Witam mam problem z tym iz jak na 17 tak i na 18, opony ocieraja mi w przodzie o nadkola, zawieszenie jest zmienione nie wiem na jakie, takie juz było jak kupilem auto, Koła 17 to org avusy z esy . I nie wiem czy problem bedzie leżal po stronie spręzyn czy moze jeszcze moze byc cos innego
Nie no bez przesady, opony 225, dziś jak znajdę chwilę to może znajdę jakieś oznaczenie na tych sprezynach o ile dobrze kojarzę to H&R, kolor różowego ale.nie wiem.czy ma to jakieś znaczenie
Sprawdzilem i sprezyny to h&r 6/97 , 29 793 VA i są całe, ale od strony pasażera jest tak jakby na odwrót w sensie napisy na niej są do góry nogami. I się zastanawiam czy ma to jakieś wpływ
Możesz mieć sprężyny nie od tej wersji silnikowej i będzie ci dobijać za bardzo amor. Ja tak miałem . kupiłem sprężyny od 1.9 chyba jak się okazało to jak założyłem na auto to tak kurewsko ocierały że musiałem wkładać gumowe odboje między zwoje.
Teraz jest gwint H&R i już nie ma problemu.
29793 to symbol sprężyn do A6C5 FWD, więc pewnie to jest źródło problemu.
Mam H&R dedykowane do S4B5 i żeby przytarły to muszę na skręconych kołach z jakąś prędkością wjechać w jakiś uskok albo wgłębienie... Na prostym i na łukach nie ma opcji żeby przytarło. Opony 225/40/18 na feldze 8" ET35 i 225/40/18 na feldze 8.5" ET29.
Ok Dzieki wielkie za pomoc czyli szukam nowych sprężyn , poleci ktos coś , czy np -30mm bedzie ładnie wyglądło przy feldze 18 cali et 35? Nie bedzie problemu z ocieraniem i czy nie bedzie wyglądał jak koza?
Seba, mam swoje s na sell.Sprezyny H&R przod a AP tyl .Na feldze 18x8.5 et 35 z opona 225/40/18 nic nigdy nie tarlo.Amorki jakie byly zamontowane to Bilstein B8.Obnizenie w sam raz bo przez wszystke progi przejezdzalem bez klopotu.Jak cos to PW