Zaciski Cayenne/Q7 tył

Moderatorzy: buba, Mod-Team

vegetagt
Kontakt:

Post autor: vegetagt »

pawelosinski83, mam dystans 7mm pod tarcze z a6/7, dlatego nie jestem w stanie założyć avusa.

Może przed zimą zrobie kolejne podejście, zawsze to jakiś motywator do drugiego kompletu opon/felg na śnieg ;)

edit:
obecnie mam et45 8j w 18 calach. Co z dystansem 7mm po tarczę i 13mm po felgę dawało coś na wzór et 25 - koło wystawało i się rzucało w oczy ;) Wywaliłem 13mm i złożyłem bez = et 38 i jest bardzo na styk przy oponach 235/40 oraz 225/45. Niestety przy mocniejszych hopach haczy.

edit2:
fakt, ze avus jest ciutke bardziej schowany, może to ta minimalna róznica :D
Wcześnie źle et wklepałem w willtheyfit.
Awatar użytkownika
gumin58

Post autor: gumin58 »

Zdecydowałem się na zaciski Z17.. Podpowiedzccie mi tylko, czy wcisne je na tarcze 345mm czy czeka mnie stoczenie ich na 330mm?
Awatar użytkownika
skalarx

Post autor: skalarx »

gumin58 pisze:Zdecydowałem się na zaciski Z17.. Podpowiedzccie mi tylko, czy wcisne je na tarcze 345mm czy czeka mnie stoczenie ich na 330mm?
330
Saperrr3

Post autor: Saperrr3 »

Ja ostatnio zakładałem Brembo z17 na tarczy z volvo v60r/70r 330x32.

W razie gdyby były za słabe, lub ktoś chciałby wypełnić większe koło, to na zacisk z17 da się przypasować z większą tarczę, ale wtedy trzeba kąbinować z adapterem oddalającym zacisk.

Takie tarcze z Volvo też ciężko dorwać, ale trafiłem komplet brembo w dobrej cenie.

Przy zakładaniu trochę trzeba było podszlifować zwrotnicę lub ucho samego zacisku, tyle żeby wycentrować tarcze w zacisku.
Zacisk wysunął mi się na zewnątrz w porównaniu do seryjnego może o jakiś 1 cm. Ale to pomiar na oko ;)

Musiałem wsadzić dystans 3mm żeby nie haczyło o ramiona felg.
To czy wejdzie i czy będzie haczyło zależy od tego jak są zbudowane felgi, jak idą ramiona i jakie mają et.

Moje letnie mają et 35 + dystans daje 32. Koło na oko wygląda na równo z błotnikami z oponami 225.
Opony na feldze 8 cali układają się w lekki stożek do wewnątrz. Auto jest na seryjnym zawieszeniu, nic nie haczy nie ma obtarć.
Nie wiem co by było przy obniżeniu. Przy dużym może i by się coś zaczęło dziać.

Zimowe mam 7 cali lub 7.5 już dokładnie nie pamiętam, z et 37. Będę je niedługo przymierzał pod ten zacisk, więc jeszcze się nie orientuję jaki trzeba będzie dać dystans.

Nie mam oryginalnych avusów więc nie wiem jak to by na nich siadło.
ODPOWIEDZ