Witam - od STi do S4...

Jesteś Nowy ? Daj nam znać :) i pokaż swój samochód

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Redroy

Witam - od STi do S4...

Post autor: Redroy »

Cześć!

Paweł z tej strony - do tej pory wieloletni i wielki fan Subaru i tak też pozostało. Jakiś czas temu pożegnałem swoje STi nie sprawdzało się jako daily car choć frajda była przednia... Kiedyś wrócę do tematu i będzie stało w garażu tylko do zabawy... Ale ja tu nie po Subaru przyszedłem :)

Zawsze chorowałem też na szybkie kombi z dobrym napędem i Audi robi tutaj chyba najlepszą robotę. Od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna S4 B5 - oglądam ogłoszenia i śledzę rynek. Aut jest kilka ale szczerze mam doświadczenie z Forum Subaru, że najlepsze auta to te w rękach klubowiczów/fanatyków/pasjonatów. Tak też zapewne jest i tutaj. S4 B5 wydaje się spełniać idealnie moje obecne potrzeby. RS4 B5 poza zasięgiem ale oczywiście jest gdzieś w sferze marzeń...

Także witajcie wszyscy i życzcie mi powodzenia w poszukiwaniach fajnej sztuki ;)

Paweł
KCR

Post autor: KCR »

Witaj. Ja też na STI chorowałem i nie wiele brakowało a kupił bym Subarynę. Tyle że w ostatniej chwili kumpel mnie podpuścił żebym pojechał S4b5 zobaczyć więc pojechałem, kupiłem, jeżdżę już 3 lata i ani myślę sprzedać :)
Nawet porządne zapalniczki są na benzynę
Redroy

STi to auto zupełnie inne charakterem niż S4. Myślę, że warto mieć oba ;) Na pewno jakbyś spróbował to by Ci się też spodobało - tak to już jest z tymi autami.
GAVI's

Post autor: GAVI's »

ja miałem szczęście kupić auto zimą i jej zachowanie zdziwiło na plus bałem sie ciężkiego przodu i dużej podsterowności a avant nakrywa sie tyłkiem bardzo szybko i kontroluje sie go łatwo gazem.
szukaj kupuj i ahooj przygodo :-D
Redroy

Szukam szukam, tylko mam wymagania ;) Czarny chętnie sedan ale wiadomo ich jest bardzo mało. Avant jak najbardziej też pasuje. Chętnie kupię lekko dłubniętego bo serię i tak bym sam robił pod 300-320 koni. Wydaje mi się to optymalne dla tego auta bez ruszania reszty podzespołów (no może hamulec).

Gdyby ktoś chciał oddać swoje w dobre ręce to się polecam :mrgreen:
sztybor

Post autor: sztybor »

To Subaru jakos podlubane? Bo seria nie jedzie.. a okolice 320KM tez szalu nie robia niestety.. smigalem troche subaryna na nurburgringu i zabawa fajna, ale to nie do konca auto na tor :)
Jak z awaryjnoscia? wymieniles juz wiecej niz pol auta? :D

Co do B5 to fajnie fajnie, ale rodziny bym w tym raczej nie wozil :) powodzenia w poszukiwaniach :)
Redroy

Moja STi miała właśnie 320KM i bardzo fajnie to jechało... Oczywiście, że to nie auto na tor. Nic w aucie nie robiłem poza kosmetyką poprzedniego właściciela - to była 2.0T a nie 2.5 znane z awaryjności. Także pewne autko.

B5 dla mnie nie dla rodziny ;) Kiedyś kupię pewnie Volvo... ;-)
sztybor

Post autor: sztybor »

320km w S4 to bedzie ssało... :P do 140 kmh to jakos jedzie a potem kisnie :)
jak chcesz wejsc w s4b5 to poczytaj troche to forum, popatrz na projekty i celuj w k04rs4 conajmniej i okolice 450+.. inaczej bedzie cie meczylo to auto :P to nie subaru.. nawet Q w esce nie jest takie samo.. znacznie nudniejsze :P

poczytaj watki kolegow, bo czasami widac ze ktos jest blisko spylenia auta, ale sie jeszcze nie oglasza :D
Bieniek

Post autor: Bieniek »

No to może b6 2.7?? :)
Awatar użytkownika
atom1

Post autor: atom1 »

320 konne subaru jedzie zdecydowanie lepiej niz ałdi, i ze wzgledu na mase i na jej rozlozenie, prowadzenie to zupelnie inna bajka, jakby jechac citrołenem a czymkolwiek (w sumie to kiedy zrozumieja ze silnik przed przednia osia to zlo?), plywajacy banan wyjezdzajacy tylem albo zajebiscie przyczepny woz:-0

niczym lepszym niz subaru nie jezdzilem, a wybor audi to tylko komfort podrozowania i lepsze wnetrze oraz dostepnosc kombi :-)
Pabler

Post autor: Pabler »

Jak jesteś mega fanem subaru może poszukaj Legansy albo Forestera ?
bracus
Post autor: bracus »

Forestera nie szukaj - to nie jest subaru. Silnik ma z subaru - dźwięk ma z subaru (po zaopiekowaniu się wydechem) - gówniany środek ma z lanosa - ale pod względem prowadzenia to nie jest subaru - a nie widzę kompletnie żadnego innego powodu żeby kupić subaru jak właśnie prowadzenie.
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
Redroy

Ależ temat poruszyłem :D STi sprzedałem bo zainwestowałem w mieszkanie - teraz szukam czegoś tańszego ale też ciekawego. S4 B5 fajnie brzmi (po wymianie wydechu) i przyjemnie jedzie. Oczywiście, że to nie to samo co Impreza STi bo nie ma co tego porównywać. Do STi teraz nie wrócę bo i budżet nie ten i w sumie chciałbym gdzieś dalej przyjemnie się przemieszczać a STi - trochę za uciążliwe w trasę.

Także nie ma co porównywać - najlepiej kupić oba :D Choć za rogiem zawsze czai się jeszcze EVO... :mrgreen: Ale może nie dorzucajmy do pieca 8-)
bracus
Post autor: bracus »

spokojnie jak byś chciał porównać rs6 c6 do imprezy w kombi to pewnie ktoś by się oburzył ale s4 vs sti to odwieczny temat...generalnie < 25 lat kierownik zawsze STI pobudza zmysły ale 30+ ? już się od samochodu oczekuje czego innego lub tak jak piszesz posiada się dwa samochody :-)
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
Awatar użytkownika
pawelosinski83

Post autor: pawelosinski83 »

W sumie to nie wiem który to był rok tej STI, ale jak chcesz S4 B5 ze względu na koszty to jeszcze to przemyśl :mrgreen:
ODPOWIEDZ