mylek pisze:To ja się dołączę. Szukam tarczy 345mm pod seryjny zacisko do mojego B7. Dwa komplety gładkich najprostszych ATE się pokrzywiły. Trzeciego nie kupię.
Sam hamulec mi wystarcza, więc niekoniecznie chcę iść w nowe wszystko za górę kasy.
Sprawdziłeś bicie piasty oraz tarczy przy montażu ?
Proponuję zimmermany gładkie i uwaga... klocki również zimmermana
Wiem że wszyscy na forum marudza na zimmermany , że się pospuły itd ale u mnie do czego nie założyłem to lata bez problemu tylko że docieram je przez 1000km a przy zakładaniu sprawdzam pomiar bicia piasty oraz piasty z tarczą.
mylek pisze:To ja się dołączę. Szukam tarczy 345mm pod seryjny zacisko do mojego B7. Dwa komplety gładkich najprostszych ATE się pokrzywiły. Trzeciego nie kupię.
Sam hamulec mi wystarcza, więc niekoniecznie chcę iść w nowe wszystko za górę kasy.
Sprawdziłeś bicie piasty oraz tarczy przy montażu ?
Proponuję zimmermany gładkie i uwaga... klocki również zimmermana
Wiem że wszyscy na forum marudza na zimmermany , że się pospuły itd ale u mnie do czego nie założyłem to lata bez problemu tylko że docieram je przez 1000km a przy zakładaniu sprawdzam pomiar bicia piasty oraz piasty z tarczą.
też słyszałem, że najlepiej pracują tarcze i klocki tego samego producenta. Że ładnie się równo ścierają.
Zapomnij jesli chcesz nowy set tarczy.
Zaciski to koszt ze 2,5-3 kola
tarcze nowe ogarnalem sobie za 2800 bo kolega dal rabat
klocki jakies podstawowe 300 zl-lepsze ok 1000 zl set np ds ferodo
A i jeszcze jak zaciski z Phaetona to trzeba dawac adaptery-700zl
Tak to wyglada.Oczywiscie zakladajac ze zaciski maja szczelne gumki i w komplecie sa blaszki itd.