S4 b5 cos zdechło, pompa ??
S4 b5 cos zdechło, pompa ??
No i jest pierwsza awaria... A więc tak wszystko było ok z autem aż nagle wieczór przedwczoraj padało mocno wilgotno odpaliłem auto normalnie i przejechałem a ż 300 m do garażu zgasilem silnik i wszystko było ok. Rano odpalił i zaczęło silnikiem rzucać aż zgasł po 5 sek i już nie odpalił tak jakby zabrakło paliwa ... zero błędów w vcds. I teraz tak siedzi tam Bosch 040 czy po przeleceniu stacyjki zawsze powinni być ja słychać tak przez 2 sek ?? Bo zawsze tak było a teraz cisza ... Ale jak chce odpalić to ja słychać i po odpieciu węży paliwo pompuje jak wściekła .... raz na 10 przekrecen stacyjki przez te 2 sek usłyszałem ją na chwilę ale i tak nie odpalił.... później ją zalałem ale świece out wygrzane ale dalej lipa.. I co podpowiecie ??? Pzdr
Ostatnio zmieniony 2017-11-30, 11:58 przez grzopi, łącznie zmieniany 1 raz.
No patrzyłem !!!! Po przekreceniu stacyjki jej nie słychać a dam se obciąć za zawsze bylo ;) ale jak już próbuje odpalić to slychac i po odczepieniu wezy paliwo leci w chu.... ;)buba pisze:jak wcześniej było słychać a teraz nie to chyba logiczne że trzeba tam zajrzeć. one są fhcuj głośne więc nie da się przeoczyć kiedy nie działa.
Wojtek paliwo chyba się nie cofa z przewodów zbiornika
chodzilo mi ze nabija paliwo w sensie dobija cisnienie . tylko nie zawsze odpowiednio umiem sie wyslowic . co do paliwa to zdarza sie ze po nocy u niektorych znika z przewodów paliwo :P
wez miernik i sprawdz czy po przekreceniu samego zaplonu pojawia sie napiecie na zasilaniu pompy . skoro przy rozruchu dziala to nie wydaje mi sie zeby z pompa mialo byc cos nie tak
wez miernik i sprawdz czy po przekreceniu samego zaplonu pojawia sie napiecie na zasilaniu pompy . skoro przy rozruchu dziala to nie wydaje mi sie zeby z pompa mialo byc cos nie tak
Ostatnio miałem 2 podobne przypadki. Za pierwszym razem zgasilem auto po jeździe, gdy po 3 minutach chciałem znowu go odpalić była kicha. Za drugim razem parkowalem już pod chatą i silnik sam zgasł. Za pierwszym razem myślałem, że to coś z immo ale teraz obstawiam pompę. W obu przypadkach auto zapalilo po około 20 minutach i później jeździło normalnie. Oczywiście komp nic nie pokazał.
CZYSTA FURA JEŹDZI SZYBCIEJ!!!
TRAKTUJ LEWY JAK KIBEL. MUSISZ? WCHODZISZ, ROBISZ, WRACASZ.
Zapomniałem napisać że auto żyje i wstyd pisać co było... A był to zbieg wielu okoliczności po pierwsze auto stało z górki i okazało się Bosch nie mógł już pociągnąć paliwa i zanim dostała paliwa to było buszowanie w bezpiecznikach i okazało się że prawdopodobnie ja wsadzilem po ciemku bezpiecznik nie tam gdzie trzeba i dlatego nie mogla odpalic. Przyjechał elektryk i płakał jak patrzył... A pół auta z przodu rozebrane... wiem wstyd ale dzięki za wszystkie podpowiedzi... BrG ... przepraszam i dziękuję 

Skądś znam te objawyAdrianBit pisze:znam przypadek gdzie auta nie mozna bylo uruchomic po zgaszeniu, lub samo gasło i po godzinie problem znikał na jakis czas, był to czujnik polozenia wału.

Pojechałem dzisiaj na przegląd i 2 razy mi auto zgasło

Wieczorem wymieniłem dziada i póki co to auto odpala i nie gaśnie.
Po wymianie czujnika prześwietliłem jeszcze auto kompem i był zapisany błąd 16706 czujnik G28.
CZYSTA FURA JEŹDZI SZYBCIEJ!!!