To wystarczy spokojnieRRyb pisze:narazie ok 400 później może do 500
głowice 2.4 v6 do 2.7bit
-
DobrzanskiS4B5
-
DobrzanskiS4B5
Daj jeszcze jakiś grubszy kolektor ssący to wtedy taka głowica 2.4 bedzie miała sens ( portig dolnych stopek allroada nic nie daje moim zdaniem,bo to nie silnik N/A który zaciąga... tylko tu trzeba powietrze wcisnąć,więc zaczyna sie od trąbek ) To tak informacyjnie,myśle że na te moce nie ma co
[ D O B R Z A Ń S K I ]
taka zabawa to chyba dopiero od 550-600 ma sens?DobrzanskiS4B5 pisze:Daj jeszcze jakiś grubszy kolektor ssący to wtedy taka głowica 2.4 bedzie miała sens ( portig dolnych stopek allroada nic nie daje moim zdaniem,bo to nie silnik N/A który zaciąga... tylko tu trzeba powietrze wcisnąć,więc zaczyna sie od trąbek ) To tak informacyjnie,myśle że na te moce nie ma co
Wszystkie ori sa sodowane,n/a i turbo
A co do zaworow ,to tutaj zostalo wyjasnione co i jak
viewtopic.php?t=11372&start=0
A co do zaworow ,to tutaj zostalo wyjasnione co i jak
viewtopic.php?t=11372&start=0
RS4 B5 ,Brake rs6 C7,Wagner..
GOLF 4 R32 OEM
S3 8L BAM ABT IMOLA
Golf 2 RALLYE r32
GOLF 4 R32 OEM
S3 8L BAM ABT IMOLA
Golf 2 RALLYE r32
Znowu odgrzewam
Auto jest jeszcze na dotarciu. Głowice zmienione na 2.4 APS dodatkowo doszło DP i inny filtr, auto jeszcze nie wystrojone po tych zmianach. Przy niskich prędkościach jest wszystko ok natomiast prędkości rzędu 120-130 zaczyna mocno telepać budą. Jest szansa, że to od głowic?
Względem serii z tematów mechanicznych zmieniły się półośki przód i wał z dyfrem bo był swap z automatu na manual
Auto jest jeszcze na dotarciu. Głowice zmienione na 2.4 APS dodatkowo doszło DP i inny filtr, auto jeszcze nie wystrojone po tych zmianach. Przy niskich prędkościach jest wszystko ok natomiast prędkości rzędu 120-130 zaczyna mocno telepać budą. Jest szansa, że to od głowic?
Względem serii z tematów mechanicznych zmieniły się półośki przód i wał z dyfrem bo był swap z automatu na manual
Sprawdzanie szczelności układu podciśnienia (PW)
Przegub wewnetrzny .. naped ... nie ma to nic z glowicamiRRyb pisze:Znowu odgrzewam
To mam w takim razie kolejne pytanie. Czy jest jakakolwiek możliwość, że sondy padły jak były sprawne a potem długo nie używane i znowu wsadzone do auta? Albo czy jest opcja, że cokolwiek innego jest winowajcą pojawiającego się błędu obydwu sond? Może to głupie pytania ale rozkminiam nad tym od kilku dni a w końcu i tak pewnie kupię nowe 
Ostatnio zmieniony 2018-12-19, 11:17 przez RRyb, łącznie zmieniany 1 raz.
jakie to błędy dokładnie? ja sie dowiedzialem ostatnio, że walnięcie takimi sondami konkretne je psuje wiec moze robili z nich sobie bicze po pracy? ;)RRyb pisze:To mam w takim razie kolejne pytanie. Czy jest jakakolwiek możliwość, że sondy padły jak były sprawne a potem długo nie używane i znowu wsadzone do auta? Albo czy jest opcja, że cokolwiek innego jest winowajcą pojawiającego się błędu obydwu sond? Może to głupie pytania ale rozkminiam nad tym od kilku dni a w końcu i tak pewnie kupię nowe
robiles logi? jak wyglada mieszanka etc?
proszę 016538 i 016518
Jak szyły do majstra to były w pudełku. Wg mnie jakby nie działały to po usunięciu błąd by wrócił a on nie wraca do momentu włożenia kluczyka i ponownego odpalenia auta
Czy jest możliwe, że po odpaleniu komp robi korekty? A po wyciągnięciu kluczyków i później ponownemu odpaleniu wraca do ustawień zadanych na kompie?
Jak szyły do majstra to były w pudełku. Wg mnie jakby nie działały to po usunięciu błąd by wrócił a on nie wraca do momentu włożenia kluczyka i ponownego odpalenia auta
Czy jest możliwe, że po odpaleniu komp robi korekty? A po wyciągnięciu kluczyków i później ponownemu odpaleniu wraca do ustawień zadanych na kompie?
według prawideł, sprawdzić trzeba wiązkę bo resztę raczej mysle ze masz okej.
ale ogolnie mogą być walnięte albo cos w programie zwalone. błąd nie wraca od razu bo one nie są non stop sprawdzane wiec sie tym nie kieruj. U mnie 2 sonda w 1.8t miala błąd bo jej w ogole nie bło ale błąd sie pojawial co 3-4 jazdy
ale ogolnie mogą być walnięte albo cos w programie zwalone. błąd nie wraca od razu bo one nie są non stop sprawdzane wiec sie tym nie kieruj. U mnie 2 sonda w 1.8t miala błąd bo jej w ogole nie bło ale błąd sie pojawial co 3-4 jazdy