pawelosinski83, mam dystans 7mm pod tarcze z a6/7, dlatego nie jestem w stanie założyć avusa.
Może przed zimą zrobie kolejne podejście, zawsze to jakiś motywator do drugiego kompletu opon/felg na śnieg ;)
edit:
obecnie mam et45 8j w 18 calach. Co z dystansem 7mm po tarczę i 13mm po felgę dawało coś na wzór et 25 - koło wystawało i się rzucało w oczy ;) Wywaliłem 13mm i złożyłem bez = et 38 i jest bardzo na styk przy oponach 235/40 oraz 225/45. Niestety przy mocniejszych hopach haczy.
edit2:
fakt, ze avus jest ciutke bardziej schowany, może to ta minimalna róznica :D
Wcześnie źle et wklepałem w willtheyfit.
Zaciski Cayenne/Q7 tył
Ja ostatnio zakładałem Brembo z17 na tarczy z volvo v60r/70r 330x32.
W razie gdyby były za słabe, lub ktoś chciałby wypełnić większe koło, to na zacisk z17 da się przypasować z większą tarczę, ale wtedy trzeba kąbinować z adapterem oddalającym zacisk.
Takie tarcze z Volvo też ciężko dorwać, ale trafiłem komplet brembo w dobrej cenie.
Przy zakładaniu trochę trzeba było podszlifować zwrotnicę lub ucho samego zacisku, tyle żeby wycentrować tarcze w zacisku.
Zacisk wysunął mi się na zewnątrz w porównaniu do seryjnego może o jakiś 1 cm. Ale to pomiar na oko ;)
Musiałem wsadzić dystans 3mm żeby nie haczyło o ramiona felg.
To czy wejdzie i czy będzie haczyło zależy od tego jak są zbudowane felgi, jak idą ramiona i jakie mają et.
Moje letnie mają et 35 + dystans daje 32. Koło na oko wygląda na równo z błotnikami z oponami 225.
Opony na feldze 8 cali układają się w lekki stożek do wewnątrz. Auto jest na seryjnym zawieszeniu, nic nie haczy nie ma obtarć.
Nie wiem co by było przy obniżeniu. Przy dużym może i by się coś zaczęło dziać.
Zimowe mam 7 cali lub 7.5 już dokładnie nie pamiętam, z et 37. Będę je niedługo przymierzał pod ten zacisk, więc jeszcze się nie orientuję jaki trzeba będzie dać dystans.
Nie mam oryginalnych avusów więc nie wiem jak to by na nich siadło.
W razie gdyby były za słabe, lub ktoś chciałby wypełnić większe koło, to na zacisk z17 da się przypasować z większą tarczę, ale wtedy trzeba kąbinować z adapterem oddalającym zacisk.
Takie tarcze z Volvo też ciężko dorwać, ale trafiłem komplet brembo w dobrej cenie.
Przy zakładaniu trochę trzeba było podszlifować zwrotnicę lub ucho samego zacisku, tyle żeby wycentrować tarcze w zacisku.
Zacisk wysunął mi się na zewnątrz w porównaniu do seryjnego może o jakiś 1 cm. Ale to pomiar na oko ;)
Musiałem wsadzić dystans 3mm żeby nie haczyło o ramiona felg.
To czy wejdzie i czy będzie haczyło zależy od tego jak są zbudowane felgi, jak idą ramiona i jakie mają et.
Moje letnie mają et 35 + dystans daje 32. Koło na oko wygląda na równo z błotnikami z oponami 225.
Opony na feldze 8 cali układają się w lekki stożek do wewnątrz. Auto jest na seryjnym zawieszeniu, nic nie haczy nie ma obtarć.
Nie wiem co by było przy obniżeniu. Przy dużym może i by się coś zaczęło dziać.
Zimowe mam 7 cali lub 7.5 już dokładnie nie pamiętam, z et 37. Będę je niedługo przymierzał pod ten zacisk, więc jeszcze się nie orientuję jaki trzeba będzie dać dystans.
Nie mam oryginalnych avusów więc nie wiem jak to by na nich siadło.