Problem z układem chłodzenia BES
Problem z układem chłodzenia BES
Cześć o dłuższego czasu nie mogę poradzić sobie z układem chłodzenia, po zlikwidowaniu wycieków i wymianie chłodnicy nie mam ogrzewania oba przewody od nagrzewnicy idące do bloku przy grodzi wyraźniej zimniejsze od reszty nawet przy samym silniku . Układ odpowietrzony zalewamy i zlewany parę razy , przepływy są , nowa pompa wody przy rozrządzie jakieś 3 tys temu auto sie nie przegrzewa normalnie trzyma temperaturę , korek wymieniony tez nie to . Jakieś pomysły ?
pozdrawiam
ps. w układnie nie ma spalin sprawdzane
pozdrawiam
ps. w układnie nie ma spalin sprawdzane
-
-
- pawelosinski83
trójnik jest nie oripawelosinski83 pisze:1.
A trójnik przy zbiorniczku ori? Bo on tam ma zwężkę... jak jest jakiś podmieniony czy coś to może tamtędy wali płyn zamiast przez nagrzewnicę...
2.
Wsadź rurkę "U" zamiast nagrzewnicy i sprawdź czy dalej jest to samo...
3.
Nie masz przypadkiem LPG?

z rurką sprawdzę
LPG jest ale nawet z obejściem nie ma różnicy
- pawelosinski83
1.Trójnik do wy...nia i wstaw oryginał, grosze kosztuje....
3.LPG jak jest szeregowo to tak będzie mimo iż płyn ładnie leci - znam z autopsji w 2.7. Tutaj sprawdzi się TYLKO układ równoległy z trójnikami w przewodach do nagrzewnicy. Nawet jak zasilanie weźmiesz z nagrzewnicy a powrót dasz w magistralę gdzieś to będzie chujnia
Kombinowałem u siebie na różne sposoby z tą wodą, bo miałem nowe przewody nagrzewnicy i nie chciałem ciąć... niestety musiałem i to finalnie obydwa.
3.LPG jak jest szeregowo to tak będzie mimo iż płyn ładnie leci - znam z autopsji w 2.7. Tutaj sprawdzi się TYLKO układ równoległy z trójnikami w przewodach do nagrzewnicy. Nawet jak zasilanie weźmiesz z nagrzewnicy a powrót dasz w magistralę gdzieś to będzie chujnia

jest równolegle na trójnikach tylko ze wysoko bo na podszybiu to tez nie za dobrzepawelosinski83 pisze:1.Trójnik do wy...nia i wstaw oryginał, grosze kosztuje....
3.LPG jak jest szeregowo to tak będzie mimo iż płyn ładnie leci - znam z autopsji w 2.7. Tutaj sprawdzi się TYLKO układ równoległy z trójnikami w przewodach do nagrzewnicy. Nawet jak zasilanie weźmiesz z nagrzewnicy a powrót dasz w magistralę gdzieś to będzie chujniaKombinowałem u siebie na różne sposoby z tą wodą, bo miałem nowe przewody nagrzewnicy i nie chciałem ciąć... niestety musiałem i to finalnie obydwa.
-