeszcze nie masz chłodnicy oleju???WOW
4.Można zaprogramować przedmuchy wiatrakiem od klimy jak wzrasta powyżej 96 stopni(ja mam tak u siebie)na zgaszonym silniku naprawdę się sprawdza.
Czytam i wnioskuję:
1.Zdjąć osłonę dolną=uwalenie sprężarki od klimy(elektromagnes szczeli jak go hluśniesz kałużą deszczową częsty problem)
4.Można zaprogramować przedmuchy wiatrakiem od klimy jak wzrasta powyżej 96 stopni(ja mam tak u siebie)na zgaszonym silniku naprawdę się sprawdza.
JohnyBI
Nie szyderze po prostu chciałem zażartować z ludzi którzy tak robią bo ja tak nie robię i wiem ze się tak nie robi. Ja tylko zmierzyłem moc gtechem przed i po modyfikacji wiedząc, że urządzenie to nie pokaże mi prawdziwej mocy na silniku wywnioskowałem jednak z wyników prób przeprowadzonych w tych samych warunkach, że różnica w wynikach mocy jest na + a ile to pokaże mi hamownia, której dobrej w Poznaniu chyba nie ma więc i tak podważycie wynik :)nosb pisze:Nie szyderz kolego bo poprawiaja Cie ludzie znajacy sie na rzeczy a wrozenie ile sie ma mocy po zsumowaniu modyfikacji jest bynajmniej niepoprawne :)
Ale co za różnica ważne że wydech ładny:

Kolega kosiniak nie założył a ja teraz się głowię dlaczego auto się grzeje ;]JohnyBI pisze:3.To ty jeszcze nie masz chłodnicy oleju???WOW
A tak poważnie rozmawiałem z moim mechanikiem (zwykły mechanik ale ma S2 zrobione na RS2 więc też trochę w temacie siedzi) mówi, że po mojej zmianie wydechu (odblokowaniu układu) turbiny mogą się szybciej kręcić przez co jest większa moc przez co się bardziej grzeją i nagrzewają mi olej. No i szybciej się rozlecą.... :(
Miałem wrażenie, że po kupieniu od kolegi kosiniaka autko nie grzało się tak jak teraz i chyba miałem rację - cil cooler musi być i będzie
A jak to się robi?? tym standardowym wagiem czy jakoś inaczej?JohnyBI pisze:4.Można zaprogramować przedmuchy wiatrakiem od klimy jak wzrasta powyżej 96 stopni(ja mam tak u siebie)na zgaszonym silniku naprawdę się sprawdza.
Sie kolega rozgadal i nic wyjasnil :PJohnyBI pisze:Witam!
Czytam i wnioskuję:
2. Gdzie jest dodatkowa pompka i jak ja sprawdzic?
4. VAGiem? Opisz procedure pls!
Co do hamowni w Poznaniu to polecam WSTR ( Wojtek Sarnowski ul. Białośliwska 20), ma tą na koło więc zmierzy Ci na drodze gdzie lepiej ICki są chłodzone niż na stacjonarce.BKMM pisze:ile to pokaże mi hamownia, której dobrej w Poznaniu chyba nie ma
Ps. Jakoś przegapiłem, że z Poznania jesteś, trzeba by kiedyś spota ogarnąć
More boost - more fun
Wydech kupiłem używany ale prawie nowy z rozbitka za 1400 z montażem. Nie wiem jaka to firma, ale niby niemiecki.SID pisze:jakiej produkcji ten wydech, skad i za ile ?
Nowe sprzęgło mam to o start może się pokuszę :) tak czy owak zgadać się trzeba jak wyjadę z warsztatu - może za dwa tygodnie.Vito pisze:Ps. Jakoś przegapiłem, że z Poznania jesteś, trzeba by kiedyś spota ogarnąć15 maja na ćwiartke startujesz?
seryjne trochę za mala srednica. Ale zrobiłem trochę grubsze na wzór seryjnych. Te ktore są na zdjęciu były jak kupiłem wydech ale brzydkie - takie rury wielkie chyba z 9 cm średnicy - mi się nie podobały.kosiniak pisze:koncowki trzeba bylo przespawac seryjne :) ps. jakie sprzeglo?
Sprzeglo rs4 z serwisu
Witam!
Czytam i wnioskuję:
Głupoty piszesz że sie czytać niechce.....weź zdejmij sobie osłone pod silnikiem i zobacz gdzie masz sprezarke klimy i dopiero coś sensownego napisz....
Tak na szybko zdjęcie robiłem telefonem i źle skadrowałem :) rury są dwie od początku tylko kawałek przed środkowym są połączone tak przynajmniej to wygląda - nie wiem dlaczego tak jest ale tak zostało przez jakąś firmę wyprodukowane.nosb pisze:Wydech fajny. On przed srodkowym tlumikiem tez ma dwie rury osobne ? Chetnie bym posluchal jak mruczy
Co do mruczenia to rewelacji nie ma - wydech jest naprawdę cichy, dźwięk jest ładny ale bardzo cichy jak na taką średnicę rur.