4.0 Tfsi etapy tuningu i możliwości
4.0 Tfsi etapy tuningu i możliwości
Panowie coś nowszego niż 2,7 :) jakie są etapy modyfikacji 4.0TT?
Mam od kilku tygodni S8 D4 i pytanko co tam można pogrzebać, z tego co już wiem, program i DP i powinno być 650-670KM, co dalej? czy ktoś się już w to bawił? na ile wytrzymuje skrzynia?
Jak wygląda zabawa ze Stage 3 czyli ruszanie turbin? Pewno perun to robi i można atakować 800KM+, czy do tego trzeba jeszcze coś wymieniać? wtryski? pompy do ilu wytrzymują?
pozdrowionka
Mam od kilku tygodni S8 D4 i pytanko co tam można pogrzebać, z tego co już wiem, program i DP i powinno być 650-670KM, co dalej? czy ktoś się już w to bawił? na ile wytrzymuje skrzynia?
Jak wygląda zabawa ze Stage 3 czyli ruszanie turbin? Pewno perun to robi i można atakować 800KM+, czy do tego trzeba jeszcze coś wymieniać? wtryski? pompy do ilu wytrzymują?
pozdrowionka
S8 D4
-
Jeździłem kiedyś chwilę S8 zrobionym na około 650Km - program, wydech końcowy. Samochód dawał niesamowitą frajdę z jazdy przy zachowaniu cichej limuzyny, która ma pokonywać długie trasy i nie męczyć.
Moim zdaniem szkoda pchać się w tak duże tuningi, bo możesz popsuć to, co w S8 jest najlepsze
Moim zdaniem szkoda pchać się w tak duże tuningi, bo możesz popsuć to, co w S8 jest najlepsze

Audi Rs3 8P
Audi A4 Avant B6 1.8TQ
Audi A4 Avant B6 1.8TQ
Przy 150 będzie palić jakieś 12- 13 litrów, obroty pewnie koło 2,5 bo skrzynia ma długi ostatni bieg. Co do hałasu to nie jechałeś nigdy cichszym autem chyba że jezdziłeś jakimś RR, albo śmigałeś Mercami eskami..ogólnie jest mega cisza. Moje auto ma jeszcze system mikrofonów które robią jakiś patent z antyfalą aby było jeszcze cisze. Ogólnie tym autem przy 150kmh to tak jakbyś innym jechał 90-100kmh. Delikatniej jest głośniej po założeniu DP, wcześniej właściwie nie było słychać silnika, teraz mi się bardziej to podoba bo delikatnie słychać V8 ale tak naprawdę delikatnie.RotS4 pisze:interesuje mnie aspekt następujący: spalanie przy 150 km/h ciągłej jazdy autostradowej (jakie obroty na blacie przy najwyższym biegu) oraz poziom hałasu;
podzielisz się wiedzą? :)
S8 D4
-
Mam w takim samym kolorze S8 , moce podobne . Aktualnie jestem po dużym przeglądzie , nowy rozrząd , wtryskiwacze ,sprężarki (wg miało luz) usunięcie nagaru z zaworów , masa uszczelek , hamulce ... Zobaczymy jakie moce i czasy wyjdą po korekcie mapy. Przy mocach 700+ trzeba dodatkowe chłodzenie , kolektory wydechowe z tego co mówią na 750 max .