Wymiana paska wielorowkowego Audi S4 B6
-
Wymiana paska wielorowkowego Audi S4 B6
Witam serdecznie czy jest na forum ktos kto wymienial w/w pasek? Zerwal mi sie przy przyspieszaniu i chcialbym to sam ogarnac. Jak sie do tego zabrac? Czy trzeba zdejmowac przedni pas czy lepiej robic to od dolu?
- schockvvave
Witam
Ja robiłem u siebie ostatnio.
zobacz czy CI czasem czegos nie urwał, bo u mnie jak strzelił to ten zawór podciśnienia u góry też poszedł.
Druga sprawa jeżeli u Ciebie nie cieknie po zerwaniu to też dobrze bo u mnie resztki wkręciły się za koło pasowe i wy*ebało uszczelniacz.
Zabierasz się tak zwalasz zderzak odkręcaz belke, pas i odciągasz go 10 cm około max bo tyle pozwolą węże od chłodnicy. Powinieneś wtedy mieć wystarczająco miejsca do wszystkiego.
tutaj filmik jak to sie robi
https://www.youtube.com/watch?v=gGseoTYdiG4
Ja robiłem u siebie ostatnio.
zobacz czy CI czasem czegos nie urwał, bo u mnie jak strzelił to ten zawór podciśnienia u góry też poszedł.
Druga sprawa jeżeli u Ciebie nie cieknie po zerwaniu to też dobrze bo u mnie resztki wkręciły się za koło pasowe i wy*ebało uszczelniacz.
Zabierasz się tak zwalasz zderzak odkręcaz belke, pas i odciągasz go 10 cm około max bo tyle pozwolą węże od chłodnicy. Powinieneś wtedy mieć wystarczająco miejsca do wszystkiego.
tutaj filmik jak to sie robi
https://www.youtube.com/watch?v=gGseoTYdiG4
-
- schockvvave
-
Filmik z yt faktycznie pokazuje s4 b6 ale w cabrio.. W sedaniae jest troszke inaczej, wiecej srubek. Napinacz rozruszalem z wd40 i pieknie chodzi :) zle zlozylem pas bo klapy otworzyć nie mogę i lampy nie rowno siedzą.. Czyli teraz muszę rozkminic jak otworzyc klapę i wsadzic pas na swoje miejsce, ehh.. Wkazdym razie dziękuję za pomoc :)
- schockvvave
moze nie spasowales dobrze na dole gdzie jest mocowanie tej poduszki / podpory do pasa przedniego. ona musi tam wejsc w to dobrze. Albo CI cos podeszlo/ nie zgralo. lamp wogole nie powinienes odkrecac.. najlepiej w 2 osoby to zakladac. musisz to spasowac bo zle cos spasowales. mniej wiecej zakrec tak sruby jak miales stare z podkladkami. widac gdzie siedzialy.
no to co robiłem u siebie to Ci moge teraz podpowiedzieć, bo tak to heh
no to co robiłem u siebie to Ci moge teraz podpowiedzieć, bo tak to heh