vegetagt pisze:ale wykrywanie wypadajacych zaplonow nie zależy od sprawności cewek i kabli do nich
piszesz od tyłu nic nie rozumiem z Twoich wypowiedzi, dotychczas wypadanie zapłonów zostawiał ślad po sobie w błędach w diagnostyce, wypadanie zpłonu cylidner ... samochód mam od miesiaca i nie wiem kto co z nim robił poprzednio także możliwe że ma powycinane te błędy dlatego się nie pokazuja, świece wymieniałem wysztkie po zakupie, cewki są sprawne bo też były kupione po zakupie auta, początkowo myślałem że upaliła się cewka ale dziwne że po włożeniu silnika, także naruszyłem instalację rozciągnąłem naderwałem jak kto woli, i przewody zrobiły się sine popalone, dlatego przy dodawaniu gazu słabł bo biło po cylindrach na jałowym biegu bez gazu wszystko chodziło jak należy.
Nie chce mi się tłumaczć jutro mogę odłączyć na pracującym silniku cewe i sprawdzić czy się pokazuje błąd dla świętego spokoju
Masta_J
jeżeli uważasz że sam sobie odpowiedziałem na pytanie bo mam 2 konta albo 3 to sobie myśl mi to i tak wszystko jedno