standardowe WITAM

Jesteś Nowy ? Daj nam znać :) i pokaż swój samochód

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Fox

standardowe WITAM

Post autor: Fox »

Witam Wszystkich Forumowiczów
Od niedawna jestem posiadaczem S4 1999r.
100% seria wiec narazie nie ma się czym chwalić
Suchar

Post autor: Suchar »

siemanko!
tez mam S4 i Prelude :)
Awatar użytkownika
Vito

Post autor: Vito »

Witamy Foxik ;-)

Suchar to ile już tych eSek na PTP jest?! 4 szt? :shock:
More boost - more fun
Fox

Suchar a jaka masz? bo ja 4th H22A
Suchar

Mam Prelude old skul z 88 rok, przebieg 90 tys. km (SŁOWNIE: DZIEWIEĆDZIESIĄT TYSIECY KILOMETRÓW) w środku nowa, silnik 2.0 16V (B20A5 chyba).
Miałem zapasową Omegę B 2.0 16V 136 KM do wożenia gruzu - miała niewątpliwą zaletę, bo była prawdopodobnie na niemieckich blachach i bezwypadkowa 100%. Ale kleknął motór i wóz stanął w krzakach. Dałem ogłoszenie ze sprzedam, po czy dzwoni pan i się zapytał czy chce się zamienić na Prelude 88 r. powiedziałem mu uprzejmie, żeby poszedł do ogródka i przywitał się z gąską, ale pan był uparty i poprosił o danie szansy Preludzie. Zgodziłem się, doszło do konfrontacji wozów. Podczas wizji lokalnej uklekłem jak zobaczyłem ten wóz. Pobrałem go czym prędzej, oddając jednocześnie Omegę z zabitym motorem, na chińskiej blaszce, po czym kazałem sobie dopłacić... 500 zł :) Pan podziękował, wstawił konkubinę za fajerę (okazało się ze nie miał prawa jazdy...) :) i pojechali.
No i Preluda stanęła pod domem jako kolejny wóz w kolekcji gruzów. Potem ujeżdżała ja głownie sz. kol. małżonka w ramach ćwiczę jazdy po mieście i parkowania. Od tamtej pory zainwestowałem w wóz z 700 zł (olej, filtry, klocki przód) łączenie z ubezpieczeniem. Miałem wkładać do niej jakaś turbine z gruzowni mojej i klamotów pozostałych po poprzednich tuningach, jakieś T25, interkulery i inne rupiecie, ale nie nastarczałem z wolnym czasem, poza tym był to mój 3,5 samochód na tamten okres, jako jednoosobowa komórka społeczna. Tyle słowem historii, myślę ze jak się wyliżę z gipsów, to coś zrobię z tą "pralka". Jestem zarejestrowany na forum PTP, ale nie wchodzę zbyt często.
Mój dobry ziom ma prelude 4 gen silnik 2.3 i nalatał na niej ze 350 tys. km i wóz dalej upala.
Suchar

Vito pisze:Witamy Foxik ;-)

Suchar to ile już tych eSek na PTP jest?! 4 szt? :shock:
nie mam pojęcia, rzadko wchodzę na forum Prelude.
Fox

Suchar pisze:... Pan podziękował, wstawił konkubinę za fajerę (okazało się ze nie miał prawa jazdy...) :) i pojechali....
Suchar przeciez powiedziałes ze omeszka miała zabity motor :-D No chyba ze miała tez dziure w podłodze to sie nogami odpychali :-)

Vito tez masz Lude :?: :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
Vito

Post autor: Vito »

Ja miałem Lude przed eSą, niestety żeby kupić eSe byłem zmuszony ją sprzedać, miałem srebrną V na TEINie z wydechem Tanabe, rozpórkami, CC i innymi bajerami ;-) Bardzo mile wspominam, auto teraz po 3miescie zasuwa
More boost - more fun
Fox

No ja mam narazie Lude i eSke.
Mam dylemat musze któreś auto sprzedać i nie wiem które :-|
Suchar

Fox pisze:
Suchar pisze:... Pan podziękował, wstawił konkubinę za fajerę (okazało się ze nie miał prawa jazdy...) :) i pojechali....
Suchar przeciez powiedziałes ze omeszka miała zabity motor :-D No chyba ze miała tez dziure w podłodze to sie nogami odpychali :-)

Vito tez masz Lude :?: :?: :?: :?:
Wyraziłem nazbyt dokładnie; omega miała zabity silnik, który odpalać-odpalał; 2-3 kilometry szło ujechać, o czym doskonale wiedział nowy nabywca i z taką wiedzą został powieziony.
Suchar

Fox pisze:No ja mam narazie Lude i eSke.
Mam dylemat musze któreś auto sprzedać i nie wiem które :-|
Mam podobny problem z tymże prócz S-ki, mam tą prelude, w opcji po "taniości do turlania się" no i Volvo V40 2.0 Turbo i też nie wiem co sprzedać - czy Prelude czy Volvo (Audi zostaje na bank). Volvo ma tą zaletę, że jest bez ciosu, w pełnej gali, ale ma wadę, bo po 246 tys kilosów, turbo zaczyna świszczeć :(
ps. odsprzedałbym tanio to Volvo może ktoś chętny?
Fox

Suchar pisze: ps. odsprzedałbym tanio to Volvo może ktoś chętny?
napisz ile byś chciał który to rok... itp. popytam może ktoś sie znajdzie
edi_nt

Post autor: edi_nt »

też miałem prelude 4 gen:) I powiem mam że dalej mam sentyment do tego wozu:) Mimo że było to tylko 2.0:)
ODPOWIEDZ