Witam - od STi do S4...
Witam - od STi do S4...
Cześć!
Paweł z tej strony - do tej pory wieloletni i wielki fan Subaru i tak też pozostało. Jakiś czas temu pożegnałem swoje STi nie sprawdzało się jako daily car choć frajda była przednia... Kiedyś wrócę do tematu i będzie stało w garażu tylko do zabawy... Ale ja tu nie po Subaru przyszedłem :)
Zawsze chorowałem też na szybkie kombi z dobrym napędem i Audi robi tutaj chyba najlepszą robotę. Od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna S4 B5 - oglądam ogłoszenia i śledzę rynek. Aut jest kilka ale szczerze mam doświadczenie z Forum Subaru, że najlepsze auta to te w rękach klubowiczów/fanatyków/pasjonatów. Tak też zapewne jest i tutaj. S4 B5 wydaje się spełniać idealnie moje obecne potrzeby. RS4 B5 poza zasięgiem ale oczywiście jest gdzieś w sferze marzeń...
Także witajcie wszyscy i życzcie mi powodzenia w poszukiwaniach fajnej sztuki ;)
Paweł
Paweł z tej strony - do tej pory wieloletni i wielki fan Subaru i tak też pozostało. Jakiś czas temu pożegnałem swoje STi nie sprawdzało się jako daily car choć frajda była przednia... Kiedyś wrócę do tematu i będzie stało w garażu tylko do zabawy... Ale ja tu nie po Subaru przyszedłem :)
Zawsze chorowałem też na szybkie kombi z dobrym napędem i Audi robi tutaj chyba najlepszą robotę. Od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna S4 B5 - oglądam ogłoszenia i śledzę rynek. Aut jest kilka ale szczerze mam doświadczenie z Forum Subaru, że najlepsze auta to te w rękach klubowiczów/fanatyków/pasjonatów. Tak też zapewne jest i tutaj. S4 B5 wydaje się spełniać idealnie moje obecne potrzeby. RS4 B5 poza zasięgiem ale oczywiście jest gdzieś w sferze marzeń...
Także witajcie wszyscy i życzcie mi powodzenia w poszukiwaniach fajnej sztuki ;)
Paweł
Szukam szukam, tylko mam wymagania ;) Czarny chętnie sedan ale wiadomo ich jest bardzo mało. Avant jak najbardziej też pasuje. Chętnie kupię lekko dłubniętego bo serię i tak bym sam robił pod 300-320 koni. Wydaje mi się to optymalne dla tego auta bez ruszania reszty podzespołów (no może hamulec).
Gdyby ktoś chciał oddać swoje w dobre ręce to się polecam
Gdyby ktoś chciał oddać swoje w dobre ręce to się polecam

To Subaru jakos podlubane? Bo seria nie jedzie.. a okolice 320KM tez szalu nie robia niestety.. smigalem troche subaryna na nurburgringu i zabawa fajna, ale to nie do konca auto na tor :)
Jak z awaryjnoscia? wymieniles juz wiecej niz pol auta? :D
Co do B5 to fajnie fajnie, ale rodziny bym w tym raczej nie wozil :) powodzenia w poszukiwaniach :)
Jak z awaryjnoscia? wymieniles juz wiecej niz pol auta? :D
Co do B5 to fajnie fajnie, ale rodziny bym w tym raczej nie wozil :) powodzenia w poszukiwaniach :)
320km w S4 to bedzie ssało... :P do 140 kmh to jakos jedzie a potem kisnie :)
jak chcesz wejsc w s4b5 to poczytaj troche to forum, popatrz na projekty i celuj w k04rs4 conajmniej i okolice 450+.. inaczej bedzie cie meczylo to auto :P to nie subaru.. nawet Q w esce nie jest takie samo.. znacznie nudniejsze :P
poczytaj watki kolegow, bo czasami widac ze ktos jest blisko spylenia auta, ale sie jeszcze nie oglasza :D
jak chcesz wejsc w s4b5 to poczytaj troche to forum, popatrz na projekty i celuj w k04rs4 conajmniej i okolice 450+.. inaczej bedzie cie meczylo to auto :P to nie subaru.. nawet Q w esce nie jest takie samo.. znacznie nudniejsze :P
poczytaj watki kolegow, bo czasami widac ze ktos jest blisko spylenia auta, ale sie jeszcze nie oglasza :D
320 konne subaru jedzie zdecydowanie lepiej niz ałdi, i ze wzgledu na mase i na jej rozlozenie, prowadzenie to zupelnie inna bajka, jakby jechac citrołenem a czymkolwiek (w sumie to kiedy zrozumieja ze silnik przed przednia osia to zlo?), plywajacy banan wyjezdzajacy tylem albo zajebiscie przyczepny woz:-0
niczym lepszym niz subaru nie jezdzilem, a wybor audi to tylko komfort podrozowania i lepsze wnetrze oraz dostepnosc kombi
niczym lepszym niz subaru nie jezdzilem, a wybor audi to tylko komfort podrozowania i lepsze wnetrze oraz dostepnosc kombi

Forestera nie szukaj - to nie jest subaru. Silnik ma z subaru - dźwięk ma z subaru (po zaopiekowaniu się wydechem) - gówniany środek ma z lanosa - ale pod względem prowadzenia to nie jest subaru - a nie widzę kompletnie żadnego innego powodu żeby kupić subaru jak właśnie prowadzenie.
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
Ależ temat poruszyłem :D STi sprzedałem bo zainwestowałem w mieszkanie - teraz szukam czegoś tańszego ale też ciekawego. S4 B5 fajnie brzmi (po wymianie wydechu) i przyjemnie jedzie. Oczywiście, że to nie to samo co Impreza STi bo nie ma co tego porównywać. Do STi teraz nie wrócę bo i budżet nie ten i w sumie chciałbym gdzieś dalej przyjemnie się przemieszczać a STi - trochę za uciążliwe w trasę.
Także nie ma co porównywać - najlepiej kupić oba :D Choć za rogiem zawsze czai się jeszcze EVO...
Ale może nie dorzucajmy do pieca 
Także nie ma co porównywać - najlepiej kupić oba :D Choć za rogiem zawsze czai się jeszcze EVO...

spokojnie jak byś chciał porównać rs6 c6 do imprezy w kombi to pewnie ktoś by się oburzył ale s4 vs sti to odwieczny temat...generalnie < 25 lat kierownik zawsze STI pobudza zmysły ale 30+ ? już się od samochodu oczekuje czego innego lub tak jak piszesz posiada się dwa samochody 

sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
- pawelosinski83