imhotet pisze:mozna zrobic 700 na ethanolu tylko do mocnego upalania ;) wtedy silnik ma duzo lżej (niskie EGT brak stuków) a drugi normalny zbiornik do poruszania się miedzy miastami :) mi sie takie rozwiązanie marzy
Ja tak mam, tylko 800+ na etanolu, a okolo 700 na 98oktan.
2 komputery. Jeden podpiety, jeden w schowku 😁
Polecam 😁
Kamil_D pisze:Zbiornik jeden, seryjny
To jak kończy Ci się paliwo i np zostanie Ci rezerwa etanolu czyli zapewne jakieś 5 litrów to tankujesz 98, zmieniasz kompa i wszystko bez problemu ?
imhotet pisze:mozna zrobic 700 na ethanolu tylko do mocnego upalania ;) wtedy silnik ma duzo lżej (niskie EGT brak stuków) a drugi normalny zbiornik do poruszania się miedzy miastami :) mi sie takie rozwiązanie marzy
Ja tak mam, tylko 800+ na etanolu, a okolo 700 na 98oktan.
2 komputery. Jeden podpiety, jeden w schowku 😁
Polecam 😁
Kamil_D pisze:Zbiornik jeden, seryjny
To jak kończy Ci się paliwo i np zostanie Ci rezerwa etanolu czyli zapewne jakieś 5 litrów to tankujesz 98, zmieniasz kompa i wszystko bez problemu ?
Tak, leje wtedy do pelna wiec to az takiego znaczenia nie robi. Ale staram sie wyjezdzac do konca. Lub tez spuszczam "powrotem" do kanistra. Ze szczegolna uwaga wtedy kiedy przechodze z benz na etanol
Po ''rezaniu'' OEM boxa S4, upchnięciu w niego przepływki RS4 i tak była dość duża zwężka,więc trzeba coś z tym zrobić bo zanosi się na więcej niż 660HP
Dobrzanskis4b6 pisze:
Jak mój setup teraz pięknie zatańczy tango to następnym krokiem będzie właśnie dodatkowa pompa paliwa 044 + wtryski 1200 i E85 :)
Mogę polecić lucasy 1200cc , do ponad 900 koni na e85 dają radę i można bez problemu uzyskać wolne obroty co w przypadku większych wtrysków do gazu nie jest takie oczywiste...
Jak byś chciał to w lipcu będę przebudowywał układ paliwowy pod inne paliwo i moje idą na sprzedaż w dobrej cenie, także jak coś to pisz
Kamil_D pisze:Bolo na stożku jeździ już kawał czasu i nie narzeka
Ja nie mam w ogóle filtrów i też jest ok :D
Jesteście hardkorami to wie każdy
Ja już mam dolot lekko poprawiony,teraz czekam na grubsze turbo i trzeba umówić wizyte w DIGITUN na dostrojenie całośći
[ Dodano: 2017-06-20, 00:47 ]
lukfk pisze:
Dobrzanskis4b6 pisze:
Jak mój setup teraz pięknie zatańczy tango to następnym krokiem będzie właśnie dodatkowa pompa paliwa 044 + wtryski 1200 i E85 :)
Mogę polecić lucasy 1200cc , do ponad 900 koni na e85 dają radę i można bez problemu uzyskać wolne obroty co w przypadku większych wtrysków do gazu nie jest takie oczywiste...
Jak byś chciał to w lipcu będę przebudowywał układ paliwowy pod inne paliwo i moje idą na sprzedaż w dobrej cenie, także jak coś to pisz
Będe mieć to na uwadze
Jak mozesz to napisz co znaczy "pod inne paliwo"
Dobrzanskis4b6 pisze:
A będę testował takie mixy alkoholowe z innymi substancjami, ale nie wiem czy da to jakiś efekt w ogóle, zobaczymy czy jeszcze będzie dało się coś ugrać mocowo
Dobrzanskis4b6 pisze:
A będę testował takie mixy alkoholowe z innymi substancjami, ale nie wiem czy da to jakiś efekt w ogóle, zobaczymy czy jeszcze będzie dało się coś ugrać mocowo