Wymiana paska wielorowkowego Audi S4 B6

4.2 / 3.0 / 2.9

Moderatorzy: buba, Mod-Team

adamtechnik

Wymiana paska wielorowkowego Audi S4 B6

Post autor: adamtechnik »

Witam serdecznie czy jest na forum ktos kto wymienial w/w pasek? Zerwal mi sie przy przyspieszaniu i chcialbym to sam ogarnac. Jak sie do tego zabrac? Czy trzeba zdejmowac przedni pas czy lepiej robic to od dolu?
Awatar użytkownika
schockvvave

Post autor: schockvvave »

Witam
Ja robiłem u siebie ostatnio.
zobacz czy CI czasem czegos nie urwał, bo u mnie jak strzelił to ten zawór podciśnienia u góry też poszedł.

Druga sprawa jeżeli u Ciebie nie cieknie po zerwaniu to też dobrze bo u mnie resztki wkręciły się za koło pasowe i wy*ebało uszczelniacz.

Zabierasz się tak zwalasz zderzak odkręcaz belke, pas i odciągasz go 10 cm około max bo tyle pozwolą węże od chłodnicy. Powinieneś wtedy mieć wystarczająco miejsca do wszystkiego.

tutaj filmik jak to sie robi
https://www.youtube.com/watch?v=gGseoTYdiG4
adamtechnik

Wow, świetny filmik, bardzo Ci za niego dziękuję. Pytanie: czy mogę wymienić sam pasek bez napinacza? czy jeśli gładko będzie się kręcił to mogę to pominąć czy dla pewności lepiej to zrobi?
Awatar użytkownika
schockvvave

sam napinacz jest dosc drogi w ASO 400+
mogę Ci wysłać numery rolek z SKF'u ja wymieniłem rolke prowadzącą i na napinaczu
jak coś to priv
adamtechnik

Filmik z yt faktycznie pokazuje s4 b6 ale w cabrio.. W sedaniae jest troszke inaczej, wiecej srubek. Napinacz rozruszalem z wd40 i pieknie chodzi :) zle zlozylem pas bo klapy otworzyć nie mogę i lampy nie rowno siedzą.. Czyli teraz muszę rozkminic jak otworzyc klapę i wsadzic pas na swoje miejsce, ehh.. Wkazdym razie dziękuję za pomoc :)
Awatar użytkownika
schockvvave

moze nie spasowales dobrze na dole gdzie jest mocowanie tej poduszki / podpory do pasa przedniego. ona musi tam wejsc w to dobrze. Albo CI cos podeszlo/ nie zgralo. lamp wogole nie powinienes odkrecac.. najlepiej w 2 osoby to zakladac. musisz to spasowac bo zle cos spasowales. mniej wiecej zakrec tak sruby jak miales stare z podkladkami. widac gdzie siedzialy.

no to co robiłem u siebie to Ci moge teraz podpowiedzieć, bo tak to heh
ODPOWIEDZ