Zauważyłem w mojej b5, że zaczęło mnie dość mocno prowadzać na zakrętach, auto jest bardzo niestabilne. Gwint nowy, zawias z przodu świeży, natomiast z tyłu nic nie ruszałem od zakupu i chyba czas to zrobić. Jak myślicie, gdzie szukać na początku przyczyny? Ile może kosztować cały zawias na tył, wszystkie tuleje? Może ktoś posiada jakieś zestawienie wszystkich potrzebnych gratów?
założyłem u siebie tuleje polieurytany z Olkusza i jest dużo lepiej, jeśli tylu nie ruszales to pewnie wszystko z tyłu to śmietnik jak w większości esek
I ZDECYDOWANIE Obczaj w jakim stanie masz mocowania amorów (tylko je zdejmij). Obejrzyj je dokładnie szczególnie od strony budy bo tam można się niemiło zaskoczyć
Czyli polecacie poli od OLKUSZA ? Dużo ludzi mówi że to "kupa"... a u mnie też trzeba ymienić wszystkie tuleje bo są już tak wyrwane ze masakra. A co do mocowań amora to u mnie tragedia xD trzeba to wypiaskować i wspawać kawał blachy
Dużo ludzi nie potrafi zamontować poliuretanów i narzekają . Ja w każdym aucie gdzie założyłem poliuretan jestem zadowolony . Z Olkusza akurat nie montowałem chyba to się nie wypowiem
Zrobiłem w A4 B5 1.8T Quattro na tylnych poliuretanach z Olkusza jakieś 40-50 tys. kilometrów, zero problemów, wszystko sztywne, nie skrzypiało, nie trzeszczało.
Zauważyłem w mojej b5, że zaczęło mnie dość mocno prowadzać na zakrętach, auto jest bardzo niestabilne. Gwint nowy, zawias z przodu świeży, natomiast z tyłu nic nie ruszałem od zakupu i chyba czas to zrobić. Jak myślicie, gdzie szukać na początku przyczyny? Ile może kosztować cały zawias na tył, wszystkie tuleje? Może ktoś posiada jakieś zestawienie wszystkich potrzebnych gratów?
Przede wszystkim sprawdz te mocowania amorów tył miałem ost podobny przypadek dopiero po odkręceniu okazał sie tragedia zgnite tam pracowało esa kolegi pływała po zakrętach