Zaciski hamulcowe : Duże, Większe i Największe

Moderatorzy: buba, Mod-Team

przemek530d

Post autor: przemek530d »

Jachyr pisze:Pany zapamietajcie raz na zawsze Zimmerman to przetopione puszki i widelce!! Tarcze tragedia i nie slyszalem ani jednej dobrej opini o nich, a sam przerobilem 3 komplety... Po wymianie na Bosch byl spokoj.
rozwiń temat, miałeś gładkie czy wiercone? wymienili na gwarancji? gdzie kupione,nie podjebki? przed włożeniem boschów nie robiłeś czegoś np. z zaciskami?
sztybor

Post autor: sztybor »

Hehe ja podzielam zdanie Jachyra, ale zamowilem OZ znowu, z pewnego zrodla.. SID <3

Naczytalem sie, rozmawialem z wieloma ludzmi, z kilkoma dystrybutorami i hurtownikami i kazdy k... zadowolony z OZ.. mam nadzieje ze tym razem nie zostana wpierdolone w 15kkm, tak ze wiecej klocka zostalo niz tarczy..
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

Nigdy więcej Zimmermanów. Dobre były z 10 lat temu. Teraz szybciej stopą zahamuje jak Fred
sztybor

buba pisze:Nigdy więcej Zimmermanów. Dobre były z 10 lat temu. Teraz szybciej stopą zahamuje jak Fred
na czym smigasz obecnie?
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

sztybor pisze:
buba pisze:Nigdy więcej Zimmermanów. Dobre były z 10 lat temu. Teraz szybciej stopą zahamuje jak Fred
na czym smigasz obecnie?
Obrazek

zajebiście hamują :mrgreen:
Masta_J
Kontakt:

Post autor: Masta_J »

Ja miałem w RS6 Zimmermany od SIDa i dobrze się spisywały (klocki oryginalne).
Masta_J

`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
Awatar użytkownika
Jachyr

Post autor: Jachyr »

przemek530d pisze:
Jachyr pisze:Pany zapamietajcie raz na zawsze Zimmerman to przetopione puszki i widelce!! Tarcze tragedia i nie slyszalem ani jednej dobrej opini o nich, a sam przerobilem 3 komplety... Po wymianie na Bosch byl spokoj.
rozwiń temat, miałeś gładkie czy wiercone? wymienili na gwarancji? gdzie kupione,nie podjebki? przed włożeniem boschów nie robiłeś czegoś np. z zaciskami?
Tak jak wspomniałem. Na początku miałem wiercone o Sid-a po ok 10kkm i 2 mocniejszych hamowaniach zrobiły się ósemki. Zmieniłem to na następne nawiercane z pewnego źródła, zawsze tam kupuje części i po 3kkm pogięte, oddałem na reklamację uznali i wziąłem gładkie bo pytałem tu i tak chłopaki polecili więc ok. Nie wytrzymały 10kkm... Wkurwiłem się strasznie oddałem to gówno dostałem $ i zamówiłem Boscha. Był spokój do sprzedania auta. Tak jak buba pisze może z 10 lat temu było ok teraz tragedia.
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
mophk

Post autor: mophk »

u mnie chyba po wewnętrznej stronie jest juz większy rant ale poki co sporo km juz przejechalem.

@Jachyr, masz jakis konkretny numer dla tarcz 345mm? wiercone masz te bosha? bo w sumie jakby było taniej to nawet lepiej :v
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

bo tarcze trzeba ułożyć ... zresztą temat bicia tarcz to temat rzeka i zależny od innych elem w zawieszeniu
ostatnio sprzedaje sporo Rotingera, Polska firma 40km ode mnie, znikomy koszt transportu = niska cena
tarcze wysoko nawęglane dla zacisków 6tłok - nikt nie narzeka
Obrazek
sztybor

Z tym ulozeniem to chyba wyjatkowo wazne w OZ.. ktos tam mi pisal o procedurze.. iles tam hamowan z 50kmh do 20... potem iles z 70 do 20.... potem 200km pizdowatej jazdy i ma byc niby GIT... przekonam sie za 2-3 tygodnie... moje OZ wygladaja jak psu z gardla obecnie :) a klocek ferodo ds2500 syfi tak ze sie plakac chce.. nastepny wezme hawka..
grzesiek1985

Post autor: grzesiek1985 »

Jakie ułożenie tarcz ? Kupiłem nowe zimmermany wyjalem z pudełka i wrzucilem od razu na tokarke Niedosc że krzywe to jeszcze dolki miały na sobie
Awatar użytkownika
emay

Post autor: emay »

Andrzej w takim razie tarcze ROTINGER SPORT GT będą dobre ? Nawet jeśli mam klocki Ferodo DS2500 ? Nie będzie zaraz znowu gadania NO Panie te klocki są za twarde do tych tarcz.... to Twoja wina.
Awatar użytkownika
pawelosinski83

Post autor: pawelosinski83 »

Ja miałem w srebrnej S4 B5 rotingery wiercone i nacinane (wzór T5) pod 6-tłokiem - nic się nie działo, teraz trzeba by zapytac grzopiego...
Do B6 kupiłem właśnie rotingery nawiercane (wzór T3) - chcę sprawdizć na własnej skórze, czy hamują ciszej ;-) do tego klocki DS Performance - zobaczymy co z tego wyjdzie ;-) Póki co jeszcze nie dotarły do mnie :-D
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

emay - wszystkie marki i tarcze są do dupy
ponoć lepsza tylko ceramika 51% ludzi zachwala a 49% neguje
lepiej jeździć autobusem
Obrazek
Awatar użytkownika
emay

Post autor: emay »

I weź z takim gadaj. :mrgreen: Może inaczej sformułuje pytanie:
Czy klocek Ferodo DS2500 jest w stanie wykrzywić tarcze Rotinger Sport GT?
ODPOWIEDZ