mocne cywilne sprzeglo do 500+ s4 b5

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
tyrkal

Post autor: tyrkal »

Dobrzanskis4b6 pisze:Tak też mi się wydawało że 4łap będzie hard...seryjne nowe rs4 docisk i tarcza obita kewlarem da radę?
Mam u siebie caly zestaw z rs4 lacznie z dwumasem, do tego tarcze obita kevlarem i powiem tak:
Wyszlo u mnie 620Nm, bo mniejsza o konie, z niutem walczy sprzeglo, dosc szerokie bo 4x255 gumy.
Starty z procedury itp znosi bez problemu ale...
Na pewno nie jest to wyjscie dla kogos, kto dosc czesto upala, mialem przypadek ze po 6miesiacach nabijalismy kevlar raz jeszcze ale wierzcie mi, byl upadaly jak tylko sie zagrzał non stop, powiedzmy intesywne 10tys km.
Ja osobiscie uzywam tego rozwiazania i daje rade, jest to najtansza i najlepsza opcja, z tym ze raczej nie czesto upalam samochod i jezdze juz na tym 1.5roku.
Jak ktos upala to 6-łopatkowy spiek spokojnie da rade do 700KM na jakiś czas :)
Dużo zalezy od trybu jazdy i od sposobu w jaki puszcza pedał sprzęgła, bo znam ludzi co i spieka zajadą :P
dbojar
Kontakt:

Post autor: dbojar »

Odgrzewam temat.
Jakie sprzęgło polecacie na ~600hp i 700-750nm.
Kiedy kończy się CM FX400?
luk448

Post autor: luk448 »

Jestes z Wawy wiec podlec do Radzika to Ci zrobi .Ja mam od niego .Na ta chwie 590 PS 680 NM

Fx u mnie sie skonczyl jak mialem 460 PS.Wytrzyma napewno wiecej no ale moj sobie pekl :mrgreen:
AdrianBit

Post autor: AdrianBit »

Co w końcu z tym sprzęgłem od lamika jedni na nim latają drudzy narzekają mam osobiście takie sprzęgło na półce i chodzę osrany że będą cyrki bo się naczytalem na forum. Czy te osoby co padło im to sprzęgło kontaktowali sie w tej sprawie z lamikiem??
s4 b5 avant
dbojar
Kontakt:

luk448 pisze:Jestes z Wawy wiec podlec do Radzika to Ci zrobi .Ja mam od niego .Na ta chwie 590 PS 680 NM

Fx u mnie sie skonczyl jak mialem 460 PS.Wytrzyma napewno wiecej no ale moj sobie pekl :mrgreen:
Właśnie będę chciał mieć podobną moc ;-). Jaki koszt takiego sprzęgła? Jednotarczowe?
Co do lamikowego sprzęgła to spotkałem dużo nieprzychylnych opinii ale widzę, że to raczej loteria jest. Radzikowski też ma różne opinie.
luk448

U Radzika robie sprzegla juz ze 20 lat.Wczesniej zwyke do aut cywilnych i nie mialem nigdy problemu.Wiadomo ze kazdy jeden czy to mechanik czy dentysta czy ginekolog bedzie mial rozne opinie.Ja ze swojej strony moge polecic.Ja placilem mega promocyjna cene bo male zamieszanie z FX wyszlo.Sprzeglo jednotarczowe ,spiek 5 lopat
dbojar
Kontakt:

Na bazie jakiego docisku i tarczy masz zrobiony zestaw? FXa czy jakiegoś innego? Jeszcze jest na re5pect.pl wielotarcz Helixa z lekkim kołem za ok 5k pln, czy ktoś korzystał?
luk448

dbojar, nie na bazie Fxa bo ten pekł. Mam caly nowy zestaw od Radzika ale nie pamietam od czego on to dopasowal.Generalnie dziala a koszt... 3 bym kupil za cene tego Helixa
dbojar
Kontakt:

Taaa, dzwoniłem do Radzikowskiego, koszt rzeczywiście ~1/3 ceny Helixa. Pewno on będzie robił. Ale i tak ciekawi mnie ten Helix. Czy ktoś z forum jeździł na tym? Ciekawe jak z awaryjnością..
ODPOWIEDZ