jaki plyn chlodniczy do s4 b6 4.2
-
jaki plyn chlodniczy do s4 b6 4.2
Panowie jaki plyn chlodniczy polecilibyscie w celu polepszenia wlasciwosci chlodzenia znanego nam dobrze ze spadkow mocy w gorace dni motorka bbk?
Kto kogo najpierw wykończy, ja S4 czy S4 mnie...
- pawelosinski83
w celu polepszenia właściwości chłodzenia znanego nam dobrze ze spadkow mocy w gorace dni motorka bbk polecam wyjebać maskę w krzaki
"lepszy" płyn nic Ci nie da w tej kwestii
najbardizej co pomaga to podkładki pod kolektor, wywalenie precatów i wywalenie osłony dolnej silnika i potem to już dziury w masce pozostają... a i tak będzie piekarnik

"lepszy" płyn nic Ci nie da w tej kwestii
najbardizej co pomaga to podkładki pod kolektor, wywalenie precatów i wywalenie osłony dolnej silnika i potem to już dziury w masce pozostają... a i tak będzie piekarnik

-
- pawelosinski83
wiatraki w S4 są sterowanie płynnie w zależności od temperatury i prędkości. Mam stały podgląd na VFIZ i po mieście przy około 90 stopniach chodzą cały czas na 27%, na trasie nawet przy prawie 100stopniach wiatraki stoją.
Płyn sma w sobie nie obniży temperatury silnika, a zwykły G12 styka z zapasem jeśli układ jest sprawny.
Płyn sma w sobie nie obniży temperatury silnika, a zwykły G12 styka z zapasem jeśli układ jest sprawny.
-
Ten model raczej nie ma jakichś szczególnych wymagań odnośnie płynu do chłodnic. Wystarczy klasyczne Borygo https://www.iparts.pl/czesc/plyn-do-chlodnic-borygo-nowy-rozowy-typ-g11-1-litr-borygog111,1-borygo-borygog111-368053.html#v, które okresowo będziemy wymieniać na nowe. W tym wypadku lepiej kupić tańszy płyn i wymieniać go częściej niż jeździć dłuższy czas na czymś lepszym.
Zapraszamy forumowiczów do internetowego sklepu z częściami - http://www.iparts.pl