imhotet pisze:kolektorów nie owijasz bandarzem? sondy EGT masz wyprowadzone na FIS czy jakis wskaźnik ?
Kolektorów chyba nie owijam bo co to da i tak gorąc
A co do EGT to nigdy wskaznika nie było, Digitun kompa ogarnął tak by nad tym czuwał
Jedynie mam wskaznik AFR i BOOST w jednym na zegarku INNOVATE SCG-1
tez mam AFR od innovate ale jeszcze leży w pudełku..
co do bandaża to nie pierdol głupot :D przeciez kolektory świecą na biało jak upalasz a jak nawiniesz bandaża to prawie można ręką dotknąć (no prawie...;))
może chce mieć maskę taką po przypalaną - przy tym jak ten piec będzie grzał owinięcie bandażem da lekko w ciepły dzień +20 - 30 KM :) a w korku to z 50KM :)
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
bracus pisze:może chce mieć maskę taką po przypalaną - przy tym jak ten piec będzie grzał owinięcie bandażem da lekko w ciepły dzień +20 - 30 KM :) a w korku to z 50KM :)
Robił ktoś kiedyś testy czy to tylko przypuszczenia?
Przecież mam dobry centralny cooler żeby dobrze chłodził powietrze płynące do silnika
[ Dodano: 2018-08-29, 11:21 ]
imhotet pisze:tez mam AFR od innovate ale jeszcze leży w pudełku..
co do bandaża to nie pierdol głupot :D przeciez kolektory świecą na biało jak upalasz a jak nawiniesz bandaża to prawie można ręką dotknąć (no prawie...;))
"prawie ręką dotknąć" hehe Ja bym nie zaryzykował tak czy inaczej
robiliśmy pomiary dynometem w przybliżeniu takie wartości wychodziły a bez maski + 20KM przy 482KM był to wykres na 502,4 KM :) tak że mogę opowiadać wnukom że dziadzio miał 500 konnego gruza :)
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
ja bym z tymi dodatkowymi końmi nie szalał.. :) w każdym razie mam DP owinięte w moim daily 1.8t.. turbo świeci na żółto po upalaniu a DP (który można sięgnąć ręką) na prawde wydaje sie być dośc chłodny.. nie ma wątpliwości że te bandaże świetnie izolują.. ale jak uważasz :)