S4 b5 cos zdechło, pompa ??

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
grzopi

S4 b5 cos zdechło, pompa ??

Post autor: grzopi »

No i jest pierwsza awaria... A więc tak wszystko było ok z autem aż nagle wieczór przedwczoraj padało mocno wilgotno odpaliłem auto normalnie i przejechałem a ż 300 m do garażu zgasilem silnik i wszystko było ok. Rano odpalił i zaczęło silnikiem rzucać aż zgasł po 5 sek i już nie odpalił tak jakby zabrakło paliwa ... zero błędów w vcds. I teraz tak siedzi tam Bosch 040 czy po przeleceniu stacyjki zawsze powinni być ja słychać tak przez 2 sek ?? Bo zawsze tak było a teraz cisza ... Ale jak chce odpalić to ja słychać i po odpieciu węży paliwo pompuje jak wściekła .... raz na 10 przekrecen stacyjki przez te 2 sek usłyszałem ją na chwilę ale i tak nie odpalił.... później ją zalałem ale świece out wygrzane ale dalej lipa.. I co podpowiecie ??? Pzdr
Ostatnio zmieniony 2017-11-30, 11:58 przez grzopi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wojt3q

Post autor: Wojt3q »

na zimnym zawsze slychac bo musi nabic paliwa do ukladu a jak nabije to juz nie slychac szukaj gdzie indziej przyczyny
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

jak wcześniej było słychać a teraz nie to chyba logiczne że trzeba tam zajrzeć. one są fhcuj głośne więc nie da się przeoczyć kiedy nie działa.

Wojtek paliwo chyba się nie cofa z przewodów zbiornika ;-)
Awatar użytkownika
grzopi

buba pisze:jak wcześniej było słychać a teraz nie to chyba logiczne że trzeba tam zajrzeć. one są fhcuj głośne więc nie da się przeoczyć kiedy nie działa.

Wojtek paliwo chyba się nie cofa z przewodów zbiornika ;-)
No patrzyłem !!!! Po przekreceniu stacyjki jej nie słychać a dam se obciąć za zawsze bylo ;) ale jak już próbuje odpalić to slychac i po odczepieniu wezy paliwo leci w chu.... ;)
Awatar użytkownika
Wojt3q

chodzilo mi ze nabija paliwo w sensie dobija cisnienie . tylko nie zawsze odpowiednio umiem sie wyslowic . co do paliwa to zdarza sie ze po nocy u niektorych znika z przewodów paliwo :P

wez miernik i sprawdz czy po przekreceniu samego zaplonu pojawia sie napiecie na zasilaniu pompy . skoro przy rozruchu dziala to nie wydaje mi sie zeby z pompa mialo byc cos nie tak
tasior87

Post autor: tasior87 »

Ostatnio miałem 2 podobne przypadki. Za pierwszym razem zgasilem auto po jeździe, gdy po 3 minutach chciałem znowu go odpalić była kicha. Za drugim razem parkowalem już pod chatą i silnik sam zgasł. Za pierwszym razem myślałem, że to coś z immo ale teraz obstawiam pompę. W obu przypadkach auto zapalilo po około 20 minutach i później jeździło normalnie. Oczywiście komp nic nie pokazał.
CZYSTA FURA JEŹDZI SZYBCIEJ!!!
TRAKTUJ LEWY JAK KIBEL. MUSISZ? WCHODZISZ, ROBISZ, WRACASZ.
AdrianBit

Post autor: AdrianBit »

znam przypadek gdzie auta nie mozna bylo uruchomic po zgaszeniu, lub samo gasło i po godzinie problem znikał na jakis czas, był to czujnik polozenia wału.
s4 b5 avant
Awatar użytkownika
grzopi

Dalej jestem w czarnej du... paliwo pompa podaj przy kręceniu ja słychać , iskra jest , czujnik w vcds widzi że się kręci a qrw. Nie odpala co chwile jakby złapała ale nic. . Jeszcze jakąś podpowiedź co sprawdzić ?? :-/
luk448

Post autor: luk448 »

Czujnik temperatury wody?
tasior87

W której grupie idzie oblukać ten czujnik położenia wału?
Awatar użytkownika
Pancio92

Post autor: Pancio92 »

Przy czujniku położenia wału vag na 99% wywali błąd.
Awatar użytkownika
grzopi

Zapomniałem napisać że auto żyje i wstyd pisać co było... A był to zbieg wielu okoliczności po pierwsze auto stało z górki i okazało się Bosch nie mógł już pociągnąć paliwa i zanim dostała paliwa to było buszowanie w bezpiecznikach i okazało się że prawdopodobnie ja wsadzilem po ciemku bezpiecznik nie tam gdzie trzeba i dlatego nie mogla odpalic. Przyjechał elektryk i płakał jak patrzył... A pół auta z przodu rozebrane... wiem wstyd ale dzięki za wszystkie podpowiedzi... BrG ... przepraszam i dziękuję :mrgreen:
Awatar użytkownika
Wojt3q

czasem tak bywa :D
tasior87

AdrianBit pisze:znam przypadek gdzie auta nie mozna bylo uruchomic po zgaszeniu, lub samo gasło i po godzinie problem znikał na jakis czas, był to czujnik polozenia wału.
Skądś znam te objawy :evil:
Pojechałem dzisiaj na przegląd i 2 razy mi auto zgasło :oops:
Wieczorem wymieniłem dziada i póki co to auto odpala i nie gaśnie.
Po wymianie czujnika prześwietliłem jeszcze auto kompem i był zapisany błąd 16706 czujnik G28.
ODPOWIEDZ