4.2V8 BBK Brak mocy przy starcie

4.2 / 3.0 / 2.9

Moderatorzy: buba, Mod-Team

luk448

Post autor: luk448 »

emilzizi, BBK to moja pasja :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
gumin58

Post autor: gumin58 »

Chyba kolega był na forum pierwszy i ostatni raz 8-) selekcja naturalna jak to się potocznie mówi :P
Awatar użytkownika
emay

Post autor: emay »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
lukaszBBK
Kontakt:

Post autor: lukaszBBK »

kurde to niezle że na świecie jest tylko jeden Łukasz :shock: luk448 też pewnie Łukasz wiec pewnie mam 3 konta :lol:
prawda taka ze temat juz dawno do zamkniecia ale wy szukacie dziury w całym, nikt z was nie umiał pomóc i tyle.
Awatar użytkownika
emilzizi

Post autor: emilzizi »

lukaszBBK, to podziel się informacja w jaki sposób uzdrowiles BBK?
lukaszBBK
Kontakt:

wymiana przewodów cewek, po całej długości jak leci, były sine w środku, przez to było wypadanie zapłonu na kilku cylindrach, błędów nie było widać podczas zwykłej diagnozy. Wydaje mi się że podczas wyciągania silnika naderwałem kilka z nich
Awatar użytkownika
emilzizi

Post autor: emilzizi »

lukaszBBK, wypadanie zapłonów to raczej czuć, tym bardziej na kilku cylindrach.

Pisałeś tylko o spadku mocy.
Nie wspomniałeś nic o nie równej pracy silnika.
luk448

Post autor: luk448 »

lukaszBBK, moje konto to zostaw w spokoju.To co mam z Toba wspolnego to tylko miasto zamieszkania.Niestety.
lukaszBBK
Kontakt:

czuć :-o w tym przypadku nie było tego czuć bo na jałowym chodził równo a podczas przyśpieszania nie miał mocy a silnikiem nie rzucało bo wchodził na wyższe obroty :-> widocznie gubiło się podczas wyższego napięcia, elektronik ze mnie słaby ale ciesze się że to działa

[ Dodano: 2020-01-20, 19:42 ]
dlatego mówię że Łukaszy ze stoliczy jest masa, a że pomógł to jestem wdzięczny, widzisz gdyby było więcej odwagi na tym forum to i wy pewnie byście to rozkminili w logach ale właśnie tu taka pomoc
vegetagt
Kontakt:

Post autor: vegetagt »

ecu użyte w bbk nie pokazuje w logach wypadajacych zaplonow? Ani nie sygnalizuje tego błędem?
Przy takiej ilości stałego problemu, to 90% cywilnych aut wali na twarz błędem "wypadają zapłony, gar X" i tu nie ma żadnej filozofii ;/
lukaszBBK
Kontakt:

nie pokazywało błędów, może miał spadki napięcia na cewkach przez przewody dlatego niepokazywało

[ Dodano: 2020-01-20, 20:14 ]
2 sprawa może coś ktoś modował, wycinał kody błędów cięzko stwierdzić, jutro mogę odłączyć cewke i zobaczyć czy będzie błąd
vegetagt
Kontakt:

ale wykrywanie wypadajacych zaplonow nie zależy od sprawności cewek i kabli do nich
Masta_J
Kontakt:

Post autor: Masta_J »

Nie tłumacz Łukaszowi co już mu Łukasz wcześniej wytłumaczył :->
Masta_J

`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
lukaszBBK
Kontakt:

vegetagt pisze:ale wykrywanie wypadajacych zaplonow nie zależy od sprawności cewek i kabli do nich
piszesz od tyłu nic nie rozumiem z Twoich wypowiedzi, dotychczas wypadanie zapłonów zostawiał ślad po sobie w błędach w diagnostyce, wypadanie zpłonu cylidner ... samochód mam od miesiaca i nie wiem kto co z nim robił poprzednio także możliwe że ma powycinane te błędy dlatego się nie pokazuja, świece wymieniałem wysztkie po zakupie, cewki są sprawne bo też były kupione po zakupie auta, początkowo myślałem że upaliła się cewka ale dziwne że po włożeniu silnika, także naruszyłem instalację rozciągnąłem naderwałem jak kto woli, i przewody zrobiły się sine popalone, dlatego przy dodawaniu gazu słabł bo biło po cylindrach na jałowym biegu bez gazu wszystko chodziło jak należy.
Nie chce mi się tłumaczć jutro mogę odłączyć na pracującym silniku cewe i sprawdzić czy się pokazuje błąd dla świętego spokoju

Masta_J
jeżeli uważasz że sam sobie odpowiedziałem na pytanie bo mam 2 konta albo 3 to sobie myśl mi to i tak wszystko jedno
vegetagt
Kontakt:

Masta_J pisze:Nie tłumacz Łukaszowi co już mu Łukasz wcześniej wytłumaczył :->
w sumie.
Kiedyś chciałem kupić bbk (bo automat), ale jednak cieszę się, że wziałem bita. Zupełnie z innymi problemami walczy się w obydwu silnikach, a na pewno turbo jest bardziej rozwojowe :P

Miłego dzionka ;)
ODPOWIEDZ